Vurderingspris efter ombygning – uvildig mulig?

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • dlaxForfatter
  Indlæg
 • #91068
  dlaxForfatter

  Hej,

  I forbindelse med en tilbygning har jeg følgende tanke.:

  Før byggeri er det en forventet husværdi efter ombygninger, der ligger til grund for størrelsen på de 80% der kan lånes ved kredit (eller som prioritetslån til lav rente). Alt herover bliver til en lidt dyrere rente.

  Spørgsmål:

  1) Det er vel allerede før byggestart at størrelsen på de 80% bliver fastlagt og bliver direkte overført til en realitet efter opførelsen (eller sker en ny vurdering efter opførelse?)

  2) Når man har fundet en bank med gode produkter. Kunne det så tænkes at banken hiver pengene hjem på en uforholdsmæssig lav vurdering efter opførelse – for så at få pengene hjem på lån > 80% (er det ikke som at lade ræven vogte gæs, at banken fastsætter denne vurdering?)

  3) Kan man frit betale en ejendomsmægler for at få en sådanne vurdering (for den er vel ikke det samme som en salgspris) – for så at give banken den der er højest, og dermed låne flest mulige penge under de 80%?

  Tak for hjælpen..

  #155060
  testForfatter

  1. Det er vurderingen efter der tæller. Det kan jo tænkes at byggeriet fremstår dårligere ind det var planlagt.
  2. Ja det kan meget vel tænkes, men principielt er vurderingsmanden uafhængig af banken eller realkredit instituttet.
  3. Rigtigt godt spørgsmål. Det beror nok for den enkelte kredit givers regler. Der findes i al fald ingen lov at at de skal acceptere den vurdering du har fået lavet.

  #155062
  dlaxForfatter

  Men er det almindeligt at en vurdering fra bank (mægler), ikke kan sammenlignes med avis-huspriser, men typisk ligger en eller anden procentdel (20%) under forventet salgspris?

  Eller er det bare i projekterings fasen, at man (banken) er forsigtige, for at den efterfølgende gældende vurdering ihverfald ikke bliver mindre?

  #155068
  AnonymForfatter

  Vurderingsmanden er IKKE uvildig, det kan nemt være den samme rådgiver som har givet dig lånet der også kommer ud og vurderer ejendommen efter endt projekt.
  Du kan ike sammenligne avispriser med vurderingspriser. Dem i avisen er hvad sælger drømmer om at få for ejendommen, realkreditinstituttets vurdering er hvad de forventer man kan få for ejendommen. Der kan derofr godt være en forskel mellem priserne. Der findes ikke en tommelfingerregel for forskellen.

  #155120
  AnonymForfatter

  1) Hvis i hjemtager et forhåndlån, så baseres det på en lånevurdering før byggestart. Men hvis lånevurderingen så ikke holder, når byggeriet er færdigt, skal alt over de 80% belånes som boliglån i stedet.

  2) Jeg tror, at de færreste banker ønsker, at sætte deres kunder i en situation, hvor lånevurderingen efter byggeriet er lavere, end før opstarten. Men hvis flere banker var i konkurrence med hinanden, ville de måske forsøge at give kunden den højeste vurdering, for at vinde kunden over.

  3) Ejendomsmæglere foretager salgsvurderinger, bankerne/realkreditinstitutter foretager lånevurderinger. Så de kan ikke sammenlignes.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.