Amagerbanken holder fallenter flydende med nye lån

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91169
  AnonymForfatter

  Børsen dokumenterer nu hvad jeg har sagt længe, at Amagerbanken holder fallenter, der burde være krakket, flydende, med nye lån. Når flexrenten stiger til et mere normalt niveau, som er 4-6%, så krakker ejendomskunderne på stribe, og det kan Amagerbanken ikke holde til.

  http://borsen.dk/finans/nyhed/185140/

  “En kulegravning af en stribe af Amagerbankens store nødlidende kunder viser, at der er blevet kastet flere hundrede millioner kroner i at holde dem flydende i 2009."

  “Finanstilsynet har tidligere understreget, at bankens forventninger om, at boligmarkedet vender så meget, at det kan betale sig at poste penge i engagementerne i længere tid, er risikabel."

  “I værste fald vil det være bankens kreditorer og aktionærer, inklusive storaktionær Karsten Ree, som kommer til at stå med regningen ved en fejlslagen satsning."

  “Finanstilsynet oplyste sidste efterår, at Amagerbankens store og svage engagementer er kendetegnet ved, at det kræver yderligere lån til kunderne at holde dem i live. Tilsynet kritiserede i den forbindelse, at banken anvendte meget lange fremtidsperspektiver – nogle gange frem til 2024 – for at undgå for store nedskrivninger på nødlidende kunder."

  “Man kan ikke umiddelbart kaste flere penge efter sine kunder, medmindre man vurderer, at pengene kommer hjem igen. Det nytter jo ikke at kaste gode penge efter dårlige, siger Jørgen Jørgensen."

  “Kan en bank godt lide rentedøden, fordi man holder liv i for meget?
  Hvis der er mange af den type engagementer, vil man på et tidspunkt nå en situation, hvor solvensbehovet er højere end den faktiske solvens, og så opfylder banken ikke loven. Så bliver banken nødt til skaffe noget mere kapital," siger Jørgen Jørgensen."

  #156474
  AnonymForfatter

  Fantastisk historie, men mon dog ikke at tilsynet har haft næsen i disse sager. Det fremgår jo ret tydeligt hvad holdningen er, så det skulle da være mærkeligt at der var tale om nye sager.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.