Hvorfor bliver vi afvist på kreditvurdering når vi skal låne til hus?

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91453
  AnonymForfatter

  Vi er to førstegangskøbere som har lidt svært ved at forstår hvorfor vi ikke kan låne penge til hus. Der er ingen af os som står i RKI eller noget i den dur. vi har i dag som det eneste et Billån. vi har begge en ok løn (udbetalt ligger vi på lidt over 40000.) Mim mand tjener 45000 før skat og jeg 25000 kr om måneden.

  Vi har billån på 130.000 i ny bil fra 2008 og intet andet.

  Vi bor idag til leje og betaler månedligt 8000 kr alt inklusiv.

  I lang tid har vi kigget på hus og kunne rigtig godt tænke os at flytte til noget større men bliver ved med at få et nej fra bankerne.
  Vi har kigget på huse der ligger på ca 2.500000-2.700000 og dette burde ifølge vores eget regnskab sagtens kunne lade sig gøre. Vi har været til mange møder i forskellige banker og her lyder samme svar, samt at vores rådighedsbeløb ligger på 15.000 kr når alt er betalt men vi bliver så afvist af deres kreditvurdering uden forklaring.

  Hvad sker der og er der venligt nogle som vil give os ren besked og hjælp til at komme videre.

  Vi er begge unge 27 år og 33år og har gode jobs, betaler vores ting til tiden og har en sund økonomi alligevel vil igen låne os til hus….

  #160722
  testForfatter

  har i nogen opsparing? hvis ikke er det forklaringen.

  #160724
  OBSForfatter

  Har I nogen opsparing? Det kunne måske hjælpe sagen på vej.

  Problemet kan måske være også billånet som jo godt nok ikke er vanvittigt stort. Men hvis I skulle købe hus og ikke har nogen opsparing ville I jo skulle låne det hele og det er måske der bankerne siger stop. Ikke at jeres økonomi umiddelbart ser dårlig ud (kommer også an på jeres øvrige udgifter) men jeg tænker at det kunne være en mulig forklaring. Bankerne er blevet mere påpasselige med at låne penge ud ovenpå finanskrisen men det skulle omvendt ikke være helt umuligt at få et lån.

  Som tommelfingerregel siger man at man kan købe ejendom for 3 x årsindkomsten. Den er i jeres tilfælde på 840.000 kr. x 3 = 2.520.000 kr. Herfra skal så trækkes jeres samlede gæld hvilket umiddelbart bringer beløbet ned på 2.390.000 kr. hvis billånet er jeres eneste gæld. I bør måske også gå efter at få lavet en opsparing på 5% af købssummen hvilket vil sige 125.000 hvis I skal købe et hus til 2.500.000 kr.

  Håber I kan bruge dette til noget.

  #160726
  AnonymForfatter

  Med en samlet årsindtægt på 840.000 burde det være muligt for jer at blive godkendt til ca 2,5 mill.
  Så det lyder lidt underligt at I får nej til 2,5-2,7 mill.
  Hvad er der ellers af lån? Er der feks SU lån?
  Har I slet ingen opsparing, overhovedet?

  Det ville nok hjælpe på situationen hvis I kunne komme med 50-100.000 selv.

  Men det kan også skyldes, at de huse I kommer med, vurderes til en lavere værdi af banken.
  De ser mest på værdien af deres pant, ikke så meget på om det er et sødt hus.
  Så måske går I efter lidt for specielle huse.
  Derudover er der blandt långivere en forventning om, at priserne vil falde mere end de allerede er faldet.
  Så hvis I låner helt op til skorstenen, og huspriserne falder 20% over de kommende 3 år, så bliver det svært for jer at sælge huset. Og som førstegangskøbere ved I jo ikke om I vil blive boene i huset i lang tid, selvom I er helt overbeviste om det nu.

  Så mit råd til jer ville være, at I sparer så meget som muligt op i et år, og kikker efter mere almindelige huse, selvom de er frygteligt kedelige.
  Derudover skal I gå meget hårdere til stålet når I handler prisen på huset ned. Ikke 10%, ikke 15%, men 20% og helst 25%. Og det er der ikke mange af “lyst sælgerne" der er parate til endnu.

  #160744
  AnonymForfatter

  Se DR-TV Hammerslag og lær lidt hvordan priserne nedsættes, dels den udbudte pris men så sandelig også forhandlingsprisen og til slut går køber med, det er yderst sjældent at et hus sælges til udbudte pris.

  Men ellers spar 20% op, så får I med garanti et kreditforeningslån !

  /jet

  #160750
  MichaelForfatter

  I har vel omkring 36-37.000 netto tilsammen antager jeg. En husleje på 8000 og et billån på vel omkring 4000 kr. giver en rest på 24.000 der forsvinder ud af jeres budget hver måned? Det vidner om et kæmpe forbrug hvilket understøttes af jeres manglende opsparing. Det store forbrug kan meget vel være årsag til det nej I har fået.

  #160830
  AnonymForfatter

  Det er formentligt her problemet ligger. En god indtægt og et relativt stort rådighedsbeløb, men ingen opsparing. Men hvorfor spørger i ikke direkte banken efter hvad der er årsagen til deres nej?
  Jeg vil råde jer til at kigge jeres forbrug grundigt efter i sømmene. Hvad har i tilbage til mad og lommepenge når alle faste udgifter er betalt (indregn også gerne brændstof til bilen herunder)? Banken vil for to voksne nok regne med et rådighedsbeløb på 10.000 – 12.000 kr. Hvad I har derudover bør i kunne spare op. Hvis i viser banken at alt derudover bliver sparet op over en periode på f.eks. et halvt år så vil I nok erfare, at det nej i har nu bliver vendt til et ja.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.