Råd ønskes af førstegangskøbere

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91559
  AnonymForfatter

  Vi er førstegangskøbere og skal til at have finansieringen på plads. Huset skal finansieres tæt på 100%, så vi har valgt Nordea pga. deres billige boligprioritetslån.

  Vi er dog lidt skuffet over den rådgivning vi får, da samtlige bankens rådgivere er unge piger hvis viden er begrænset til det de har lært på kursus. Derfor er det nærliggende at spørge jer.

  Vi vil gerne have et F1-lån med en løbetid på 18-20 år, hvoraf de 3-4 første år skal være afdragsfri, så vi kan betale banklånet af. Ifølge vores bankrådgiver kan et F1-lån dog kun fåes med en løbetid på 30 år, når der samtidig er afdragsfrihed, og det er for lang tid, eftersom vi vil spare op i friværdien. Og jeg formoder, at der på sigt vil være en større forskel mellem renten på flekslån og renten på opsparingskonto med binding end der er nu, så en kortere løbetid på lånet må være den bedste måde at spare op.

  Derfor bliver vi vel nødt til at refinansiere realkreditlånet, når banklånet er betalt af – eller er det for dyrt ved flekslån? Eller vil det overhovedet give en ekstra udgift, for er det ikke alligevel en refinansiering, der sker, når vi er klar til at “stoppe" afdragsfriheden og begynder at betale af på realkreditlånet.

  Jeg tænker også på, om man til den tid skulle skifte til Realkredit Danmark, da de jo bl.a. har flekslån med fast ydelse og variabel løbetid, hvilket godt kunne tiltale os. Vil det give større omkostninger at flytte lånet over i et andet realkreditinstitut?

  Håber at få lidt råd fra nogle kloge hoveder. 🙂

  #162842
  ForbrugerenForfatter

  Det bedste for jer er, at tage kreditforeningslånet i RD, når I har betalt banklånet ud, så skal I skifte profil til den type som hedder variant T. Der er ydelsen konstant med løbetiden ændrer sig i takt med renten. RD er de eneste som tilbyder den type flekslån.

  #162856
  thsvForfatter

  I har 2 valg.
  Vælg det afdragsfri F1-lån med løbetid 30 år, hvem kender jeres økonomiske situation, når banklånet er betalt. I skal sandsynligvis omlægge realkreditlånet alligevel.

  Og overvej om ikke et 3% 20 års lån er det korrekte lån, enten med det samme eller når I har afdraget banklånet.

  Der vil bære omkostninger ved skiftet til RD, men kan det kombineres med et tillægslån til f.eks. nyt badeværelse eller køkken, så er omk. ikke meget større.

  #162930
  AnonymForfatter

  Du betaler samme omkostninger, stempel osv så tag bare de 30 år. I kan lave ekstra afdrag hen ad vejen hvis der er penge til det.
  Husk at jeres situation kan ændres hen ad vejen. I bliver jo nok ikke i boligen de næste 20-30 år alligevel, eller også skal der købes bile(r), børn?, jordomrejser m.v. 🙂

  Korrekt at få al dyr gæld ud først og så afdrage på realkreditlån bagefter.

  Jeg må anbefale at få rigtige kreditforeningslån for de første 80%. De kan ikke opsiges. Det kan banklån.

  På en del af lånebeløbet er en mulighed et prioritetslån hvor rentesatsen er samme på en indskudskonto så renteudgiften kan gå helt i 0,-

  Jeg hare grundlæggende den opfattelse at man skyder sig selv i foden ved at afkorte løbetiden eller afdrag ekstra på kredit man har betalt for og hvor man ikke kan genbruge stempel m.v. Specielt hvis man kan få mere ud af pengene andet sted.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.