Arbejdsmarkedspensioner i Magasinet Penge på DR

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91358
  AnonymForfatter

  Hvor bliver man dog ærgerlig over at ens ægtefælle er tvunget til år efter år at have et pensionsselskab som Pensam!!
  Pensam er (igen) blevet kåret som det selskab som er dårligt til at varetage medlemmernes pension.
  Sniksnak og dårlige undskyldninger fra FOA´s formand (og bestyrelsesformand i Pensam), Dennis Kristensen, kan min kone (eller hendes familie) desværre ikke leve af, den dag hun bliver pensionist. Da jeg sidste år satte mig for at få overblik over min kones pensionsordning (det var i øvrigt ret indviklet i forhold til mit eget selskab) gik det op for mig at hun udover at være ret lavlønnet (social- og sundhedshjælper) – også betaler for at lade Pensam administrere sit pensionsdepot. Afkast for 2008 var på 0%, men til gengæld betalte hun en hel del til administration samt diverse tvungne forsikringsordninger!
  DOBBELT ØV!
  Mon Pensam Pension ville stå distancen hvis folk kunne vælge frit frem for at være tvunget til at placere deres pensionpenge heri? Jeg tvivler personligt…. 10 år er lang tid ikke at kunne levere varen!
  Hvorfor har man valgt en pensionsmodel som tvangsbinder folk hos uduelige selskaber som klart ikke magter deres hovedopgave: at få folks pensionsdepot til at vokse?

  Er tiden kommet til at gøre op med tvungne arbejdsmarkedspensioner i DK?

  #159278
  AnonymForfatter

  “Mon __________ ville stå distancen hvis folk kunne vælge frit frem for at være tvunget til at……

  Indsæt selv: DSB, SAS, HT, vandværket, varmeværket, elværket, sygehuset, paskontoret, motorkontoret, hjemmeplejen, det offentlige osv osv osv

  Det er vel det man kunne kalde “den danske model", folk får lov at betale grov overpris og får til gengæld meget ringe service.
  Sådan er Danmark, betal meget – få lidt.

  #159282
  AnonymForfatter

  Et meget kvalificeret svar. Flyt til et andet land, så vil det måske gå op for dig, hvor meget du “får" i Danmark for dine penge til det offentlige… God tur.

  Jeg tror ikke, at Pensam vil kunne klare sig i en fri konkurrence med de resultater de har leveret. Det burde være nemmere og mere overskueligt selv at vælge pensionskasse.

  #159288
  AnonymForfatter

  Det kan jeg ikke tilslutte mig og det er ikke mit ærinde med dette indlæg. Jeg er generelt udmærket tilfreds med “det danske system" og med at bo i DK. Vi har selvfølgelig vores problemer og patadokser at kæmpe med, men det er ikke min opfattelse at det er mindre i andre lande – i hvert fald for den brede del af befolkningen.

  Men jeg finder det dog ufatteligt, at man, hvis man fx arbejder indenfor SOSU-området (eller andre) og har overenskomst via FOA, er tvunget til at se på at selskaber såsom Pensam formøbler din pensionsformue?
  Hvor fedt er det lige at tilhøre et traditionelt lavlønsområde og så også være tvunget til at benytte Danmarks dårligste pensionsselskab?? 🙂

  Var der ikke noget med at man selv skulle kunne bestemme over sit pensionsdepot for et par år siden? Men det gælder måske ikke for arbejdsmarkedspensionerne….

  #159296
  AnonymForfatter

  Alle, der indbetaler til pension og forsikringer i pensionsselskaber, betaler dels en aftalt procentsats af det indbetalte beløb i gebyr (typisk 4%), og alle betaler et årligt administrationsgebyr for at få forvaltet pensionen. Hvis der endvidere er valgt forsikringsordninger – livsforsikringer, sundhedsforsikringer, invalideforsikringer og kontosikring – trækkes der betaling for disse i de indbetalte beløb.
  Som Dennis Kristensen sagde, er det via overenskomsterne valgt, hvilken forsikringsdækning der skal være. FOAs medlemmer hører til i en anden “risikogruppe" end for eksempel kontorfolk. Derfor er deres forsikringer dyrere, og der bliver således mindre tilbage til pensionsopsparingen. Det vil være gældende uanset hvilket selskab man vælger.
  Når det er sagt, er det stadig kritisabelt, at pensionsinvesteringerne giver så dårligt afkast i Pensam, og forhåbentligt kommer der fokus på sagen nu. Det ville også være nærliggende i samme ombæring at se på omkostningerne til administrationen, hvor meget der udbetales i forsikringsdækning etc.
  Hvis man selv frivilligt indbetaler ekstra til sin pension via arbejdsgiver, bør man overveje, om man virkelig har lyst til at lade pensionsselskabet få op til 4% af indbetalingen forlods og efterfølgende betale årlige gebyrer for adminstrationen. Vil man ikke på denne måde bidrage til pensionsselskabernes overskud og flotte kontorer, kan alternativet være at oprette et depot i en bank og selv administrere investeringerne. Der findes flere billige muligheder.

  #159400
  AnonymForfatter

  I foråret besluttede jeg mig for at sætte mig ind i mine pensionsforhold = stort chok!
  1.medlem af FOA = medlem af pensam= lorte pension
  Hva så?
  jeg skiftede til 3F og pension Danmark
  Det var 3F der hjalp med at flytte pensionen,
  Jeg synes hun skal ringe til 3F og høre om hendes muligheder. Jeg er selv uddannet serviceassistent og troede at jeg var tvunget til at være i pensam.
  Ok- 3F er dyr, men jeg får også hvad jeg betaler for

  #159418
  NultopskatForfatter

  Man kunne selvfølgelig også behandle borgerne som ansvarlige mennesker og overlade enhver til selv at anvise hvilken pensionskasse den arbejdsgiveradministrede pension skal indsættes i, eller er det for meget at forlange…?

  Skal danskere bare administreres fra vugge til grav af storebror, der ved hvad der er bedst for den enkelte..?

  #159420
  AnonymForfatter

  Tjaah, hvis borgerne alligevel skal behandles som om de er ansvarlige, burde man så ikke afskaffe arbejdsgivernes indblanding i medarbejdernes pension også 🙂

  Det burde vel hverken være arbejdsgiveren, fagforeningen eller statens opgave at administrere MIN pensions ordning (eller mangel på samme, omend jeg ikke ville kalde det en ansvarlig fremgangsmåde).

  #159422
  AnonymForfatter

  Nultopskat, det vil aldrig gå i et socialistisk styret land som DDRanmark.
  Her skal alle være lige fattige, ifølge flertallet.

  Hvis det lykkes nogen at rage lidt op over resten, skal de nok blive skåret ned hurtigst muligt, så alle andre kan leve videre uden at være plaget af misundelse.
  Så indføres en ny skat der opsuger det nyfundne økonomiske overskud.

  Jeg får kvalme…

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.