Kan banken ændre realkreditlånet?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91065
  AnonymForfatter

  Hej folkens,

  Vi er kommet i den uheldige situation, at vi har fundet en olieforurening på vores grund, fra en nedgravet olietank.

  Situationen er, at forureningen bliver kortlagt, og vores grund derved nærmest ingen værdi har mere. Mit spørgsmål er derfor, om banken kan gå ind og pille ved vores realkreditlån og banklån, eller om vi er sikret samme rente som vi forhandlede ved optagelse af lånene.

  Mvh.

  #155040
  testForfatter

  kommer helt an på de specifikke låne aftaler. Normalt kan et realkredit lån kun opsiges hvis du misligholder betalingerne eller pantet. For boliglånet kan det være meget anderledes.

  #155046
  AnonymForfatter

  Det drejer sig om Nordea Boligprioritet, og der til hørende realkredit i form af S1 lån.

  #155116
  AnonymForfatter

  Banken finder ikke på egen hånd ud af, at jeres grund er blevet forurenet. Men hvis i på et tidspunkt ønsker at låne op i ejendommen eller banken af en anden grund foretager en vurdering, finder de måske oplysningerne. Reelt kan man jo sige, at i får en for billig rente i forhold til den sikkerhed, som er bag ved jeres lån. Omvendt vil banken nok ikke straffe jer for at være uheldige. Sålænge i overholder jeres betalinger burde der ikke være noget problem. Omvendt bør i måske overveje at betale ekstra af på jeres lån, når i har mulighed for det, så i ikke skal være teknisk insolvente i evigheder.

  Hvis i har købt huset indenfor 5-10 år, så tjek lige jeres ejerskifteforsikring. Nogle af dem med udvidet dækning dækker ikke kun oprydning men også en del af værdiforringelsen på huset.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.