investering

Viser 14 indlæg - 1 til 14 (af 14 i alt)
  • AnonymForfatter
    Indlæg
  • #86750
    AnonymForfatter

    Hej … Efter mange år har jeg fået sparet 10,000 kr op =) Måske er det for lidt at invester i noget… ??? Er der en der måske kan hjælpe mig … Med en god ide.. På forhånd tak. Mvh. H.

    #106014
    MichaelForfatter

    Mangler der et nul eller?? Undskyld, men det må da vist være en vittighed.

    #106026
    AnonymForfatter

    Selvfølgelig kan du investere dem. Kan ikke lige give dig guld-tippet fordi så var det nok brugt af alle andre. Det er et spørgsmål om du vil have et stille og roligt afkast i obligationer, som er pænt sikre. Eller øge risikoen på aktier. Beslutning dig først for hvilken risiko du vil tage og tør risikere om pengene bliver mindre værd eller kan klare at se at dine surt optjente penge, det første stykke tid ikke har givet nogen merværdi for dig.

    Husk at kigge på omkostningerne/gebyrer de forskellige banker skal have. Både købs- og salgsomkostninger. Der er stor forskel i f.eks minimumskurtage og den procentdel de tager i køb/salg.

    Køb over netbank er i flere tilfælde også billigere end at købe via en medarbejder i banken, ellers kan de finde på at kræve gebyrer for dette.

    Ville nok investere det hele i en ting når beløbet ikke er større ellers bliver gebyrerne en for stor procentdel af totalbeløbet. Men alt afhænger af din risikovillighed.

    #106030
    AnonymForfatter

    Tal pænt Michael!

    Min første ‘Investering’ var præcis det beløb (ganske vist blev det ‘blot’ en konto i en anden bank til lidt bedre renter). Siden er det tilføjet nuller.

    Obligationskøb kunne koste fx (eksempel på køb via web-bank): “0,50% af kursværdien, minimum 75 kr." Dvs at hvis du køber ebligationer for 1 krone, så koster det dig 75 kr i omkostninger. Dem tjener du selvfølgelig aldrig ind. Køber du for 15.000 koster det det samme. Derefter bliver det dyrere. For ikke at betale on for stor procentdel af dit køb i omkostninger, så bør din obligations-investering ikke være alt for meget under disse 15.000. Efter min mening er det osse OK med 10.000, men så heller ikke meget lavere. Og så skal du lige se på din merfortjeneste på obligationer i forhold til en gratis højtforrentet bankkonto. Du skal nok frem til at beholde obligationerne i et år eller to for at mer-renten har betalt omkostningerne.

    #106032
    NultopskatForfatter

    Jeg er enig med Henrik
    Min første investering var i en investeringsforening for ca. 15.000. Det gik forresten ikke så godt, året efter købte jeg nogle aktier for 10.000 der steg til 20.000 på et halvt år, så invaderede ham der Saddam et lille naboland.
    Men nu havde jeg set lyset. Det er trods alt sjovere at lære uden så mange nuller, de skal nok komme

    #106034
    MichaelForfatter

    Beklager hvis jeg var lidt hård i filten…

    Det jeg egentlig mente var, at det ikke er voldsomt smart at investere 10.000 kr, hvis det er den eneste opsparing man har. Jeg startede selv på aktiemarkedet med 30.000, men det var “overskudskapital", dvs. jeg havde stadig en pæn sum penge tilovers til uforudsete udgifter. Jeg vil stadig kraftigt fraråde at investere 10.000 kr, hvis det er alt hvad man ejer og har. I såfald skal pengene blot smides i Vestsalling til 2,25% (eller anden bank til lignende rente).

    #106036
    AnonymForfatter

    Hvis man har sat sig for spare op, kan man ligesågodt komme igang med at investere allerede når man har 10.000 kr. Det er bare min mening. Og en skibskreditobligation med blot et par års løbetid giver vel knapt 3%, altså typisk, pænt mere end 2% i en højrenteobligation.

    Og samtidig kommer man jo igang med samme, og lærer samtidig med “små penge", hvad det vil sige at ivestere, og tabet bliver derved forholdsvis mindre, hvis man evt. måttelide tab på sin investering.

    Emndvidere formoder, at spørgeren ikke skal bruge sine surt opsparede penge lige med det samme efter investeringen.

    Og hvis man er bare lidt risikovillig kunne spørgeren jo også gå ind og købe TDC-aktier for beløbet, da selskabet sikkert vil blive solgt indefor en overskuelig fremtid med en deraf lille gevinst til følge (vel sagtens 10-15%).

    Endnu et godt råd:

    Er du mest stemt for at købe obligationer, så sørg for at de kommer til at ligge i depot hos udstederen af obligationen eller evt. Skandiabanken (er vist den eneste der ikke beregner sig depotgebyrer), da det ellers hurtigt kan komme til at koste 100-200 kr. i depotgebyrer til banken og VP-Centralen.

    Med andre ord er mit råd:

    Kom endelig i gang med det samme, selvom beløb forekommer lille…. og god fornøjelse

    #106038
    MichaelForfatter

    Et simpelt råd vedr. aktiemarkedet:

    Når markedet forventer at TDC bliver solgt, så stiger kursen med det samme, eller sagt på en anden måde: Dagskursen afspejler allerede denne forventning. Der er altså ingen sikker gevinst ved at købe TDC nu og sælge om 2 måneder. Hvis det virkelig var så simpelt, så var vi alle millionærer nu.

    Derudover: God fornøjelse med investeringen – personligt vil jeg aldrig investere alt hvad jeg ejer og har, men det skal naturligvis ikke sætte en bremse for andre.

    #106040
    AnonymForfatter

    Selvfølgelig vil der altid være en risiko ved at købe TDC-aktier, idet aktien fmt. vil falde tilbage til en kurs omkring 300 eller evt. derunder, såfremt selskabet – mod forventning – ikke bliver solgt indenfor ca. 6 måneder.

    I mit forrige indlæg kan jeg se at jeg fejlagtigt fik skrevet “højrenteobligation", men jeg mente bankindskud. Jeg beklager fejlen!

    #106042
    AnonymForfatter

    Med kun 10.000 at investere ville jeg personligt være lidt tilbageholdende med aktiekøb. De kan falde kraftigt i morgen eller stige kraftigt. Der er en smule større chance for en stigning, men det er altså slet ikke usandsynligt at de falder.

    Aktiebaserede investeringsforeninger kan ikke anbefales som alternativ. De har ellers den fordel (som ville være brugbar for dig) at sprede risikoen på mange aktier, men der fratrækkes alt for stor del af udbyttet til at bestikke bankerne til at overtale dig til at købe dem. Desuden: Hvis markedet generelt falder, så falder investeringsforeningsbeviset alligevel.

    Obligationer er som nævnt en mulighed. En merrente på 1 procent kan evt. opnås. Det tager 1½ år før denne merrente har betalt kurtageudgifterne til køb og efterfølgende salg (2 * 75 kr i mit eksempel)

    #106046
    AnonymForfatter

    Til Henrik:
    Hvorfor skal man sælge sine obligationer før udløb? Hvis man beholder dem til udløb, så koster det jo ikke 75 kr, såvidt jeg ved, da jeg går ud fra det er gratis, når obligtioner udløber/indfries.

    #106048
    AnonymForfatter

    Ja, det er rigtigt. Ved at beholde obligationen til den er udtrukket betales ikke salgs-kurtage.

    Det afhænger af omstændighederne om du vil det – jeg ville bare med regneeksemplet vise at selvom man får hævet rentesatsen til en halv gang mere, så er det kun måske lykken. .. måske er det dyrt.

    #106050
    NultopskatForfatter

    Henrik
    Jeg er i princippet enig i at aktiebaserede investeringsforeninger tager for meget i gebyr. Alligevel kan stigningen i fornuftigt udvalgte foreninger godt kompensere for dette. Jeg koebte eks. Bankinvest Oesteuropa i 2003 til kurs 130 pt. er kursen ca. 280.

    PS Undskyld jeg har ikke danske bogstaver paa denne PC

    #106052
    AnonymForfatter

    Ja, i et opadgående marked er man jo næsten ligeglad med hvad hvor høje omkostningerne er, men når det går den anden vej får “piben ofte en anden lyd". Er de årlige stigninger kun 5-6% eller er endda tab, så betyder omkostningernes højde uendelig meget.

Viser 14 indlæg - 1 til 14 (af 14 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.