SAMPENSION – RENTEGARANTI 4,5%

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91595
  AnonymForfatter

  Børsen omtaler den 2.11.10 – at Sampension opsiger de aftalte pensioner – der er beregnet på basis af 4,5% garanteret rente. Man opsiger måske ikke selve pensionen – men man annullerer rentegarantien på de 4,5% – og lover nu den bedst mulige rente.

  Er der nogen der ved – om løbende pensioner under udbetaling kan nedsættes til under de garanterede ydelser med 4,5% beregning. Det er jo kunder – der hver måned modtager en fast pensionsudbetaling – fra deres livs opsparing i Sampension.

  Der må være pensionister i vores forum – der har modtaget nyhedsbrevet fra Sampension.

  #163606
  ForbrugerenForfatter

  Jeg har svært ved at forestille mig andet. Alternativet til dette var at aflevere nøglen nede hos Finanstilsynet, når Solvency II træder i kraft. Og det havde bestemt ikke været bedre for medlemmerne i Sampension. Men I skal ikke regne med, at Sampension er de eneste som vil gøre dette. Der er mange som lige venter på, hvad Sampension får lov til og så vil de gøre noget der ligner.

  Det tredie alternativ for pensionskasserne er at lave et omvalg for medlemmerne og hvis tilstrækkelig mange vælger sig over på den nye ordning, så behøver pensionskassen ikke at gøre mere. Det er der rigtig mange pensionskasser, der allerede har gjort, nogen med held (dvs. nok har valgt over) og andre uden held. Dem som har gjort det med held, behøver ikke at lave en Sampension løsning, resten er nødt til det.

  #163732
  AnonymForfatter

  Jeg får hver måned pension fra Sampension og skrev dertil fordi jeg ville have pensionen forhøjet med PAL-skatten, da jeg har en Fritagelseserklæring fra Skatteministeriet

  Svaret var at pensionen udgør en Rentebonus og en Risikobonus. Depotrenten for 2010 er på 4,75% og at jeg får derved en rentebonus på 0,25%

  Risikobonus, svaret: Du har en livsvarig mdr.udb. Vores kunder dør senere end forventet, derfor er der negativ bonus, er større end den positive rentebonus, sålænge den er det vil udb. ikke stige.

  #163740
  HalliHalloForfatter

  JET45, jeg vil da tro at du får PAL-skatten udbetalt som et engangsbeløb primo 2011, idet den jo først skal opgøres pr. 31.12.2010 på indidbasis (mod tidligere institutniveau).

  2010 bliver således det første år at dit depot skal opgøres separat, hvorved du fmt. vil få besked primo 2011 om hvad PAL-skatten er beregnet til på netop dit depot for året 2010.

  Jeg tager forbehold for rigtigheden af besvarelsen!

  #163760
  AnonymForfatter

  Jet 45:

  Betyder det, at hvis depotrenten i 2011 udgør 3,5% – og risikorenten er negativ – så får du nedsat din løbende pension i 2012 ?????

  #163762
  AnonymForfatter

  Det er jeg sandelig også interesseret i at vide, selvom min pension er beskeden, netop derfor er det yderst interessant.
  I øvrigt har jeg læst i JP, at man opfordrer til gruppe sagsanlæg, samt at forbrugerformanden er undervejs med en udmelding.

  Men med min beskedne pensionsudbetaling, kvier jeg mig ved at deltage, for hvis dommen går os imod, hæfter vi formentlig kollektivt på advokatregningen/retsomkostningerne, og det kan jo hurtigt løbe op i rigtig mange tusinde kroner pr. person!

  Det er formentlig også det Sampension kalkulerer med, nemlig at vi småpenge pensionister har et problem med – skal/skal ikke deltage i et evt sagsanlæg – det er jo musen mod elefanten.

  #163782
  AnonymForfatter

  Jeg skrev af det brev jeg fik i referat-stil og der nævnes at sålænge Risikobonus er negativ dvs. større end den positive rentebonus – også efter fritagelsen for PAL-skat. Så længe den er det, vil udbetaling ikke stige.

  Der er intet nævnt at udb. vil falde, hvis Depotrenten skulle ændre sig i nedadgående retning. Dvs. udb. er låst fast, indtil risikobonus er blevet positiv.

  Jeg betaler ikke PAL-skat fra 1.1.2010.

  /jet

  #163784
  AnonymForfatter

  Noget andet man skal være obs på er:

  At Pensionskontoret (Styrelsen/kommunen) retter pensionstillægget ind efter 2010-forskudsopgørelsen og regulere kun 6 måneder tilbage, faktisk skulle jeg have haft for 10 måneder et mer-beløb, derfor var jeg også obs da 2011-forskud kom forleden, at uanset om træk%/fradrag ændrede sig, skulle Sampension-ATP-Index være med de faktiske beløb for at pensionstillægget ville blive korrekt beregnet, hvilket det var, da jeg havde satserne fra Finanslovsforslaget for 2011. Kun til orientering 🙂

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.