Har nogen erfaring med tyske banker?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 22 i alt)
 • Mogens Nielsen (4)Forfatter
  Indlæg
 • #90979
  Mogens Nielsen (4)Forfatter

  Min kone og jeg synes en del af de danske banker ser ud til at hænge lige rigeligt i vandskorpen. Derfor har vi valgt at placere vores penge i flere danske banker. Og det bliver endnu mere aktuelt med det kommende garantiloft på 750.000 kr.
  Derfor har vi spekuleret over, om der kunne være en fordel i at sætte penge i nogle tyske banker. Eller andre udenlandske banker for den sags skyld.
  Har nogen erfaring i det – f.eks. hvor høje renter man kan få og på hvilke betingelser.

  #153914
  NultopskatForfatter

  Tyske banker opererer typisk med månedsgebyrer størrelse 8 euro og opefter, for at have penge på kontoen, der tilskrives ikke rente.
  Ønsker du rente skal du derefter oprette en ny konto med dertilhørende gebyrer…

  #153924
  testForfatter

  min erfaring med tyskebanker er mange år gammel men den er gebyr gebyr gebyr

  #154036
  HalliHalloForfatter

  Jeg ved ikke hvor NulTopSkat og test har deres oplysninger fra, men bare ved at “google" lidt finder jeg flere billige tyske banker, se f.eks her:

  http://www.shoppic.de/12753/netbank-50-e-shell-tankgutschein-und-kostenloses-girokonto-sichern/

  Velkomstbonus i form af en Tankvoucher udstedt af Shell på 50 Euro (ca.375 kr.)
  2,1% rente på en lønkonto
  Gratis hævning af kontanter overalt i verden.
  Gratis kontoføring

  Dette er da så gode betingelser, at man kan blive helt misundelig………

  #154042
  testForfatter

  Som sagt eller retter skrevet er det en personlig erfaring. Min kone boede i tyskland i en periode.

  #154048
  Mogens Nielsen (4)Forfatter

  Tak for jeres indlæg.Og for et godt forum.
  Der synes at være forskellige erfaringer og meninger, og begge dele vækker jo stof til eftertanke. Men det sidste link til en bankrente på 2,1% på en lønkonto lyder så interessant, at jeg nu vil give mig til at google videre. Man kan jo kun blive klogere.
  Hilsen Mogens

  #154052
  Mogens Nielsen (4)Forfatter

  Ja, det går jo hurtig på nettet. Også når man søger på tysk! Så her kommer nogle af mine søgeresultater:
  Jeg fandt hurtigt ud af, at man i Tyskland har en netvirksomhed, der på flere måder ligner Mybanker. Den hedder morsom nok “Gunstiger.de". På deres hjemmeside kan man finde ud af, hvor meget man kan få i rente på forskellige beløb over forskellige løbetider. Højeste rente på 50.000 € bundet i 12 måneder giver en rente på ca. 2 %. Og den højeste rente, 2,1%, får man tilbudt i en skotsk bank! (Se de forskellige resultater på dette link:http://geld.guenstiger.de/tagesgeld/ergebnis )
  Går man ind på Deutsche Banks hjemmeside – og det er Tysklands største bank – får man en overraskelse. Tjek dette ling: http://www.deutsche-bank.de/pbc/pk-sparen_geldanlage-festzinssparen.html og kig under Konditionen. Her kan man læse, at man får 0,80% på 12 måneder. Vil man binde pengene i 8 år, får man “hele" 2,75% i rente. Der er i begge tilfælde tale om en fast rente.
  Jeg ved ikke, om det ser bedre ud i svenske banker. Noget tyder dog på, at danske banker giver ganske konkurrencedygtige renter, når man samtidig vil have høj sikkerhed for sit indestående. Har læst, at man i Grækenland kan få 6-7% i rente på indlån. Men så kan man vist lige så godt tage sine penge med ind på Copenhagen Casino.

  #154060
  AnonymForfatter

  Du må gerne oplyse HVOR du har læst at man i GR kan få 6-7% i rente på INDLÅN !
  Hvilken bank er det ?

  #154062
  AnonymForfatter

  RE: netbank: 50 € Shell Tankgutschein und kostenloses Girokonto sichern!

  Von Mathias am März 26, 2010

  Aha en Mathias har skrevet et indlæg 🙂

  For at åbne en bankkonto i udlandet som GR, SKAL du have et skattenr. (CPR eller AFM/AMKA) og at få et skattenr. får du kun, hvis du har fast ejendom i GR eller er græsk statsborger.

  Jeg kunne forestille mig at det er gældende alle EØS-lande, dvs. du skal være statsborger i pg. land eller udlænding med fast ejendom i landet.

  #154064
  AnonymForfatter

  Jeg synes du først skulle læse:

  http://www.deutsche-bank.de/pbc/download/ser-konditionen_preise-preis_leistungsverzeichnis.pdf

  specielt side 4 Monatlicher Grundpreis in Euro …….

  sagt på dansk: det er penge du skal betale for at have en konto i banken (gratis for unge)

  #154072
  NultopskatForfatter

  Jeg skal meget gerne svare, jeg har mine oplysninger fra personlig kontakt med tyske banker, eksemplet var fra Commerzbank.

  Den internetbank du henviser til har bare en enkelt lille detalje, du skal lave et Aussweiss, på et tysk postkontor og have en adresse i Tyskland..

  Da jeg ikke opfattede at spørgeren boede i Tyskland, tog jeg ikke det eksempel med.

  #154086
  HalliHalloForfatter

  BoSol, se nu og komme ud af den vildfarelse at man skal have et skatte-ID-Nummer og fast ejendom i det land, du ønsker at oprette en konto i. Det samme gælder Nultopskat vedr. Ausweiss, postadresse, postkontor etc.

  Principielt kan du oprette en konto i et hvilket som helst land i verden ved at legitimere dig med bopæls- og billedlegitimation. Da banker normalt er privatejdede er det herefter helt op til dem om de ønsker at oprette konti for udlændinge. Og der er selvfølgelig en del, der kun tager imod kunder fra deres egen befolkning, da de ikke gider bøvl med udlændige m.v.

  Hvorfor tror I at der i Luxembourg findes over 100 banker? Tror I det er for at betjene og tjene penge på ca. 300.000 indbyggere. Nej, det er sikkert for at tjene penge på kunder, der ikke bor i dette land.

  #154186
  AnonymForfatter

  Nu kan HalliHallo og andre blive helt misunderlige, når jeg som begrænset skattepligtig ikke mere fra 01-01-2010 skal betale dansk PAL-SKAT af pensionsudbetalinger.

  Skattecenter Maribo fik en udfyldt 07058 med bekræftet AMKA bopælsadresse i udland og derved skal danske pensionsudbetalende ikke mere trække PAL-skat af mig 🙂

  #154196
  AnonymForfatter

  BoSol skriver: “ikke mere … betale dansk PAL-SKAT af pensionsudbetalinger."
  Hjælp mig lige med at forstå: PAL-skatten på 15% trækkes vel ikke af udbetalingerne, men af tilvæksten i depotet?
  Pensionsudbetalinger – når du når den alder – skal du stadig betale alm. dansk skat af, ikke?
  Jeg kan i øvrigt slet ikke være misundelig over, at du sparer en smule penge i skat. Du har jo til gengæld givet afkald på at bo i verdens bedste land.

  #154210
  HalliHalloForfatter

  Goddag mand – økseskaft, ja hverken du eller den store general holder jer tilsyneladende til trådenes indhold.

  Nej Bosol, jeg bliver bestemt heller ikke – ligesom Tove – misundelig på dig, hvordan kan du dog tro det?

  Jeg tror dog også at du har fået noget galt i halsen vedr. PAL-Skaten.

  Hvis du måtte have været statstjenestemand,så fatter jeg ikke rigtig hvad du nu kan spare her efter 1.1.2010, idet alle individuelle pensionsordninger har været PAL-skattefrie siden den blev indført. Dette gælder også dine legendariske 6 indekskontrakter.

  Det eneste ny er mig bekendt, at pensionsordninger i pensinskasser og pensionsselskaber fremover skal beregne PAL-skatten på individniveau fremfor som hidtil på institutniveau, hvorfor det kun er disse personer der er berørt, og dermed nu også kan spare pensionsskatten. Og dette selvfølgelig uanset om ordningen er under udbetaling eller ej.

  Jeg dog ikke forestille mig at en tjenestemand også har tegnet en sådan ordning på frivillig basis i en pensionskasse, det ville da være det dummeste man kan gøre.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 22 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.