pinkode afluret

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90944
  AnonymForfatter

  Har du oplevet, at din pinkode er afluret under brug i en pengeautomat, i supermarkedet eller på en station, så vil vi gerne høre mere om dine oplevelser. Du kan maile til tipbasta@tv2.dk eller svare direkte her. Baggrunden er, at stadig flere forretninger benytter selvbetjeningskasser, der af kriminelle betegnes som slaraffenland, når de vil aflure pinkoder.
  Basta redaktionen

  #153482
  AnonymForfatter

  Det sker jo hver dag og er ikke noget nyt fænomen. Mener I at det er forretningens skyld, hvis kunderne får afluret deres pin-kode? I min verden er det kortindehaverens eget ansvar at beskytte sin pin-kode, uanset hvor kortet benyttes. Der findes også selvbetjenings-banker (kontantautomater). Her bliver pin-koder også afluret. Er det bankernes skyld?

  #200976
  AnonymForfatter

  Hele missæren skyldes, at det er alt for nemt at aflure pin-koden, når den indtastes. En dankort-transaktion er beskyttet af en kæde af sikkerhedsforanstalninger, hvoraf nogle led er virkelig stærke. Men kædens samlede styrke afgøres som bekendt af det svageste led, der er pin-indtastningen. Sandsynligheden for at kunne opsnappe koden med det blotte øje ligger i størrelseordenen 20% og endnu højere ved brug af videooptagelse. Og pin-koden er jo stort set det eneste, der adskiller betalingskortet fra rede penge i pungen. Man kan formane brugerne, så meget man vil, der vil altid være en stor procentdel, der indtaster koden uden at tænke nærmere over afluringsrisikoen. Jeg blev selv opmærksom på afluringsproblemet allerede i 1990 (altså for nu 23 år siden), hvilket førte til en årelang diskussion med PBS. Jeg opfandt også en mere sikker måde at indlæse pinkoden på, men PBS ønskede hele vejen igennem blot at neddysse problemet.

  #200978
  MichaelForfatter

  Ok, rimelig gammel tråd der hives frem her.

  Et gammelkendt løsning på problemet er at anvende en touchscreen til pinkoden hvor de 10 cifre antager en tilfældig position på skærmen for hver kunde. Skærmen skal være af en sådan type, at billedet kun kan ses når man har en synsvinkel tæt på de 90 grader. Det besværliggør afluring væsentligt, men desværre kræver det så en udskiftning af terminalerne hvilket indlysende nok ikke er billigt.

  #201048
  AnonymForfatter

  En løsning med at talene skifter position på tastaturer overholder ikke standarden.

  #201050
  MichaelForfatter

  Hvilken standard?

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.