rente/åop

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #86754
  AnonymForfatter

  Hej kan jeg få lidt hjælp til at forstå hvordan åop på et lån kan være eks. 9,4 % hvis pålydende rente er 20,4 % ?? er det en fejl i oplysningerne eller hvordan hænger dette sammen ?

  #103278
  MichaelForfatter

  Det passer da heller ikke nogen steder?! ÅOP kan aldrig være mindre end rente p.a. – derimod højere da gebyrer er regnet med. Der må være tale om en fejl – forhåbentligt ikke en bevidst en af slagsen…. Iøvrigt er det da en uhyre vanvittig høj rente. Hvilket finansieringsselskab er der tale om?

  #103280
  MichaelForfatter

  Undskyld… jeg kløjs vidst gevaldigt i det… Det er forkert det jeg lige har skrevet.

  Prøv at gå ind under “Værd at vide" – her står ÅOP beskrevet udførligt.

  #103282
  AnonymForfatter

  ÅOP kan godt være mindre end pålydende rente hvis der gives en rabat på lånet, feks 3 % af lånebeløbet eller 10% når lånet bliver optaget. Derved kan et gebyr blive negativt og derved bliver ÅOP mindre end renten.

  Pt er det VEKO kort hvor man har dette specielle kreditkort produkt, hvor man få rabat ved køb og rabatten trækkes fra direkte på kreditkort kontoen.

  #103284
  MichaelForfatter

  Kig iøvrigt på den samlede tilbagebetaling istedet for ÅOP alene. Personligt synes jeg ikke, at ÅOP giver et dækkende billede af et lån (ja, jeg ved godt det er det “officielle" tal). Hvis du tager et lån over 12 mdr frem for f.eks. 60, får du en højere ÅOP men en meget lavere tilbagebetaling. Eksempel:

  Hos Veko finans skal du betale 75.000 kr. ialt over 60 mdr. for et lån på 40.000 kr?!!

  #103286
  AnonymForfatter

  Er en sådan rabat skattepligtig?
  Hvis ikke er det jo rigtig smart. Betal en høj fradragsberettiget rente og få den tilbage skattefrit.

  #103288
  MichaelForfatter

  Det er den ikke, men det har heller ikke den store betydning. Rentefradraget er jo iøvrigt heller ikke hvad det har været. Det Veko gør her, er rent talfifleri som kun har ét formål: Nemlig at få en lav ÅOP. Som jeg skrev før, så kig på de samlede kreditomkostninger og få chokket..

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.