lån vedr. nyt hus når man er Skilsmisse familie

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91104
  AnonymForfatter

  Hej
  Jeg er blevet separeret fra min kone igennem 20 år for 4 mdr. siden, jeg har så været så heldig allerede at møde en dejlig kvinde som også er midt i en separation.

  Vi har begge 3 unger hver og en god økonomi. mine børn på 17, 13 og 5 bor hos deres mor og min nye kæreste har 3 hjemmeboende børn er på 8, 6 og 2..

  Nu går vores tanker på hvordan vi skal forholde os hvis vi gerne vil ud og købe hus sammen, kan man låne sammen når man kun er separeret, eller vil banken stille ekstra store krav til os… og hvad skal vores rådigheds beløb være.

  Vi har en samlet indkomst på kr. 880,000,- og jeg betaler forhøjet børnepenge på kr. 3800,- pr mdr. vi har til sammen ca. 500.000,- fra salg af vores huse…
  Jeg håber at i kan hjælpe med nogle svar.

  Mvh
  Far til 3

  #155604
  testForfatter

  I forhold til hæftelse for gælden har ægteskab eller ikke ægteskab ingen betydning. I modsætning til hvad mange tror er der særråden og særhæften i et ægteskab det betyder at din kone altså hende du er ved at blive skilt fra og som du stadig er gift med ikke burde have nogen betydning for din kreditværdighed ej eller nogen betydning for at din nye partner kan komme til at hæfte for den hus gæld i stifter sammen. Hæftelsen for hus gælden sker ved at i uanset om i er gift eller ej skriver under på gældsbrevet sammen. Køber man f.eks. en bil og låner til den hæfter ens kone ikke umiddelbart for gælden hvad mange tror. Vil man gøre udlæg i en giftskyldners fælles bo kan man faktisk kun gøre udlæg i den halvdel som skyldneren ejer. Det er derfor banker altid kræver at begge ægtefælder skriver under på en låne aftale.

  Hvad skilsmissen måske kan spænde ben er i forhold til vurderingen af jeres rådighedsbeløb. Er der sket bodeling for jer begge? Hvad bliver børnebidragene? Der til kommer jo så den almindelige kredit vurdering, men det har du sikkert check på i forhold til alle de år du har boet i hus med din første kone.

  #155610
  AnonymForfatter

  Tak for svaret.
  Håber at jeg forstår det rigtigt, når man er separeret kan man godt stifte ny gæld uden at ex kone/mand kan komme ind og gøre indsigelse eller spænde ben for vores nye drømme.

  Og jo der er styr på børnepenge og bodeling for os begge 2 🙂 er bare usikker på hvor stort vores rådighedsbeløb skal være når tingene er som beskrevet i mit indlæg.

  #155614
  testForfatter

  ps vedr. rådighedsbeløbet kan du finde forskellige tommelfinger regler, men der er vel i grunden kun to tinger der virkelig tæller. Det er det som kreditforeningen kræver og som det regneark jeg vil opfordre dig til at i laver for at få overblik over jeres økonomi viser. Der findes desvære alt for mange historier i det her forum der viser at banker ikke kan regne.

  #155616
  AnonymForfatter

  Det lykkedes mig så at komme igennem til min bank Nykredit..
  rådighedsbeløbe :
  2 voksne 8000,-
  1. barn 1500,-
  2. barn 1000,-
  3. barn 1000,-
  Lyder jo nok lidt urealistisk i mine øre eller hvad ?

  #155620
  testForfatter

  Ja jeg er ikke specialist, men jeg vil umiddelbart mene at det er bodelingen, der har betydning her.

  vedr. rådighedsbeløbet har jeg selv fornyligt erfaret at RD er meget strikse med det. Jeg fik afslag på en omlægning for 300 kroner for lidt i rådighedsbeløb, mens jeg var arbejdsløs.

  hvis jeg var jer ville jeg, udover alt det andet i skal som ny forelskede, lave et fælles budget og ta det med ned i banken sammen med jeres separationsbevilling og bodelings overenskomst. Jeg formoder at afgørelsen om børne penge er skrevet i den sidste.

  de 500kkr var da et plus ikke?

  #155624
  AnonymForfatter

  jo da de 500 kkr. var i + 🙂
  og alt er på skrift vedr. bodeling og børnebidrag

  #155626
  testForfatter

  ja men så sku det da ikke være helt umuligt. Afhænger selvfølgelig af om du kan nøjes med et hus i den rådnebanan som jeg har. 🙂

  men som sagt bare et sidste råd. Lav budgettet selv. Det er i meget bedre til en banken.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.