Pensionsdepoter

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91844
  AnonymForfatter

  Set i lyset af Amagerbankens krak vil jeg gerne have afklaret helt præcist hvordan værdipapirerne i et pensionsdepot er sikret. Depotet kan jo være oprettet i en “risikobank”.

  #167722
  SteenBrForfatter

  Papirene er 100% sikret, ligesom de også er det i et depot for “frie midler”, ved et bankkrak. Men er et af papirene i dit depot f.eks. aktier i en bank (eller anden virksomhed), der krakker, mister det papir naturligvis sin værdi og investeringen er tabt.

  #167724
  AnonymForfatter

  Tak, men jeg er lidt utryg ved den “uldne” formulering i Danske Banks vejledning om depoter – de skriver:

  Visse depottyper, for eksempel sikkerhedsdepoter, forvaltningsdepoter, pensionsdepoter,
  medarbejderaktiedepoter og pantebrevsdepoter, er reguleret via særskilt lovgivning, og for disse depoter gælder yderligere betingelser og vilkår, som ikke er omtalt her.

  Hvad er det for nogle “yderligere betingelser”?

  #167732
  testForfatter

  afhænger af depot type. Et forvaltningsrettens forvaltnings depot ku f.eks. være omfattet af flere forskellige sæt lovgivninger, men ingen af dem ændre det grundlæggende at banken ikke er ejer af det der ligger i dit depot.

  #168408
  AnonymForfatter

  risikoen ved pensioner består som også nævnt ovenfor i de værdipapirer man investerer i, da indskud er beskyttet ubegrænset gennem indskydergarantifonden. køb derfor mindst 15-20 forskellige aktier – og gerne fra udlandet – eller brug en investeringsforening med lave omkostninger såsom sparindex eller ishares. Angående obligationer er det svært selv at købe udenlandske obligationer pga. store handelsstørrelser, og her kan en forening/fond også være at foretrække. igen, går foreningen på halen bør der være penge til investor, hvis ikke foreningen bedrager og “stjæler” værdipapirerne, som jo tilhører investor.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.