NemID – ROFLMAO!

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • ahkForfatter
  Indlæg
 • #91383
  ahkForfatter

  Ha-ha-ha! 🙂 Hold da kæft en dårlig vittighed! Er der nogen af jer som har prøvet dette molboware? Det er fuldstændig til grin! Svær-og-sær-ID havde været en mere rammende betegnelse! Det vil meget hurtigt blive afløst af et nyt system, forudser jeg – dette her er dog det latterligste jeg endnu har set! Mine indvendinger:

  1. Jeg måtte ringe til supporten da jeg ikke havde den midlertidig adgangskode som brevet fra NemID henviser til. Det viste sig, at jeg heller ikke behøvede den, da jeg blot kunne logge på banken på almindelig vis for herefter at initialisere NemID. Ja, det kunne de jo bare have skrevet i brevet så, som en alternativ tilgang – mit første forsøg var hos kommunen.

  2. Disse papkoder! Foreløbig har jeg skullet bruge koder fra to af de tre kort. Det går altså ikke an at regne med, at man starter med blot at forbruge af dem som er trykt på det første kort, hvilket bevirker at jeg ikke har lyst til at brække kortene af, da de jo bør forblive sammen. (Som I vil se, hvis I ikke allerede har set det, lægger materialet op til at man brækker de tre kort ud hver for sig.)

  3. Jeg lader altså de tre nøglekort forblive i brevet. Bag på brevet står mit NemID nummer. Tilbage er altså blot mit password, dersom brevet/kortene skulle falde i de forkerte hænder! Det er immervæk noget af en sikkerhedsbrist i forhold til almindelig psykologi og brugervenlighed, da jeg er næppe den eneste som vil lade kortene forblive i brevet. Eller anderledes sagt: for at i det mindste min NemID kan være sikker, er jeg nødt til at anvende den anderledes end designet lægger op til, nemlig ved at sikre mig at de tre kort forbliver sammen, dog således at de bliver skilt fra mit NemID nummer.

  LOL!
  AHK

  #159760
  AnonymForfatter

  4. Igår sad konen med hotline i knap en time, og fandt til sidst ud af at svær-og-underlig-ID kræver en ældre Java version. Afinstaller den nye version og hent den gamle version.
  Det ser ud til, at man skal være IT ingeniør for at kunne benytte systemet.

  5. Meget ofte må hun bruge 3-5 koder før der endelig lykkes at komme igennem. Et kodekort holder ikke særligt længe når der skal bruges så mange koder.

  Desværre er jeg overbevist om, at systemet ikke får en kort levetid. Der er alt for mange kontrolmuligheder indbygget i det, og så har “ejerne” brugt uhyrlige summer på reklame. Det skal presses igennem, let eller ej.

  #159768
  AnonymForfatter

  Nemid er hverken sikkert, moderne eller på nogen måde til gavn for nogen som helst.

  Det er en ommer.

  #159794
  AnonymForfatter

  Er det JAVA SUN, som er den version der skal afinstalleres? Og hvad hedder den “gamle”?

  Java Sun skal nemlig bruges til Nordeas netbank/onlineinvestering, som jeg benytter.

  #159796
  AnonymForfatter

  Hannibal, jeg bliver dig svar skyldig.
  Jeg blandede mig helt udenom, og cyklede en tur i det gode vejr i stedet for.
  Men hendes pc kører Vista, hvilket jo altid giver problemer.

  #160354
  ahkForfatter

  Nu kommer også JP mig til undsætning! 🙂

  “It-socialisme har aldrig været noget kønt syn, og det er ”NemID” heller ikke.”

  http://jp.dk/opinion/leder/article2184786.ece

  #160360
  AnonymForfatter

  Hmmmm….. måske er der forskel på, hvordan brevene er udformet alt efter hvilken bank man har?
  Jeg brugte 5 minutter, det hele fungerede og mit brev var ikke udformet som om, at kortene skulle hives fra hinanden? De ligger sammenfoldet i min pung – koden er i mit hoved, så jeg synes det er genialt.

  Jeg fik ændret koden lynhurtigt på min netbank og ja…. som sagt – 5 minutter og tingene fungerer – også på Skat, når jeg logger ind der.

  Nykredit netbank fungerer og der var ingen tvivlsspørgssmål i udformningen af det medfølgende brev 🙂

  #160378
  AnonymForfatter

  Verified Java Version
  Congratulations!
  You have the recommended Java installed (Version 6 Update 21).

  Det skal være denne Java – check selv din på java.com

  #160400
  testForfatter

  nemid? taj 15 sekunder så var vi i luften. om jeg så mener det er mere sikkert? Ved ikke helt. ku godt tænke mig at der var en nøglefil også. Nu hænger det hele på kortet

  #160404
  AnonymForfatter

  Jeg har nu heller ikke haft problemer, mht teksten i brevet og at brække “kortene” af er det ikke noget problem, det kan du sagtens gøre, de 3 kort dele er ikke tænkt at skulle skilles ad.
  Som jeg husker teksten siger den bare man skal brække kortet fri fra brevet også folde det så det bliver i kreditkort format.

  #160408
  AnonymForfatter

  Hej JET 45

  Tak for ovenstående oplysning – jeg har tjekket og har den rette Java version.

  Min gamle “computter” gik død for kort tid siden og den havde Java Sun. Da vi tog alt fra min gamle harddisk, som kunne reddes, troede jeg, at jeg stadig havde Sun.

  #160412
  AnonymForfatter

  Kort om NemId.
  Som flere allerede har bemærket, er den danske version bag NemId allerede forældet – og har faktisk været det i de sidste 2-3 år. Flere udenlandske banker, som naturligvis nok kræver en del større sikkerhed, har allerede for 2-3 år siden indført afløseren af Nemid. Her benyttes højere kryptering (på browseren) og det uhåndterlige NemId-kort er udskiftet med en “nøgle-ring” som ca. hver 10. sekund modtager en ny kode (via radio signal) – og kun med den korrekte kode (samt eget password naturligvis) er det muligt at logge ind. Dog er man stadig afhængig af java-applet, som nok er det største problem sikkerhedsmæssigt. Ved ikke om de pt. har fået en mere sikker applet – men de har meget stor fokus på det. Det er trods alt deres eksistens som kan blive truet, hvis for mange kunder oplever misbrug o.lign.

  #160528
  AnonymForfatter

  Lige fået NemID brev, er det korrekt af den er afsendt fra Exchange Office, Zurich Mulligen i Schweiz ?
  eller er det en svindler der leger trykkeri ?

  Årsag Google mail skrev til mig at jeg skulle skifte password, fordi en bruger i Schweiz har åbnet min mails ;-(

  Jeg forventer svar tak !

  #160534
  testForfatter

  hvem forventer du svar til? Jeg ville nok ringe til hotlinjen for nemid hvis jeg var i tvivl om brevets ægthed.

  #160540
  AnonymForfatter

  Det er ikke udmeldt hvorfra/hvilket land nøglekortet bliver udsendt fra, kunne også være sendt fra NordKorea, okay jeg skal med glæde tage deres tid i DanID, som du befaler 🙂

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.