Priortetslån

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91076
  AnonymForfatter

  Hej, nogen som har forstand på priortetslån.

  Er det klogt at benytte sig af et tilbud på et priortetslån.

  Hvornår er det klogt at tage et priortetslån?, synes at det er en jungle.

  #155188
  testForfatter

  Et prioritetes lån er et lån med variabel rente hvordan har du det med den risiko og hvor meget rente stigning kan du tåle?

  #155190
  AnonymForfatter

  Vi påtænker at tage et priortetslån i stedet for vores fastforrentede 5% lån.

  Grunden til at vi er blevet opfordret til at tage et priortetslån istedet for er at vi har et stort indlån som bliver figivet sept. 2010.

  Er det rigtigt forstået at nogle pengeinstitutter kører med et produkt som går ud på følgende:

  Hvis du har et priortetslån på 1000.000 og også har en opsparing på 500.000 så betaler man kun rente af forskellen?, da renten på ud og indlå er den samme.

  #155192
  testForfatter

  Ja. Hvis du har fast forventede lån som jeg i iøvrigt også skal du så lige overveje noget andet også. Kan du leve med den variable rente? Og har du brug for at kunne trække de penge på prioriteslånet? Du kan jo også overveje at indfri noget af dit 5%lån med de penge du forventer at få. Har pudsigt helt samme problematik. Husk også omkostningerne
  Selv lader jeg nok pengene stå i kontanter og bruger dem enten til en ny bil eller laver en delvis indfrielse af 5%lån når kurser ser god ud.

  #155256
  thsvForfatter

  Sådan virker vores prioritetslån ihvertfald, så man kan sige, at man selv bestemmer om lånet skal afdrages på 30 eller 5-10 år. Pengene skal dog stå på den tilknyttede universalkonto for at forrentes med den samme rentesats som udlånet.

  #155274
  AnonymForfatter

  Jeg har selv et boligprioritetslån med 10 års afdragsfrihed samt 5% rentemax i Eikbank.

  Lånet er koblet sammen med min normale Alt-I-en-konto (lønkonto med visa/dankort), således at jeg kun betaler rente af forskellen på boligprioritetslånet max beløb og mit overskud på løn-kontoen.

  Det eneste jeg har imod det lige pt er at de har skruet op for deres rente margin, så jeg pt betaler ca. 3.9% p.a. .. så jeg er spændt på om de ved fremtidige rentestigninger, benytter sig af det med småt og enten opsiger mit lån eller sætter rentemax op fra de nuværende 5% p.a.

  Alternativt kan man jo vælge et sdo eller lignende lån og indsætte “overskuddet" på en højrente konto !!

  #155278
  testForfatter

  hej
  er det ikke 5,5% rente max?

  hvis det opsiger lånet eller kan det på et senere tidspunkt sker det nok når rente gennerelt set er steget så var det ikke en ide at skifte lån allerede nu?

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.