Danske Prioritet Plus vs. Nordea Prioritet Boligkøb

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91729
  AnonymForfatter

  Min kæreste og jeg er på vej til at købe vores første hus med overtagelse 1/6-2011. Huset koster 1.825.000 kr. og samtidig forventer vi at bruge 200.000-300.000 kr. på renovering (køkken, gulv, loft mv.). Hele beløbet skal vi have finansieret, dvs. mere en 80%. Det afhænger selvfølgelig af bankens vurdering, men vi forventer, at renoveringen kan finansieres med 80% realkreditlån og 20% banklån. I forbindelse med finansieringen har vi haft Nordea og Danske Bank på banen.

  I Nordea er vi blevet tilbudt ”Nordea Prioritet, Boligkøb” til 4,95% (fordel+ kunde). Vi får således den samme rente på vores indlån, som vi betaler for lånet. Rentesatsen er variabel og bundet op Nationalbankens indskudsbevisrente + en rentemarginal i form af et tillæg. Vi har ikke fået nogen form for afslag mht. etablerings- og låneomkostninger.

  Danske Bank har tilbudt os 4,95% på banklånet (20% af finansieringen) samt Danske Prioritet Plus (som en del indenfor 80% af finansieringen) til 4%. Beløbets størrelse vil nok være mellem 50.000-150.000 kr. Det skal dog siges at Danske Bank er villig til at slå yderligere af udlånsrenten og etablerings- og låneomkostningerne, men det har vi første omgang afslået, da vi umiddelbart foretrækker tilbuddet fra Nordea. En af årsagerne hertil er bl.a. at Danske Banks løsning betyder mere end 20% af finansieringen er variabel (mere risiko for den del af prioriteten, der ikke er dækket af vores indlån).

  Hvad synes I?

  #166064
  SignebjørnForfatter

  Nordea har den fordel, at de ikke handler om priserne på samme måde som mange af de andre banker. Det betyder som regel, at når der er gået et år og der ikke længere er “kamp" om at få jer som kunder, så har de lov til at sætte jeres pris i vejret for så at kunne tiltrække nogle nye og friske kunder med en konkurrencedygtig pris. Det må Nordea ikke, da alle fordel+ kunder har samme priser.

  Danske Bank og andre ved, at det er mere besværligt at flytte, når man først har købt huset osv, så derfor gør de det der. Fordi man som regel bliver alligevel. Eller ikke lægger mærke til at renten stiger..

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.