Ingen bank vil ha mig

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 17 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91038
  AnonymForfatter

  Jeg forsøger at hjælpe en veninde og ja er ikke mig selv…

  Hun står i den situation, at hun ikke kan få en bank… Hun er en af de mange der havde Roskilde bank og ingen vil nu overtage hendes økonomi, som desværre slet heller ikke hænger sammen. Hun har prøvet flere banker, men de har alle sagt nej tak.
  Da det nu er ved at være et spørgsmål om tid er hun ved at gå helt fra hinanden og kan ikke engang overskue at be om hjælp men har istedet givet op.
  Der må da være nogen der kan hjælpe hende og hun har et fast job med en ok indtægt.
  Er der nogen der har et godt råd ?

  #154680
  testForfatter

  Der jo desværre kun råd som ikke dur. Som du selv skriver hænger det ikke sammen så udgifterne må helt helt ned og så må der forhandles med kreditorerne eller en gældssanering til.

  #154682
  AnonymForfatter

  Hvis din veninde eksempelvis er i en situation hvor:

  a) Hun er single og rådighedsbeløbet pr måned, når forbrugsgælden forrentes og afdrages over maksimalt 5 år, er under 6.500 kr.

  b) Gælden overstiger 150.000 kr.

  eller

  c) Hun er RKI-registreret

  … så ligger det meget meget tungt med at få en anden bank til at overtage engagementet.

  Hun må i stedet enten:

  a) Få lavet en budget og en plan for hvordan gælden kan nedbringes mens hun er kunde i Roskilde Bank, så hun om 3-5 år får så god en økonomi, at hun kan skifte bank.

  b) Meddele Roskilde Bank, at hun simpelthen giver op, kaster håndklædet i ringen, og standser alle betalinger på gælden.

  Hvis hun vælger mulighed b, bliver hun naturligvis registreret som dårlig betaler, så hun ikke kan låne en krone noget andet sted. Der vil givet vis også blive en fogedforretning.

  Omvendt kan hun gå ind i en hvilken som helst ny bank og kræve at få oprettet en nemkonto, hvor hendes løn kan gå ind.
  Hun har naturligvis ikke ret til kreditkort, dankort og faktisk heller ikke engang et hævekort, men hun har en lovsikret ret til minimum at have en nemkonto, hvorpå lønnen kan gå ind!

  #154684
  AnonymForfatter

  Hvis der er tale om almindelig forbrugsgæld, så har man ikke ret til at blive gældssaneret.

  Gældssanering er kun for de der uforskyldt er kommet i økonomiske problemer, og ikke selv har medvirket til at forværre problemerne ved at indlede en udsigtsløs lånekarrusel.

  Er man blevet arbejdsløs, så man pludselig står og ikke kan betale afdragene på huset, som derfor går på tvangsauktion, så kan man ofte komme i betragtning til en gældssanering.

  Det samme gælder, hvis man er gået ned i et forsøg på at drive erhvervsvirksomhed.

  Har man derimod finansieret et overforbrug med uansvarlige forbrugslån, er døren totalt lukket for gældssanering!

  #154688
  testForfatter

  Hvor længe kan man igrunden forsætte som kunde i afviklingsbanken? hvis nu f.eks. eik bank gik konkurs er der så nogen til at overtage de kunder der har prioritets lån og. Til hvilke vilkår?

  #154700
  AnonymForfatter

  Tak for de velovervejede svar – desværre handler det ikke om gældsanering men simpelthen bare om at ingen vil overtage hende som bank-kunde. Jo hun har noget gæld, men ikke mere end 180.000. Hun har ikke hus eller noget og er ikke en høj risiko-kunde. Hun har fast job og bor til leje. Hun er fraskilt med en datter på 16.
  Hendes løn går ind på budgetkonto og der overføres til en konto til alm. hverdags forbrug, hvortil hun har et visa electron. Der kan således ikke bruges mere end der står.
  Jeg kan bare ikke forstå, at alle kan svare nej – jeg mener man kan vel ikke bare ikke ha en bank???

  #154702
  AnonymForfatter

  Folk har nævnt flere gange, at man skal have en nemkonto / lønkonto. Det har man vidst krav på. Resten er måske ikke lovpligtigt.
  Og hvad skal hun bruge banken til andet end at få løn ind?

  #154704
  testForfatter

  så altså 180.000 kroner i rent forbrugslån uden sikkerhed? ja det er nok mig der er gammeldags hvis jeg synes det er en hel del

  #154706
  testForfatter

  ps som sagt har hun krav på at få en nemkonto men ikke at nogen overtager hendes lån uden sikkerhed på 180.000 kroner

  #154708
  AnonymForfatter

  En gæld på 180.000 er som eneforsørger en meget stor gæld, også selv om hun bor til leje.

  Banken har ingen sikkerhed for de penge, og hvis hun bliver syg eller uarbejdsdygtig, er det hele tabt. Som tommelfingerregel er bankerne skeptiske overfor at øge blanco-belåningen til ret meget mere end 100.000.

  #154710
  AnonymForfatter

  Nå ja, så spørges der også til hvor længe hun kan blive ved med at være kunde i afviklingsbanken Roskilde Bank.

  Til det vil jeg svare, at det kan hun nok til omkring 2020.

  Når der er tilstrækkeligt få kunder tilbage i selskaberne: Roskilde Bank, Gudmeraaschou Bank, Løkken Sparebank, EBH Bank, Nova Bank Fyn, Capinordic Bank og hvad afviklingsbankerne ellers hedder, så vil de sikkert blive fusioneret til en bank, som Finansiel Stabilitet fortsætter med at afvikle på frem til år 2020 eller deromkring.

  Hvis Roskilde Bank sørger for at denne kunde foruden renteudgiften får udbetalt 1.000 kr mindre end den løn der går ind pr måned til en lommepenge konto, så må man formode at økonomien efter 5-7 år med den afvikling der har fundet sted, og de lønstigninger der må formodes at komme, vil kunne blive kunde i en anden bank.

  #154712
  testForfatter

  tak for svaret GP. Et lille ekstra spørgsmål. Ville afviklings banken kunne løbe fra f.eks. et tinglyst renteloft på et lån?

  #154718
  AnonymForfatter

  Har ikke så meget indsigt i banker, renter og lån, men på hjemmesiden Salling Bank beregning for lån kan man selv udregne hvor lang tid det tager at afdrage 180,000 kr.

  Med 8,5% i rente og et månedlig afdrag på 2000 kr. med 4 rentetilkrrivninger om året, vil det tage 144 måneder eller 12 år,
  Eller 1500 kr om måneden i 266 måneder eller 22 år.

  Prøv selv andre beløb, på dette link

  http://web05par2.bec.dk/sallingbank%5Csbramme.nsf/Beregninger/491990BD2C7056D6C12577180073F30B?EditDocument

  #154726
  thsvForfatter

  En gæld på 180.000 kr er jo en pæn del, når det er usikret gæld.
  Skal gælden afdrages på 10 år ved 10 % i rente er den mdl. ydelse lidt under 2.400 kr, hvoraf renterne jo er de 1.500 kr i starten.

  Din veninde kommer nok ikke over i en anden bank, før end gælden er afdraget, eller ihvertfald under 50.000 kr.

  #154728
  testForfatter

  sådan lige et tillægsspørgsmål til THSV og GP.

  er der i grunden noget galt i at hun bare bliver hvor hun er?

  Kan de opsige lånet hvis det ikke misligholdes?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 17 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.