Japan, lille indskud, stor spredning og lang tidshorisont

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91961
  AnonymForfatter

  Et lille spørgsmål herfra. Hvordan gør jeg det bedst, hvis jeg har en lille pulje (6000,-) som jeg – på et eller andet tidspunkt, når situationen har stabiliseret sig lidt – gerne vil investere i japanske aktier – med en forholdsvis lang tidshorisont på 20 år. Og med en forholdsvis stor spredning (det er specificeret rigeligt, i kraft af den geografiske dimension).

  Der er tale om en børneopsparing, hvorfor spredning er vigtigt. I det kommende år vil fem andre puljer af samme størrelse kunne placeres med stor spredning; herunder anderledes geografisk placering.

  I lys af det minimale beløb og for at sikre, at kurtage ikke sluger for meget… Så tænker jeg i retning af en investeringsforening. Evt. noget, der skygger Nikkei hvis det er muligt og der er mening heri.

  #169294
  AnonymForfatter

  Har du konto på Nordnet? Kan anbefales. Her er danske invest.foreninger. Der er i hvert fald nogen der hedder noget med Japan. https://www.nordnet.dk/mux/web/marknaden/kurslista/aktier.html?marknad=Danmark&lista=112288_0&sektor=0&subtyp=price&sortera=aktie&sorteringsordning=stigande
  Klik på dem og se om ikke de ca. tracker Nikkei.

  #169296
  AnonymForfatter

  Tilføjelse: Nordnet er stadig noget hø mht. at finde indekser at sammenligne med. Så hellere kopier fondskoden på papiret og find det ovre på yahoo.finance. Der kan du sammenligne med Nikkei 225

  http://finance.yahoo.com/q/bc?t=1y&s=JYIJAP.CO&l=on&z=l&q=l&c=^n225

  #169302
  AnonymForfatter

  Jeg takker 🙂 Jeg har kigget lidt mere, og er småfristet af Sparindex Japan Value Index Inc. Femstjernet ved morningstar og indholdet i den ligner noget af det, som jeg har haft i tankerne. Og udviklingen afspejler den udvikling, der på det seneste har været i de japanske aktier (ihvertfald hvis vi ser meget grovkornet på det).

  Hvilket pengeinstitut vil her være billigst for mig? Jeg er pt. i den lokale sparekasse, og de er gebyrfrie ved sparinvest (ikke at forveksle med sparindex vel?) og bankinvest. Men tager formentlig godt ved, når det begynder at være noget lidt andet.

  Mvh Jacob

  #169306
  grgForfatter

  Tror ikke du går helt galt i byen med sparindex value japan – fin spredning for forholdsvis billige penge (qua de er en indexforening)

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.