Lån til pilot uddannelse

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 31 i alt)
 • luffe palsborgForfatter
  Indlæg
 • #91441
  luffe palsborgForfatter

  Jeg leder med lys og lygte efter en bank der er villg til at hjælpe med dette.

  Jeg skal bruge omkring 750.000,- over 20 måneder.

  Har selv 200k sparet op, som jeg er villig til at kaste i, derfor skal jeg reelt kun låne 550.000,-

  Jeg bliver mødt med at jeg skal stille sikkerhed så som pant i bolig eller værdipapirer, og hvis jeg kan det vil de stadig have 8,75 prcent i rente, det værste tilfælde var dog danske bank der vill have 10,75 i rente på de 750.000 til en uddannelse !!!

  Hvad skal jeg dog stille op ?

  #160546
  MichaelForfatter

  Citat: “Jeg skal reelt kun låne 550.000" ??!

  Forbrugslån i den størrelsesorden er nærmest umuligt at stampe op – beklager.

  #160548
  AnonymForfatter

  For det første er det ikke alle drømme der går i opfyldelse.
  For det andet har bankerne ikke pligt til at låne dig penge, hverken til lav eller høj rente, eller med eller uden pant eller kautionist.
  Hvis du kun har 200k, kan du som udgangspunkt kun købe noget der koster 200k.
  Tag et fuldtidsarbejde, eller tag hellere 2, find et billigt værelse, sælg størstedelen af dine ting, undvær telefon, internet, fladskærm, byture, bil, ferier osv i 2-5 år, så har du sparet de sidste 550k sammen, og så kan du købe din pilotuddannelse til 750k.
  Eller søg ind til militæret, som jagerpilot, så får du det gratis hvis du er egnet.

  Alting har en pris, men er du villig til at betale den, eller er du bare en dagdrømmer ?

  #160552
  AnonymForfatter

  Hold nu kæft med det pis – er du bare en dagdrømmer?

  Du skulle vel ikke være ærgerlig over dit miserable liv som kassedame i netto, at alle med lidt ambition i tilværelsen skal skydes ned?

  Pilot uddannelsen er desværre meget økonomisk tung, og du bør nok forsøge at spare lidt yderligere op, med mindre du vil trækkes med en kæmpe gæld resten af livet. Må desværre sige at de tilbud du har fået indtil videre ikke lyder helt ublu – det er et forbrugslån du optager.

  #160554
  MichaelForfatter

  En historie om hvordan det kan gå efter endt pilotuddannelse med en kæmpegæld:

  http://gæld.net/phpBB2/viewtopic.php?t=3211&sid=b7cb98ff99c51c3346ccda4ba56b6a84

  Det er såmænd ikke for at skyde folks drømme ned, men man er altså nødt til at være knaldhård realist og se fakta direkte i øjnene inden man kaster sig ud i lån af den størrelse her. En gæld på måske 200.000 kan måske accepteres efter endt uddannelse – den er nogenlunde realistisk at få betalt af inden for en overskuelig årrække. 550.000 vil betyde afdrag i mindst 10-15 år og er det virkelig det værd? Der vil ikke kunne købes bolig eller foretages andre store investeringer i den periode.

  #160562
  luffe palsborgForfatter

  Nu syntes jeg faktisk slet ikke man kan sammenligne det indlæg på gæld.dk med det jeg ønsker. Manden derinde har jo en MEGA gæld til både pilot lån på 1.35 mil samt skylder andre kreditorer og har 5 børn.

  Jeg ønsker at låne omkrng 550.000 til en uddannelse hvortil jeg får forhøjet SU og ikke kommer til at have store udgifter under forløbet. Jeg kan ikke forstå bankernes modvilje. Jeg har trods alt en del penge selv, ok 200k er måske ikke meget men jeg kan da måske sælge nogle aktiver og samle 300k så.

  En læge koster staten 750.000 at uddanne, hvorfor gives der slet ikke hjælp eller støtte til piloter ?

  #160564
  AnonymForfatter

  Morra 19 år, jeg har gennem mit lange liv (som kassedame i Netto ;-)) mødt flere personer der brændende ønskede at blive pilot. Både som jager- og trafikpilot.
  Fælles for dem alle var dog, at ambitionerne ikke kunne bakkes op af finanserne eller evnerne. Så det blev ved dagdrømmerierne.
  De er idag kommet videre, og lever lykkelige liv, uden vinger.
  Derudover har jeg kendskab til andre, der tog det store lån og gennemførte uddannelsen, men som idag ikke kan få job som pilot og står med en ubetalelig gæld, der nok vil forfølge dem resten af deres dage.
  Jeg kender dog også en der tog uddannelsen og idag flyver privatfly for en russisk rigmand. Han elsker det.

  Hvis spørgeren ikke kan få ideen ud af hovedet, men det stadig kniber med finanserne, kunne det være en god ide at starte ud med at tage privat pilot licens der “kun" koster ca 100k og tager et års tid at uddanne sig til, på aftenskole.
  Hvis trangen derefter vedbliver at være lige stærk, eller endda endnu stærkere, så kunne det være at plan-B skulle iværksættes, og han skulle leve på en sten i en årrække for at spare tilstrækkeligt op til “den store" trafikflyver uddannelse.

  #160566
  AnonymForfatter

  Forhøjet SU…
  Slet ikke hjælp eller støtte…

  Hvad mener du?

  #160568
  luffe palsborgForfatter

  TPX ! du lyder meget livserfaren og det glæder mig at du bruger tid på at kommentere.

  Jeg har ikke mulighed for at spare sammen i flere år endnu, da min alder ikke tillader det. Jeg skal igang nu.

  Jeg kunne godt tage et PPL og det har jeg da også overvejet. Det kan faktisk også gøres langt billigere og meget hurtigere end det du beskriver.

  Jeg kan stadig ikke forstå hvorfor man ikke kan få bedre hjælp til at blive pilot end tilfældet er, alle danske piloter har vel haft de samme udfordringer da de skulle finansiere det, så det er jo nok muligt at finde en god løsning, ud over at prøve at vinde i lotto.

  #160570
  MichaelForfatter

  Det spørgsmål skal du nok rette til nogle politikere og ikke i et bankforum.

  Det er ligegyldigt, at du stiller med 200K selv. Banken skal låne dig 550K uden sikkerhed overhovedet og det er det springende punkt. Risikoen for at du enten ikke bliver færdig med uddannelsen eller ikke får en høj nok løn er meget stor. For at betale gælden af på 10 år skal du lægge omkring 7000 hver eneste måned – er du klar til det?

  Men hvorfor overhovedet spørge herinde? Det er ingen bank det her og vi kan ikke yde dig et lån alligevel.

  #160572
  luffe palsborgForfatter

  Nej jeg kan godt se jeg ikke skulle have bedt om hjælp fra jer, det er min fejl og det beklager jeg da meget, men det er jo et frit land og ingen tvinger jer til at svarer.

  Da dette er et bankforum er det vel meget nærliggende at spørge hvor og hvordan man bedst kan låne penge, men istedet for et svar på dette bliver man mødt med fordomme og jantelov.

  #160574
  MichaelForfatter

  Jantelov? Øh nå?…

  En låneansøgning beror altid på en individuel vurdering og derfor er der ikke noget entydigt svar på “hvor kan jeg bedst låne penge"-spørgsmålet. Du har spurgt flere banker og fået nej hver gang. Så er der jo ikke andet at gøre end enten at acceptere svaret eller låne de 550K hos Acceptcard, Veko Finans, GE Money Bank osv osv osv. Tilbagebetalingen er selvfølgelig en helt anden historie pga. renter omkring de 20-25%.

  #160576
  luffe palsborgForfatter

  Jeg har spurgt flere steder, jeg har ikke fået et nej nogle steder, jeg har selv takket nej til deres dårlige tilbud og høje renter !

  #160578
  AnonymForfatter

  Hej Luffe,

  Var det måske en mulighed at få en i familien til at optage lånet som realkredit-lån i deres faste ejendom og bruge lidt af friværdien. Herved kunne renten sænkes betragteligt.

  Alternativt – hvis du er lidt(meget) risikovillig – tager du dine 200k og sætter dem i aktier i Amagerbanken… med godt med held har du så alle pengene til dit pilot-certifikat i løbet af næste uge…..

  #160580
  MichaelForfatter

  Du skrev, at du var blevet mødt med kravet om sikkerhed i enten bolig eller værdipapirer og kunne i såfald få en rente på 8-10% og det tolkede jeg som et nej. Har du bolig med friværdi?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 31 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.