Huskøb trods gæld?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 29 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91262
  AnonymForfatter

  Vi er et par der gerne vil købe hus. Vi set et billigt hus til 1 mill. Der skal laves lidt..men det kan vi selv gøre.
  Men…vi har en gæld på 500.000 og en indkomst på lidt over 500.000/pr.år. Vores rådighedsbeløb for 2 voksne og 1 barn er 12.700 og forbliver uændret efter huskøb iflg. bankens beregninger.
  Vi har været i banken, som har sendt papirene til kreditforeningen.

  Er det utopi, at tro det bliver godkendt?

  #157844
  AnonymForfatter

  Ja det er fuldkommen utopi. I vil aldrig kunne opnå kreditgodkendelse. I er ikke engang tæt på!

  #157850
  MichaelForfatter

  Noget jeg ikke fatter ved disse spørgsmål er hvordan hulen man kan oparbejde en gæld på ½ mill?? Eller “bare" 2-3-400.000 som skrevet i andre indlæg? Det viser jo tydeligt, at man ingen kontrol har over økonomien og derfor ikke har kinamands chance i banken.

  “Der skal laves lidt ved huset" – joooo, men selvom man gør det selv er det jo ikke gratis. Skal lånekortet så trækkes igen?

  #157862
  AnonymForfatter

  Jeg synes selv, at jeg har en god tone i mit indlæg og forventer det samme i et svar! Det er nu meget “nemt" at oparbejde en gæld på 500.000kr. Vi har begge haft studielån og købt en bil. Det er jo ikke alle der er født med en guldske i r…. eller får mor og far til at fylde indkøbsposen under studierne. Jeg ved, at det ikke er fornuftigt med sådan en gæld, men vi har lavet betalingsplan.
  Og når nu banken er villige til at sende papirerne i første omgang, må det da tyde på. at de er med på ideen?
  Med hensyn til “at der skal laves lidt"…det har vi styr på! Helt dumme er vi ikke.

  Men jeg kom også bare med et spørgsmål, og blev ærlig talt skuffet over den meget fordømmende tone i svarene.

  #157866
  testForfatter

  vel vel nu er tonen i svar ikke specielt noget som helst men det er din tone da helt bestemt.

  det kan sagtens lade sig gøre at studere uden at stifte en så stor gæld. I gamle dage kunne man også cykle eller gå ind til man var færdig med at læse.

  du fik svar på dit spørgsmål af de to der svarede og det var at de mener det er urealistisk. Det mener jeg også.

  #157868
  AnonymForfatter

  Ja det blev den da..Synes bare at Michael skulle have tilbage af samme skuffe. Svarene er jo udmærkede i sig selv. Kunne bare godt have undværet den spydige og fordømmende tone.

  #157870
  AnonymForfatter

  Lotte, det er desværre tonen man møder herinde (fra de mest aktive) og det er unødvendigt, men det er nu engang sådan, Mybanker ønsker det (siden de ikke handler).

  Herinde er holdningen, at man aldrig skal købe noget, hvis man har gæld. Så det vil altid være et negativt svar, man høster.
  Desværre tror jeg bare, forum ville være mere besøgt, hvis den holdning faldt lidt i baggrunden og man i stedet satte sig ind i den enkeltes situation og tog udgangspunkt i det.

  Hvis I har 500.000 i gæld fra studie, er det vel eks. 150-200.000 ca fra jer hver og resten til bil. Det synes jeg ikke er uhørt. SU gæld er ikke = forbrugsgæld. Det er en art derover af, men det handler også om prioriteringer.
  Hvis et studie varer 3-6 år, og/eller er meget svært, så kan det være uoverskueligt at leve på en sten tiden ud eller at bruge meget af fritiden på et bijob.

  Billån synes jeg nu heller ikke der er noget i vejen med, bare resten af jeres økonomi er stabil og I har et godt overblik. Hvis I er unge og sådan, er et 200.000 billån måske for højt med to studielån. Hvis man samtidig ønsker hus.
  Men det kan jeg jo ikke konkludere, ud fra det du skriver, Lotte. Og selvom jeg så kunne, betyder det ikke du skal svines til, fordi jeg synes du forventer for meget. Det kan siges pænt, ligesom min holdning jo ikke nødvendigvis er den rette og det sagtens kan være, dine prioriteringer faktisk ender ud med at give dig en bedre livskvalitet.

  Det er ærgerligt, “folk" glemmer at have samme tålmodighed for hver gang en ny person stiller et spørgsmål herinde. I øjeblikkes klandres du fx. for, at Prier og Michael har skullet tage stilling til dette spørgsmål 100 gange før.
  Desuden er holdningen om, at alt gæld bør være væk inden man køber nyt, en økonomisk ekstremistisk tankegang som ikke er den rette i alle situationer og for alle mennesker.

  Jeg forstår jer ikke, Prier og Michael. Tror I formen for overleveringen af jeres mening er ligegyldig?

  #157872
  AnonymForfatter

  Tak for dit indlæg eXeel.
  Kan godt selv se, at vi har en stor gæld i forhold til indkomst og ønske om huskøb. Vi har også tænkt rigtig meget over, om det er det rette.Men vi mener selv, at vi har en fornuftig plan og at vores økonomi vil hænge fint sammen.
  Men når det så er sagt, så forventer jeg egentlig også afslag fra kreditforeningen. For den mener jo nok det samme, som de fleste herinde. Havde bare et spinkelt håb..og kan slet ikke vente til næste uge, hvor vi får svar. Derfor mit indlæg.
  Jeg må da indrømme, at jeg mest af alt havde lyst til at slette min profil, med de svar jeg fik retur. Jeg kan sagtens tåle, at høre sandheden. Men man kan jo tale ordenligt til folk. Og hvis de er træt af den slags spørgsmål, kan de jo lade være med at svare på dem.
  -men tak fordi der fandtes et fornuftigt menneske at høre på:)

  #157874
  AnonymForfatter

  Jeg synes absolut ikke svarene til dig har været fordømmende, men bare ærlige! Det er DIG der lyder fordømmende med din “guldske i r…." bl.a.(!)
  Og jeg kan godt forstå Michael undrer sig over at man kan skaffe sig en gæld på ½ mill.
  Studiegæld? Hvad med at have haft lidt ekstrajobs imens så gælden ikke blev så stor?
  Bil? Jamen hvis det virkeligt var strengt nødvendigt med en bil, hvorfor så ikke en brugt til max 20-30.000 ? (Min har jeg givet 14.000 for, selvom jeg havde råd til 100K bil).
  Personligt håber jeg meget, at I får afslag, for det vil være til jeres eget bedste.
  Bank den gæld væk før I kaster jer ud i huskøb.

  #157876
  AnonymForfatter

  Ja du har ret..blev fordømmnde efter et par sure opstød. Du kender jo ikke vores liv og gjorde du, ville du vide at der ikke var tid til studiejobs.
  Men egentlig kan det jo også gøre ligemeget, hvordan vi har levet. Jeg kom med et spørgsmål og forventede et svar. (i en god tone!) Uanset hvilke fordomme i har om mig.

  #157880
  NicklausForfatter

  Du fik svar i det første svar fra Prier; det er komplet utopi.

  #157886
  testForfatter

  kan nu stadig ikke se hvad der er fordømmende i at undre sig og der gæld. sandheden er altid ildehørt

  #157890
  AnonymForfatter

  Nej den er bestemt ikke ilde hørt. Er da udmærket klar over min gælds størrelse, og at chancen for godkendelse til huskøb er minimal. Men de fleste af jer har en fordømmende tone herinde. Det kan jeg da også se i MANGE af de indlæg der er.

  #157892
  testForfatter

  “de fleste er utroligt fordømmende". sikke da en melding og sikke da noget vrøvl. har du set de fingre der peger på dig selv.

  michael har i øvrigt ret i at i mangler et budget til “at lave lidt". tror i bliver overrasket over hvad materialer koster. Har en søster som også troede hun sku ha huns. Vedligeholder man ikke sit hus taber man penge på det. det kan blive til mange penge

  #157894
  AnonymForfatter

  Ovenstående er ret karakteristisk at gældsramte. Man reagerer voldsomt og føler det som en personlig hetz, når folk som Micahel på en egentlig meget sober måde forklarer hvad realiteten er ved at have en høj gæld. Jeg kan heller ikke se at Michaels spørgsmål/undren over hvordan I dog kunne lave en så stor gæld er hverken grov eller malplaceret. Der er dig/jer der lægger jeres privatøkonomi frem til diskussion i dette forum.

  Sandheden er at:

  1. Jeres gæld er meget stor i forhold til jeres indkomst, og jeres indkomst forekommer lav i betragtning af at I skulle have gennemgået en lang eller mellemlang videregående uddannelse.

  2. Gæld er gæld, uanset hvordan den er opstået. Rentebyrden er lavere på et SU-lån end et banklån, men afdragsbyrden er præcist lige så stor. Staten kræver lige som en bank, at få “forbrugsgælden" tilbagebetalt over en kortere periode på typisk 5-12 år, afhængig af hovedstolens størrelse.

  3. Der er reelt tale om det der i bankverdenen kaldes et forbrugslån. Ordet er måske nok malplaceret, fordi investering i en uddannelse måske ikke af jer opfattes som forbrug, men ikke desto mindre er et forbrugslån karakteriseret ved at i optager et lån, uden at stille sikkerhed for lånet med fysiske aktiver.
  Hvis I nu havde sikkerhed for pengene, fx lå med et værdipapirdepot på 500.000 kr., eller havde et sommerhus en værdi i samme størrelsesorden, så ville jeres lånemuligheder være langt bedre.

  4. Hvis I af den ene eller anden grund mister jeres arbejde eller arbejdsdygtighed, så kan I ikke længere servicesere gælden og skal formentlig have gældssaneret størstedelen af hovedstolen. Banken skal i givet fald ikke alene nedskrive på de 500.000 kr. I vil også blive nødt til at sælge huset med tab. En ejendomsmægler koster ca. 75.000 omkostningerne til tinglysning, lånesagsgebyrer, advokat, kurstab på lånet etc. løber også let op i 75.000. Dertil kommer risikoen for at boligpriserne er faldet, når I skal sælge. Med andre ord kan banken meget let stå med et tab på op mod 700.000.

  Dette er baggrunden for at jeres bank med stor sandsynlighed ender med at sige nej til lånet.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 29 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.