Kredittjek af en selv?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #91026
  AnonymForfatter

  I USA har man i flere år haft den mulighed for at mod at give nogen få personlige oplysninger vedr. Ens person at få oplyst ens kreditværdighed. Hvilke lån man kan optage osv. Jeg ved godt man kan skrive til RKI/Debitor registeret for at få oplyst om man er dårlig betaler, hvilket jeg ikke er. Men hvorfor er det ikke muligt i DK at få lavet kreditundersøgelse af ens person af et privat firma som man kan i USA?

  venlig hilsen
  Søren

  #154524
  MichaelForfatter

  Det kan du da sikkert også hvis du henvender til dig diverse private økonomirådgivere, men hvorfor i alverden betale flere tusinde kroner for den “service" når banken helt gratis kan give afslag eller godkende en konkret låneforespørgsel? Hvad skal man også bruge den rating til i det hele taget?

  Der er da ingen grund til at introducere unødvendige udgifter i en privatøkonomi. Sagen er selvfølgelig helt anderledes når det drejer sig om virksomhedsstart med tilhørende forretningsplan m.m.

  #154526
  AnonymForfatter

  For rigtig mange kunder kunne det være rart at vide, hvor god deres kreditværdighed er og mange banker i Danmark, især de største, regner faktisk på deres kunders kreditværdighed.

  Når pengeinstitutter ikke lægger en test ud til deres kunder, hvor de kan teste deres kreditværdighed kan det skyldes flere faktorer.
  Testen kan resultere i utilfredse kunder, hvis de får stemplet dårlig kunde eller hvis kunden får ja i testen og nej i banken. Det kan jo sagtens lade sig gøre, da der er rigtig mange faktorer, som kan spille ind såsom hårde facts og bløde faktorer. Pengeinstitutternes kreditværdighedsberegninger er kun et værktøj, et udgangspunkt. I sidste ende foretages en individuel vurdering af rådgiveren.
  Testen kan også resultere i mindre indtjening til pengeinstituttet, hvis de får færre låneforespørgsler som følge af testen. Pengeinstituttet kan sagtens tjene penge på kunder, som ikke lever op til den højeste kreditværdighed.
  Derudover kunne kunden også komme til at svare forkert i testen, hvis ellers den var så udførlig, at alle forhold var medtaget og så er spørgsmålet, om kunden overhovedet gider finde alle de informationer, som er nødvendige.
  Sidst men ikke mindst – og måske mest betydningsfuldt -, så har banken ingen interesse i at give kunderne et værktøj til at presse dem på prisen.

  Hvis man er privatkunde, så kan man få en god ide om, hvad pengeinstitutterne kigger på ved at kigge på en låneansøgning hos et finansieringsselskab på nettet.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.