indlåns-udlånskonto.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91475
  AnonymForfatter

  Nu er vi ikke særlige finanskyndige, og vores bank har ikke haft held til at forklare os – så vi forstår det – hvad ideen er med at oprette en indlåns-udlånskonti, hvor renten er ens på ind- og udlån (hvis kaldet prioritetslån). Kan nogle give en enkel og logisk redegørelse, vil vi være glade.

  #161010
  PrasmusForfatter

  Den korte version er: Det virker lidt som en kassekredit, blot er rente udgiften normalt en hel del lavere, fordi banken har pant i huset.

  Med en kassekredit betaler du kun renter af det kontoen er under 0. Det samme gør som gældende med de to prioritets konti. Står der 100.000kr på dem begge svare det reelt til at du ikke har rente udgifter, står der kun 90.000kr på indlånskontoen, svare det til at du betaler renter af 10.000kr, fordi du betaler renter af 100.000kr og får rente retur af 90.000kr.

  Et meget normalt eksempel, hvor prioritets kontoen tit vælges er hvis en husejer af den ene eller den anden grund har f.eks. 100.000kr som denne gerne vil nedbringe sin gæld på huset med.
  Ejeren kan så vælge blot at nedbringe sin gæld, så skylder han 100.000kr mindre, men hvis han så et halvt år senere finder ud af, at der skal bruges 80.000kr til nyt tag, så må han ud og låne med de omkostinger der nu er til et nyt lån etc.
  Vælges prioritets kontoen løsningen i stedet, så sker der det, at banken låner ejeren 100.000kr til at nedbringe husgælden med, derfor den ene konto med -100.000kr. Ejeren sætter så sine 100.000kr ind på indlånskontoen som forrentes med samme rentesats og i praksis opnås der det samme som den anden løsning hvor gælden blot blev nedbragt. Forskellen er så kun, at ejeren kan hæve fra indlånskonton til det nye tag uden der skal optages nyt lån.

  Man kan også med fordel bruge prioritets konto løsningen hvis man ønsker en mere fleksible afdragsordning på et lån, i stedet for at skulle betale en fast ydelse i en fast periode. Man kan f.eks. sætte ekstra penge ind den ene måned, hoppe en måned over den næste osv. helst som man ønsker og uden at spørge om lov 🙂

  Håber det gav lidt mening…..

  #161130
  thsvForfatter

  Alle husejere vil have stor fordel af en prioritetskonto, da der jo hele tiden står en pæn del på budgetkonto eller opsparingskonto.

  Vores egen prioritetskonto fyldes hurtigt op, da vi blot skylder 750.000 kr, og der kan så trækkes på kontoen, når noget skal repareres eller vi skal have ny bil.

  Ideen med 2 konti er glimrende, da man så blot kan kigge på sadoen, og se om man har flere penge til rådighed.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.