Pension og kontanthjælp…råd ønskes

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91909
  AnonymForfatter

  Hej.

  Jeg er kommet i den ufattelige uheldige situation, at blive r……. i forbindelse med lovning på et fast arbejde efter at have været i arbejde med løntilskud og må nu søge om kontanthjælp for at klare mine udgifter, indtil jeg finder et nyt arbejde.

  Problemet er bare, at jeg har en pension hos Skandia, som blev oprettet hos min forhenværende arbejdsgiver (ikke ham jeg har arbejdet for med løntilskud) og nu læser jeg, at jeg kan risikere at skulle ophæve pensionen – det vil sige at jeg skal betale 60% i skat fordi jeg hæver den før tid – og så leve af den, før jeg kan få kontanthjælp.

  Så er det jeg tænker lidt rationelt.. for jeg måtte overtage en del dumme og små forbrugslån efter skilsmisse da det hele blev delt op imellem min forhenværende kæreste og mig.

  Hvis jeg nu hæver min pension før tid, betaler nogle af de små forbrugslån ud og så lever småt for resten af pengene – cirka 20.000 kr per måned – krydse alle fingre og håbe på jeg finder et job indenfor 5 måneder… ville det så være totalt dumt?

  På den måde ville jeg kunne slippe for at skulle igennem kontanthjælp som slet ikke kan dække mine udgifter og hvis de alligevel vil kræve at jeg hæver pensionen, er min idé så ikke bedre end at skulle registreres som både dårlig betaler samt gå for lud og vand indtil de kræver jeg alligevel hæver pensionen?

  Er det bare sort snak for jer? Håber jeg ikke – men er selv temmelig rådvild og forvirret… skal møde på kommunen på tirsdag, med mindre jeg vælger min egen løsning, som jeg ikke er sikker på, er ok smart at gøre?

  Håber på nogle gode og konstruktive svar og siger tak på forhånd

  Bri1969

  #168644
  AnonymForfatter

  Jeg er doven og smider lige øverste google hit:
  https://www.pensam.dk/OmPenSam/Nyheder/2009/Pages/KontanthjaelpenKanTruePensionen.aspx
  Noget med at pension kan komme i betragtning efter 6 mdr. Det synes jeg sgu er strengt! Altså, pension er en aftale, hvor skattefar er flink ved indbetaling, men forbeholder sig ret til fortsat at bestemme hvordan de må udbetales og beskattes i den anden ende. Fair nok. Pengene (som egentlig først er “penge" når de skal hæves) er tilmed beskyttede ved skilsmisse (hvad med konkursbo?). Så det er ikke rigtige penge – medmindre, naturligvis, at det taler til skattefars fordel! “Jamen se, du har da nogle penge dér!"
  Det er lidt asymmetrisk, ikke?

  #168646
  AnonymForfatter

  Angående spørgsmål, jeg tror absolut det er muligt at opstille et regnestykke, hvor de 60% straf – skal vi sige minus 40 pct.pt. ved pensionsudbetaling – altså et nettotab på 20%, godt kan retfærdiggøres som alternativ til at optage forbrugslån.
  Og helt nøgternt, hvordan prissætter man en redningskrans når man er faldet overbord? Håber du klarer skærerne her…

  #168654
  AnonymForfatter

  Hvorfor har dog ikke være medlem af en A kasse…ubegribeligt.

  Når, men nu har du altså et problem med minder din pension er låst, og det kan det pensionskasse oplyse dig om.

  Hvis den er låst, må kommunen ikke tage den med i betragtning og gør det i øvrigt ikke de første 6 måneder alligevel.

  Så du har 1. 6 måneder til at finde et arbejde før det er et problem, 2 muligvis kanden ikke hæves og det er ikke et issue.

  #168656
  AnonymForfatter

  Var såmænd i a-kasse indtil jeg måtte på dagpenge. Da jeg mistede mit arbejde og skulle på dagpenge, måtte jeg gå så kraftigt ned i indtægt at jeg måtte flytte fra hus og hjem med min datter og har siden da, skåret alle udgifter væk, for at kunne betale de lån jeg måtte overtage, husleje og ellers leve sparsomt.. havde simpelt hen bare ikke råd til andre udgifter. Kom så i job med løntilskud men lønnen i sig selv, var så lille at det ikke rørte en dyt ved min indtægt – tværtimod – så fik jeg bare flere udgifter i form af transport o.s.v.

  Min pension er ikke låst – og takker for de svar der er kommet, selvom de slet ikke besvarer mit spørgsmål !

  #168672
  AnonymForfatter

  Du stiller også et spørgsmål som ikke har noget svar:

  “Hvis jeg nu hæver min pension før tid, betaler nogle af de små forbrugslån ud og så lever småt for resten af pengene – cirka 20.000 kr per måned – krydse alle fingre og håbe på jeg finder et job indenfor 5 måneder… ville det så være totalt dumt?"

  Vi kender ikke din økonomi, dine små forbrugslån og der er objektivt set ikke noget som hedder totalt dumt så længe der et spørgsmål om gæt af fremtids udsigter. Men at krydse fingre og håbe på du finder et job er risikabelt.

  Du kan sådan set også godt have din pension, gå på casino, og sætte alt på rød. Taber du din pension, så er du igen dagpenge berettiget eftersom bistandshjælp ikke fratages dig grundet bevist skødesløs adfærd. Er det totalt dumt, tja, du er ca. 48% mulighed for at fordoble din formure tilbage til den næsten fulde pension, men også 52% risiko for at have tabt alt. Men det gøre måske ikke så meget, hvis du alligevel ingen fremtidsudsigter har efter de 5 måneder.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.