Nejtak til NemId

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Janus007 (2)Forfatter
  Indlæg
 • #91690
  Janus007 (2)Forfatter

  Som så mange andre er jeg også modstander af NemId.

  Nu er der måske håb: http://nejtilnemid.dk/

  Sæt din underskrift imod dette galskab.

  #165184
  HJLForfatter

  Som så mange andre debatører er jeg også modstander af folk der bruger debatten til at svine NemId til uden argumenter.

  I burde gå ind på http://www.stopklynkeriet.NU

  Gå ind og kig i dag og se om du kan blive medlem, jeg har min tvivl.

  #165192
  Janus007 (2)Forfatter

  Jeg har masser af argumenter og har tidligere også argumenteret ret kraftigt….

  Sikring af, privatlivet på internettet kan ikke opnås under et monopol, da kopiering af oplysninger ikke indebærer reelt tyveri. Sikring af oplysninger om personers privatliv, kan kun beskyttes af det enkelte individ, der selv vælger hvor og hvordan oplysninger opbevares, baseret på deres vurdering af konsekvensen ved publicering. Derfor er det netop kun muligt at bevare privatlivet, ved at forbrugerne får mulighed for frit at vælge, hvor de vil opbevare deres oplysninger og lægge deres tillid.

  Findes der et stort behov for at beskytte privatlivet, vil der være en efterspørgsel efter sikre systemer, der beskytter informationer, så de kun er tilgængelige for de nødvendige personer.

  Vælger Jan at handle i Netto, en butik hvor andre også handler, ved han også, at andre vil komme i besiddelse af den information, at Netto er hans foretrukne butik at handle ind i, samt måske et indblik i hans indkøbsvaner. Det er helt op til Jan selv at beslutte om, der er en risiko ved, at denne information bliver tilgængelig for andre. Hvis han føler et behov for at holde det hemmeligt, vil han måske bede en anden, han har tillid til, at handle ind for ham, eller måske vil han slet ikke handle ind i Netto, men vælge en anden butik.

  Når et monopol som NemID så oprettes, bliver omkostningerne for de personer, der ikke ønsker denne sikkerhed, enormt høje, og de personer, der ønsker rigtig god sikring af deres privatliv er pludselig trukket ned til den laveste fællesnævner.

  Der er mange grunde til, at det kan være fornuftigt at sikre sit privatliv, men løsningen findes ikke ved at tillade et monopol på området, der blot sætter folk i bås og giver flere en fornemmelse af at blive overvåget.

  I forbindelse medprivatlivet ligger også spørgsmålet om identitetstyveri, hvor en borger rent faktisk bliver frarøvet sin personlige identifikationsnøgle, og ikke længere er i besiddelse af den. Læs mere om det i vores tekniske artikel omkring NemID’s centrale lager for personlige nøgler.

  Jeg savner dog nogle argumenter fra dig om hvorfor du ikke kan se hvor DK er på vej hen!

  #165194
  HJLForfatter

  Du må ikke misforstå mig, jeg har ikke læst hele hjemmesiden. Jeg har blot forholdt mig til at du i dit først og nu også andet indlæg ikke er kommet med nogle argumenter, det eneste jeg fik ud af første indlæg var et link til en side med en del bavl og så en del jeg ikke fik læst. Dit andet indlæg gav mig mere bavl uden argumenter og så en gut der handler ind i Netto, du forstår virkelig at forvirre fjenden.

  Måske er det også det som er lykkes Nem-id og jeg har mere fra deres side se deres info her:

  klip fra deres hjemmside:
  NemID er baseret på PKI
  En sikker kommunikation kan opnås ved brug af NemID, der er baseret på PKI. Det vil sige en elektronisk infrastruktur, der består af følgende, tæt forbundne elementer:

  •Applikationer til kryptering og digital signering – PC baserede programmer, der sikrer uproblematisk anvendelse af krypterings- og signeringsnøgler.
  •Certifikater – en slags elektronisk pas til identificering af indehaveren, og som rummer den offentlige nøgle.
  •Et certificeringscenter – en pålidelig tredjepart, der udsteder og fornyer certifikaterne og f.eks. sørger for at spærre certifikater, der er blevet misbrugt.
  •Procedurer eller faciliteter til sikker generering og opbevaring af den private nøgle.

  Det kan vel ikke være så farlig?

  Eller du har måske nogle argumenter?

  #165198
  testForfatter

  men sammen helt fantastiske argumenter kan du være mod cpr nr, nettet også videre faktiske er der nærmest ikke den ting du kan være for. 🙂 held og lykke med paranoiaen

  #165228
  AnonymForfatter

  Præcist!

  Mon ikke det var nogenlunde samme smøre fra reaktionære fjolser og konspirationsteoretikere, dengang da man indførte CPR-nummeret.

  Argumenter som disse skal bare ignoreres! De udgør et meget lille og komplet irrelevant mindretal i Danmark.

  #165230
  MichaelForfatter

  Da debatten om byggeriet af Storebælt-forbindelsen kørte var der de samme reaktionære holdninger: Skibsfarten uddør, arbejdsløsheden stiger, miljøet tager skade osv osv. Findes der nogen forening idag der aktiv kæmper for nedrivning af broen og genindførelse af den elendige Storebæltskaffe? Nej, ikke mig bekendt.

  Alle nye tiltag og ændringer i den måde vi lever på møder modstand. Det er nok menneskets grundlæggende behov for vaner og tryghed der slår igennem.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.