valg af lånetype

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91763
  AnonymForfatter

  Hej.

  Vi har netop købt hus og skal låne 2,9 mill i realkreditinstituttet Totalkredit finanseret gennem Sydbank. Hvilket lån vil I anbefale pt? Vi havde forestillet os et 4% obl lån med løbetid i 30 år, men lige nu er kurserne ret ringe og vi er derfor kommet i tvivl. Vi er ikke til højrisiko lån….

  #166558
  AnonymForfatter

  Hvis i ikke er til nogen form for risiko, skal i vælge det fastforrentet lån. Problemet lige nu er, at kursen på 4% er meget dårlig og 5% ligger over kurs 100 og kan derfor ikke bruges. 5% med 10 års afdragsfrihed ligger dog meget tæt på kurs 100, så hvis i holder øje med den, kan i kurssikre det hvis den falder lidt mere(kommer under kurs 100). På den måde kan i bruge de 10 år til at afdrage den dyrere gæld(hvis i har den)

  #166562
  AnonymForfatter

  Tak for svaret. Hvorfor kan et obl. lån med over kurs 100 ikke bruges? Kan de ikke købes?

  #166568
  testForfatter

  Jo en obligation over kurs 100 kan godt købes, men for at købe noget skal du ha penge. Når du skal låne sælger du obligationer. Du sælger et gældsbreve på 100 kr med en rente på 5% det er der så nogen der byder på og køber til 96 kr. Håber forklaring kan bruges det er den man får i folkeskolen

  #166574
  thsvForfatter

  Jeg ville klart vælge F1-lån afdragsfrit, og først afdrage det dyre banklån.

  Er der intet banklån er mit valg RDs F1T eller 4% 20 år.

  Jeg opfatter ikke et flekslån som et højrisikolån, når blot den sparede rente bruges til afdrag på gælden. Derimod er tåbeligt at betale en merrente på ca. 3% for at kende sin rente i 30 år, kender du dit livsforløb de næste 30 år?
  Har I hørt om inflation? (og heraf følgende årlige lønstigninger).

  Et højrisikolån er f.eks. F1-afdragsfrit og bruge den sparede rente på forbrug, såsom en verdensomrejse, og ikke kunne tåle en renteforhøjelse til f.eks. 5,2% som i 2009.

  #166952
  AnonymForfatter

  Hej .
  Tak for svar. Vi har valgt et X1 lån på 2 mill til betaling af huset tilsammen med vores egenfinansiering. Vi indbetaler mere end den krævede månedlige ydelse således at løbetiden bliver 20 år. Denne løbetid kan forlænges op til 30 år maks. Samtidig skal vi om nogle måneder optage endnu et lån på ca 1 mill i realkreditinstituttet -ikke et banklån, da det bliver taget som byggelån i den forventede merværdi af boligen, når projektet står færdigt.

  Nu er der netop frigivet et 5 procents obl lån. Vil det være en ide, så vi er mindre følsomme for en vild rentestigning, eller hvad mener I?

  Vh Nora

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.