garant

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • nielsensForfatter
  Indlæg
 • #91292
  nielsensForfatter

  Som garant i en sparekasse har en bekendt af mig et garantindskud stående på sin kapitalpension. Det ser pt. ikke ud til, at garantindskud i sparekassen kan hæves de første par år, men gælder det også for garantindskuddet på hans kapitalpension, for som folkepensionist vil han gerne have sin kapitalpensionen udbetalt i nær fremtid. Sparekassens svar er lidt svævende.

  #158380
  nielsensForfatter

  Hov, jeg glemte følgende tillægsspørgsmål: hvis sparekassen nu skulle gå fallit, har min bekendt så også tabt det garantindskud, der står på hans kapitalpension?

  #158386
  testForfatter

  ja garantindskud er ansvarlig kapital og er tabt hvis banken går konkurs helt lige som aktier. Er ens kapital pension indskudt som garantindskud tabes den også. Opsigelses vilkårene for garant kapital her under også pensions midler fastlægges af den enkelte sparekasse.

  se f.eks. her.

  http://www.broagersparekasse.dk/Garantindskud.58.aspx

  #158448
  testForfatter

  ps lad mig foreslå at din bekendt beder om et skriftlig svar evt. henvender sig til dem på skrift

  #158454
  AnonymForfatter

  Sæt aldrig nogensinde penge i garantbeviser. Det er “tom" kapital uden nogen form for (i de fleste tilfælde) forretning eller fordele. Desuden er alt tabt, såfremt banken krakker.
  Ofte forholder det sig ofte også sådan, at banken kan låse pengene fast, så du ingen mulighed har, for at hæve/indfri dem. F.eks hvis banken mangler kapital.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.