afdrag til sin bank

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 17 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91345
  AnonymForfatter

  Er der nogen der ved om der er et loft for hvor stort afdraget på vores lån må være? Vi har ikke råd til at betale de 5000kr. om måneden vores bank vil have os til, med de ydgifter vi sidder med nu med et barn nr.3

  #159108
  MichaelForfatter

  Afdraget er den størrelse I har aftalt i låneaftalen. Hvis I misligholder aftalen kan banken kræve hele beløbet indbetalt på én gang eller med andre ord: Der er ingen grænse for hvor stort afdraget må være.

  Banken må naturligvis ikke kræve større afdrag hvis I ellers betaler som I har aftalt.

  #159110
  AnonymForfatter

  Hvis I har lånt penge af banken, så har I vel indgået en aftale om hvordan pengene skal afdrages. Har I misvedligeholdt den aftale, så er I ude i at leve på bankens velbefindende.
  Herefter kan banken reelt kræve hele beløbet udbetalt, hvis det er det de vil.
  Men smut da i banken, og snak med dem om det, og forklar hvordan situationen er. Opstil et budget, og så må I vel sammen finde ud af, hvor meget I kan afdrage.

  Ja undskyld, men kan ikke dy mig. Man sætter ikke børn i verden uden at have råd til dem!

  #159112
  AnonymForfatter

  Michael var lige en anelse hurtigere på tasterne 🙂

  #159118
  thsvForfatter

  Det har vi jo ikke en jordisk chance for at svare på, uden at kende renten og lånets størrelse.
  Men spørg i din bank, om de vil nedsætte ydelsen.

  #159120
  AnonymForfatter

  Banken må gerne ændre i størrelsen på afdragene.
  I aftalen står der at banken med en hvis frist kan ændre i aftalen, både sætte afdragene op og ned.
  De må også opsige lånet til fuld indfrielse selvom du har overholdt aftalen.

  #159122
  MichaelForfatter

  nikolaj05

  Det er som udgangspunkt korrekt det du skriver, men banken skal give en saglig begrundelse. Hvis man ellers betaler sine ydelser til tiden har jeg ret svært ved at finde en saglig begrundelse? Eneste jeg lige kan komme på er, at banken har behov for mere kapital eller anden force majeureagtig situation.

  Men trådstarter skulle måske lige oplyse hvorfor vedkommende stiller spørgsmålet?

  #159124
  AnonymForfatter

  Det skrev vedkommende nu allerede i oplægget. De har nu fået barn nummer 3 – og har erfaret at endnu et barn strammer økonomien så meget at de vil have problemer med forsat at betale det afdrag de pt betaler.

  #159128
  AnonymForfatter

  Det skulle du nok have tænkt på før du optog gælden og fik barn nr. 3.

  Nej, der ingen grænser for hvilken ydelse banken kan kræve. Hvis I ikke kan betale, må banken gå til plan B, som er at inddrive så meget af fordringen som muligt gennem foged, tvangssalg, tvangsauktion m.v.

  #159138
  AnonymForfatter

  Nogle gange er det bedre at dy sig… Vi sætter skam heller ikke flere børn i verden end vi har råd til, der er nogle gange også andre præmisser der kommer ind over i livet.
  Tak for jeres indlæg, allesammen.

  #159140
  AnonymForfatter

  Jeg synes – ærligt talt – det er nogle besynderlige kommentarer, der bliver fremsat omkring det at få et – måske ikke-planlagt – barn. Ja, det er dyrt at have børn. Ja, man kunne leve et liv i luksus i stedet for at bruge penge på at få børn. Men børnene er nødvendige for vores fremtid, så ros til enhver kvinde, som lukker øjnene for økonomiske konsekvenser og undlader at lade det vordende menneske ryge ud med hospitalsaffaldet!

  #159142
  MichaelForfatter

  Sikke noget vrøvl Tove. Det er præcis ligeså uansvarligt at sætte et barn i verden til økonomisk ruin, RKI og fogedret som det er at få aborter og tvangsfjernelser i ét væk. Når man får et barn SKAL man have styr på sit liv – herunder økonomien, som er hele grundlaget for at barnet kan få en god opvækst. Penge gør ikke lykkelig nej, men ingen penge gør med garanti ulykkelig.

  #159144
  testForfatter

  uha tove og michael
  det er jo en svær disksusion. Børn kommer jo ikke altid helt planlagt og hvad er styr på økonomien? Jeg ville jo heller adressere et andet problem og det er den her med hvad der er nødvendigt og hvad man ikke kan undvære. Køber man kun det som man ikke kan undvære i stedet for det man har brug for kan man virkelig leve på en sten.
  Børn er ret ligeglad med ting og materielle goder. De vil heller ha nogle forældre som har tid til at lytte til dem og ikke skiver tåbelige indlæg på nettet. 🙂

  nå men frisk på og held og lykke med den ekstra nye. Køb bleer på tilbud eller i aldi, skaf alt det brugte tøj i kan og genbrug en gammel barnevogn. så behøver det slet ikke at blive så dyrt. Det har vi gjort i stedet for at låne den gang vi fik vores første barn hvor pengene også var små.

  man spare rigtigt mange penge over et livsforløb hvis man kan undgå at købe på afbedrag og eller alle de små dumme lån på 10-30.000 kroner. Bare i stiftelses omkostninger er det slet og ret fordyrt i forhold til at spare pengene op før man bruger.

  #159148
  testForfatter

  ps banken vil nok normalt ikke have nogen interesse i at tvinge folk fra hus og hjem. omvendt skal afdraget på lån jo være på et niveau hvor de kan se at lånet rentfaktisk går ned af. jeg har selv tre børn og mener faktisk at børne checken kan dække udgifterne til “driftomkostningerne" de første mange år bort set fra pasning som er det klart dyreste. Dette forudsætter at man kan nøjes med billigt eller brugt tøj/ting og billige bleer.

  #183800
  AnonymForfatter

  Ved du hvad Michael…nu er livet jo ikke sådan, at man sætter sig ned og lægger budget de næste 30 år frem i tiden, så man kan se om man har råd til et barn.

  Økonomisk ruin kan jo tilstøde enhver undervejs i livet, såsom sygdom, fyrring eller lignende, så jeg synes faktisk at du skulle bidrage med et indlæg, som kan bruges til noget i stedet for at bruge din tid på at jorde mennesker, som måske i forvejen ligger ned.

  Men vi er da glade for, at vi ihvertfald kan se en herinde, som ved præcis hvad der vil tilstøde ham i livet uden at det vil få nogen som helst betydning for din økonomi. Bravo og hatten af for dig!

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 17 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.