Investering af børneopsparing

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87147
  AnonymForfatter

  Vi er en familie med 3 børn der hver får 1000 kr indsat på en konto (Morsø sparekasse) per måned.

  I stedet for en alm. rente går vores overvejelser på at skifte til en bank der kan tilbyde at investere pengene og opnå et højere afkast. Vores krav er at det ikke må være for kompliceret og at vi har mulighed for at trække os ud af markedet.

  Spørgsmålet er hvem der kan tilbyde en god løsning på dette område.

  venlig hilsen

  Jørgen

  #106168
  AnonymForfatter

  1000 kr/md.? Det kan kun blive ved i tre år, for max pr barn er 36.000. Alligevel anbefales at den er bundet helt til barnets 18’ende år.

  Et hvilket som helst ‘almindeligt’ pengeinstitut kan tilbyde VP-investering af midlerne i en børneopsparing. Det foregår på den måde at der for hver konto oprettes et tilhørende depot, og det er helt op til dig at lege med at optimere (det skattefri) afkast.

  Morsø Sparekasse skriver (grundigere end mange andre) om dette på http://www.morsoesparekasse.dk/index.asp?display=page&p_id=180&unfold=1,16,52 Men du kan jo altså vælge den bank du vil – dog kun een bank pr barn.

  Hvor kompliceret du vil gøre det er op til dig selv at aftale med banken. Vigtigere at afgøre er dog den risiko du ønsker at løbe (den mest risikobetonede opførsel er dog ikke tilladt for børneopsparinger).

  #106170
  MichaelForfatter

  Der kan kun indbetales 3000 om året, så der er ikke så meget at lege med de første år. Er der tale om en egentlig børneopsparing her eller er det blot en almindelig opsparingskonto?

  #106172
  AnonymForfatter

  Ja, 3000 kr grænsen overså jeg.
  Juridisk set er der ingen tvivl om at det ikke er en egentlig opsparingskonto for forældrene – indskud er gaver til børnene og tilhører børnene.
  Som opsparingskonto er pensonskonti vel også bedre? De er ikke skattefri, men til gengæld er der skattefradrag (=skatteudskydelse) for indskud.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.