Inddrivelse af gæld

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91853
  AnonymForfatter

  Hvilke muligheder har en kreditor for at inddrive gæld hos en debitor, når denne er blevet erklæret insolvent i fogedretten, fordi han påstår han intet ejer og har 0,-kr til overs hver måned?
  Er der kun “svær" overtalelse tilbage så?
  Kan private kreditorer få en debitor optaget i RKI?

  #167824
  testForfatter

  RKi er jo en privat virksomhed så det koster penge at få folk optaget i deres register, men jeg er sikker på at de oplyser det på deres hjemme side.

  Dine muligheder for at indrive en gæld hos en privat skylder er storset nul hvis denne er kynisk nok.

  Lån aldrig penge ud privat, med mindre der er ekstrem betalings vilje/evne eller helt andre forhold der gør sig gældende.

  #167982
  AnonymForfatter

  Du kan sagsøge vedkommende, og hvis de dømmes i retten, kan de efterfølgende, hvis de nægtere at efterkommen en dom, dømmes til at blive trukket fra deres Nemkonto dvs. at penges tages fra dem, uden deres samtykke. Kræver dog at der er noget at tage, man kan som bekendt ikke plukke håret af en skaldet.

  Men svare er du, skal igennem civilretten men vejen er lang og dyr, og deres kynisme har meget lidt at gøre med det. Det er beviserne og deres betalingsevne som tæller, hvis du altså er villig til at gå hele vejen.

  #167984
  AnonymForfatter

  Ang. RKI så kan du godt få en skyldner registeret her, HVIS de altså har erkendt deres skyld. Hvis de nægter at skylde dig penge, dvs. det er tvister om sagen, så skal du via civilretten først.

  Det er som bekendt ikke lovligt at registrer en “måske" skyldner.

  #167986
  MichaelForfatter

  Lodret forkert. Ingen kreditor – hverken privat eller offentlig – kan trække penge fra Nem-kontoen uden samtykke. Eneste undtagelse er hvis banken kontoen er i selv er kreditor, men det har som sådan intet med selv nemkonto-konceptet at gøre.

  http://www.nemkonto.dk/wo/images/1021302_A4-loen-v2.pdf

  Citat: “Det er kun dig selv og din bank, der har adgang til at se hele din NemKonto. Ingen andre har adgang til oplysningerne. Det offentlige kan kun overføre penge til din Nem-Konto. De kan hverken trække penge på kontoen, se kontonummeret eller se kontobevægelser."

  #167988
  MichaelForfatter

  Det er også lodret forkert. Det kræver en aftale med Experian for at kunne registrere “kunder" i registeret.

  http://www.dininfo.dk/Forbruger/FAQ.aspx?sc_lang=da

  Citat: “Alle virksomheder, der har indgået en aftale med Experian, kan registrere deres skyldnere. Experians kunder dækker stort set hele Danmarks erhvervsliv, det vil sige virksomheder, forretninger, banker, forsikringsselskaber og offentlige myndigheder. Derudover kan du også blive registreret på grundlag af oplysninger fra Statstidende. Virksomheder, der ikke er kunder hos Experian, må IKKE true med registrering i RKI registret."

  #167990
  AnonymForfatter

  Du har ret, det er ikke Nem-kontoen de kan trække fra, det er din indtægt. Dvs. løn, pension eller anden overførselsindkomst. Det trække altså ikke fra Nem-kontoen men direkte fra indtægten.

  Så, deri har du altså ret.

  #167992
  MichaelForfatter

  Nej – privat lønindeholdelse er HELLER ikke en mulighed. Kun Skat har mulighed for at trække i lønnen via en højere trækprocent.

  #167994
  AnonymForfatter

  Det rigtigt nok at man skal have en aftale for at kunne registrere nogen i RKI.

  Men det er stadig sådan, at hvis det er uenighed som skylden må man ikke indberette vedkommen til RKI. Er der enighed om gælden eller dom om samme, er det en anden sag.

  #167996
  AnonymForfatter

  Jo, ved dom kan man dømme til trækkes i indtægten, hvis man efter en tidligere dom har udvist evne til, men manglende vilje til, at efterkommer denne tidligere dom.

  #167998
  MichaelForfatter

  Du skal stoppe nu med at give direkte forkerte oplysninger. En artikel her der kun er nogle måneder gammel:

  http://coindustri.inforce.dk/sw51970.asp

  “Danskere, der skylder private virksomheder penge, skal kunne trækkes direkte i løn ligesom offentlige myndigheder kan det"

  “Skat benytter sig i stort omfang af lønindeholdelse"

  “Jeg kan have en sag, hvor en debitor tjener 100.000 kroner om måneden. Men hvis pengene er væk sidst på måneden, så kan du ikke gøre noget"

  #168000
  AnonymForfatter

  På den anden side, er der vist noget med at lønindeholdelse er til fordringer fra det offentlige, dvs. SKAT og bøder. Privat gæld er vel egentlig ikke en bøde som sådan, selv ved dom, så derfor er det ved nærmere eftertænke nok ikke indeholdt i loven. Men det kræver nok man kender loven nærmere, før man kan svare på det.

  #168002
  AnonymForfatter

  Nu tænke jeg nu også mere på ved dom i retten, men kan godt være at man i Danmark ikke kan dømmes til træk i løn, for andet en SKAT og bøder. Det kan man ellers i Sverige, er jeg ret sikker på.

  #168188
  AnonymForfatter

  Lønindeholdelse er så ikke en mulighed for glæd som ikke er til en offentlig myndighed.

  Men foden kan jo stadig tage alt af værdig, så du kan altså ikke gøre noget ved en høj indtægt, men du kan stadig gøre noget ved faste værdigenstande.

  #168202
  testForfatter

  så efter langtid spild af tid på forkeret informationer er vi vel stort set retur til mit korte svar.

  det er korekt at fodgen kan foretage en fodged foretning også ved privat gæld, men det kræver jo så at man betaler for at få en sådan foretaget og at dokumentationen på gælden er god nok.

  når det så kommer til hvad der er af værdi er et straks et helt andet spørgsmål. Som jeg skriver kan en skyldner hvis denne er kynisk nok fuldstændigt og meget let undrages sig et hvert forsøg på udpantning.

  f.eks. har man ret til at beholde et fjernsyn i farve og man kan heller ikke bare hente alle møblerne.

  hvilken værdi har f.eks. brugte møbler fra biva?

  nej i praksis er det om jeg skriver nærmest umuligt at indrive en privat gæld eller gæld i det heletaget med mindre man har pant i noget tinglyst pant i noget ejendom som en bil eller et hus.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.