Foerstegangs koeber – Hvilket laan & Bank/Kreditforening

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91257
  AnonymForfatter

  God morgen,

  Jeg har gennem nogen tid ivrigt fulgt den informative debat paa sittet. Min kone og jeg overvejer kraftigt at investere i lejlighed i DK. Vi er pt. bosat i udlandet, koebet af lejlighed skal ses som investering med henblik paa at leje den ud. Vi er begge i midt 20’erne.

  Vi er udenlands danskere og har pt. omkring 43.000 netto om maaneden – bolig, forsikring etc er betalt af arbejdsgiver. Vi kan ligge 75.000 i udbetaling. Vi kigger primaert paa lejligheder til omkring 1.4-1.9 mill.

  Mine spoergsmaal er derfor:

  1. Er der nogen der er bekendt med hvorledes man bliver beskattet naar vi som udenlands danskere koeber lejlighed med henblik paa at leje den ud? (beklager, er klar over at spoergsmaalet muligvis falder lidt undefor forumet, men har forgaeves forsoegt af faa vejledning af SKAT)

  2. Hvilket laan vil i anbefale og har i nogle gode raad til valg af bank samt kreditforening? (vi har pt. konto i Nordea)

  Paa forhaand mange tak!

  #157784
  AnonymForfatter

  Husk at vi ikke har fri huslejefastsættelse i DK.

  Lejeloven forhindrer som hovedregel dig i at tage en leje der overstiger den omkostningsbestemte leje, dvs. husleje må ikke være højere end 7% af den offentlige vurdering i 1970 + forbedringer.

  I de fleste tilfælde giver det en leje der er så lav, at det overhovedet ikke kan betale sig at leje ud.

  Mange forsøger at leje ud til en ulovlig høj leje, men kommer grueligt galt afsted, når lejerne trækker udlejer i huslejenævnet og får nedsat lejen på en 90 m2 lejlighed til 3.500 kr pr måned. Er man først kommet galt afsted, kan man heller ikke opsige lejeren, der sidder med den lave leje, fordi en sådan opsigelse ligeledes vil blive kendt ugyldig af huslejenævnet eller boligretten.

  Forsøger man at tidsbegrænse lejemålet, så man kan komme af med lejeren, kommer man også tit galt afsted, fordi tidsbegrænsningen skal være begrundet i udlejers forhold, hvilket meget ofte fører til at boligretten kender opsigelsen ugyldig, og omstøder til tidsubegrænset lejemål. Sagt med andre ord, i vil ikke engang kunne være 100% sikre på at kunne flytte i lejligheden, hvis I en dag skulle ønske det.

  Sagt med andre ord – udlejning er for professionelle, ikke for private fuskere!

  #157790
  AnonymForfatter

  I bliver beskattet på samme måde som hvis I boede i Danmark
  Husk at se efter boligens bopælspligt

  se på skat.dk Borger->Blanketter 04.gruppen og blanketterne 009 031 052

  #157792
  MichaelForfatter

  Jeg er helt enig med GP. Lejemarkedet er totalt gennemreguleret og er man amatør som I er skal man holde sig LANGT væk fra den slags spekulative investeringer. I risikerer ganske enkelt personlig konkurs på den historie.

  Hvis I har frie midler så sæt dem i aktier eller obligationer. Det andet er kun for professionelle.

  #157794
  AnonymForfatter

  Hey Michael, GP & BoSol,

  tak for jeres raad so far, omend jeg ikke helt forstaar jeres holdning. Lejligheden skal lejes ud indtil vi om 2-3 aar vender tilbage til DK hvorefter vi vil bo i den…

  Hoerer meget gerne flere gode raad.

  Pft.

  #157796
  thsvForfatter

  Vent med at købe til I kommer tilbage til Danmark.

  Priserne vil sikkert ikke stige voldsomt de næste par år, og I undgår bøvlet med at udleje, og evt. huslejeregulering.

  #157810
  AnonymForfatter

  Sålænge i bor i udlandet, så vil i blive betragtet som begrænset skattepligtige til Danmark. Det vil sige at i kun skal svare skat af jeres huslejeindtægt og i får fradrag for omkostninger som i har afholdt til huset (renteudgifter, andre omkostninger som kan forbindes til huset) jf. KSL § 2, stk. 3. Altså nettobeskatning.

  Såfremt i køber huset og det skal foretages renovering eller andet, så bør i være opmærksom på 3-måneders reglen eller 180 dage reglen (dem kender i sikker godt).

  #157914
  AnonymForfatter

  At være udenlandsdansker kan betyde så mange ting, men ifølge dansk lovgivning skal man have boet mindst 5 år i Danmark for at kunne købe fast ejendom i landet uden dispensation – vel at mærke med henblik på at bo i ejendommen selv. Formodentlig ønsker I at købe en lejlighed nu fremfor om 2-3 år, fordi I mener, at priserne på lejligheder pt. er lave og købstidspunkt derfor er gunstigt? At det forholder sig sådan kan ingen med sikkerhed sige, og priserne kan – afhængigt af område – meget vel være lavere om 3 år end nu.

  75.000 kr. til udbetaling rækker ikke så langt i den prisklasse, hvor I ønsker at købe, da der normalt forventes 5% af købesummen i udbetaling, og der yderligere skal regnes med omkostninger til advokat, bank og registreringsafgift af skøde. For ejendomme, som købes til udlejning, kan der kun opnås 60% finansiering via realkreditlån – resten skal optages som banklån til en højere rente. Umiddelbart ville jeg dog tro, at bankerne siger nej til at låne jer penge, når I ikke bor her i landet og ikke kan skyde et større beløb ind i handlen.

  At købe en ejerlejlighed og leje den ud er heller ikke med sikkerhed nogen god forretning. I byområder, hvor huslejen er reguleret af Boligreguleringsloven (det gælder for de fleste større byer i Danmark), vil køb af en lejlighed med næsten fuld lånefinansiering normalt give underskud på den løbende drift – det vil sige at huslejeindtægten er mindre end omkostninger til ejerforening og renter. Man kan heller ikke administrere udlejningen på distancen, så I vil være nødt til at betale en advokat for at tage sig af alt det praktiske arbejde, der også er ved udlejning: finde lejer, udarbejde lejekontrakt, kontrollere at huslejen betales og evt. sende rykkere, sikre adgang til aflæsning af varme eller for håndværkere, som ejerforeningen har entreret med etc. Derimod behøver I ikke at være bekymret for, om I kan komme ud af lejemålet igen, da man som ejer har ret til at opsige en lejer med 1 års varsel, hvis man selv skal bo i lejligheden.

  Mit råd ville være at vente at købe fast ejendom, til I præcist ved, hvornår I skal anvende lejligheden og hvor I ønsker at bo. På nuværende tidspunkt er ejendomsinvestering og boligudlejning risikable områder, og I får formodentlig bedre og sikrere afkast af jeres penge ved at investere i værdipapirer.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.