Pensionsopsparing af frie midler

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Bjarne (23)Forfatter
  Indlæg
 • #90968
  Bjarne (23)Forfatter

  Som bosat i Grønland har jeg mulighed for at indbetale 15% af min indkomst på en dansk pensionsopsparing inden der trækkes skat, hvilket jeg benytter mig af.

  Al indkomst udover disse 15% beskattes, selvom jeg skulle ønske at sætte en del af den ind på en pensionsopsparing. Derfor vil jeg høre, om der er nogen som har kendskab til pensionsopsparing af frie midler.

  Konkret tænker jeg på en opsparing, hvor jeg kan indsætte et mindre beløb hver måned, igennem en periode på måske ca. 30 år. Om det kaldes pensionsopsparing eller noget andet er sådan set underordnet.

  Jeg ved Sydbank har et produkt de kalder “pengeplan" hvor man kan indsætte et beløb hver måned, men det kræver et minimumindskud på 100.000 som jeg synes er lige i overkanten, men et lignende produkt i en anden bank kunne måske være løsningen, jeg har bare ikke kendskab til sådanne.

  #153842
  AnonymForfatter

  Du finder nok ikke nogen pengeinstitutter, som vil binde dine penge i 30 år. Men flere pengeinstitutter tilbyder “porteføljepleje/formuepleje", som Sydbanks pengeplan. Tidligere var disse serviceydelser kun forbeholdt storkunder med en formue + 1 million, men fordi investering er blevet mere udbredt blandt almindelige bankkunder og investeringsforslagene er standardiseret ud fra forskellige investeringsprofiler, kan bankerne nu også tjene penge på de mindre kunder.
  Sydbank og andre store banker går stadig efter de større fisk, derfor grænsen på de 100.000 kr. Men en del mindre banker vil formentlig kun have et startkrav på ca. 50.000 kr., måske lavere så længe i har en aftale om, at der kommer flere penge.
  Med disse produkter foretager bankerne køb af værdipapirer og endnu vigtigere husker at sælge dem igen, som man ofte glemmer. Men intet er jo gratis. Gå efter de pengeinstitutter, som kun tager administrationsgebyrer, hvis de skaber et positivt afkast.
  Den billige version af dette er at investere min. 10.000 kr. per gang i enten aktier, obligationer eller investeringsbeviser og sprede risikoen på forskellige brancher, lande osv. Gerne via netbank, så du betaler lav kurtage. Men det kræver jo lidt interesse for området.
  Hvis du mere er til ren indlån, så skal du ofte op over 100.000 kr., før indlånsprodukterne er noget at komme efter.

  #153856
  AnonymForfatter

  Er du sikker på de 15 % som max. I danmark kan man på en arbejdsgiver administreret ratepension indbetale uendeligt.

  #153902
  AnonymForfatter

  Du kan meget enkelt lave en opsparing af frie midler til pension.

  Du indbetaler et månedligt beløb på en anfordringskonto i banken. Denne konto beder du så om bliver tilknyttet et værdipapirdepot. Herefter skal du beslutte hvilken strategi og risiko du vil arbejde efter. Som tommefingerregel vil en lang investeringshorisont som din, kombineret med en mellem risikoprofil svare til en anbefalet aktieandel på 35-40% og resten i primært danske realkreditobligationer med forskellige løbetider.

  ved selv via netbank at købe en række forskellige værdipapirer hver gang der står ca. 10.000 – 15.000 på kontoen opnår du en meget billig “pensionsopsparing". herved opnår du en langt større opsparing på lang sigt end ved at lade banken investere for dig mod betydelig betaling vel og mærke.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.