Så er det slået fast – bankrådgiveren er sælger!

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90983
  AnonymForfatter

  Artikel:

  Akademikeren skal lære at gå med slips. Akademikeren skal stoppe med at være så grundig og stille så mange spørgsmål. Og det er helt afgørende for en akademiker at lære, at en dygtig bankrådgiver i virkeligheden er en dygtig sælger.

  Sådan lyder konklusionen på en undersøgelse af akademikeres indtog i bankverdenen. Det skriver Finansforbundets nyhedsbrev Finans.

  To verdener
  – I filialen kom det til et clash mellem to tankesæt, når akademikerne blev opfordret til at skulle udføre et salgsarbejde, som de ikke havde forventet var så væsentlig en del af jobbet. De vidste ikke, at de i så høj grad skulle være sælgere frem for rådgiver, siger Bente Rugaard Thorsen, der har forsvaret sin ph.d.afhandling “Fra akademiker til bankrådgiver?" på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole til Finans.

  Den finansielle sektor har traditionelt selv uddannet deres personale, og det er sjældent at se akademikere i filialerne.

  Flere akademikere
  Udgangspunktet for Bente Rugaard Thorsens afhandling er, at der i årene omkring 2004 var mangel på kvalificerede ansøgninger fra de traditionelt bankuddannede.

  Samtidig var der utrolig mange ledige akademikere, så flere banker igangsatte ordninger, hvor akademikere gennem et traineeforløb blev uddannet som rådgivere i filialerne.

  Ser man på, hvad akademikerne egentlig skulle lære, viser Bente Rugaard Thorsens forskning, at der i en bankfilial eksisterer en god del uskreven kulturel viden, som de nye trainees møder.

  De rigtige koder
  I banken er der en måde at være på som eksempelvis at gå rigtigt klædt og kunne tale et bestemt sprog, og når man går til frokost, bliver man i mange tilfælde mødt af avislæsende kolleger i stedet for en social pause, hvor der tales om emner i og uden for banken.

  Men det helt afgørende for arbejdet i en bankfilial er bevidstheden om, at en dygtig bankrådgiver i virkeligheden handler om at være en dygtig sælger.

  Slut med idealisme
  – Akademikerne kom med en idealistisk forestilling om, hvad det vil sige at være rådgiver. Men deres kolleger i banken viste, hvordan det handler om at skabe et behov hos kunden, for så er du en god rådgiver, siger Bente Rugaard Thorsen til Finans

  Hendes pointe er, at akademikerne er skolet i en mere analytisk tilgang, hvor de opfører sig mere kritisk og stiller spørgsmål til mange af de rutiner, som kører i banken.

  #154338
  AnonymForfatter

  På Amino.dk har vi taget initiativet til en Facebook Grupper, der skal få bankrådgivere til at skifte titel.

  Hvis du også mener at medarbejdere i banker ikke er rådgivere, så meld dig ind her:
  http://www.facebook.com/group.php?gid=110478322324663&ref=ts

  Dbh Martin

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.