Omlægning af lån eller vent?

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90911
  AnonymForfatter

  Hjææælp, føler mig lidt fanget i bankernes klør.

  Vi har ejerlejlighed som vi købte for 3 år siden til 2,1 mill. (ja, den er vel faldet med en 400.000 siden). vi optog 80 % i et 5 % fastforentet med afdragsfrihed, og de sidste 20 % i et pantebrev på omking 7 %, som vi afdrager på eksponentielt. vi føler at vi sidder dyrt i det, men vores egen bank har ikke på ingen måde vejledet os i alternative muligheder, og vi føler sådan set at de har vendt os ryggen siden vi er blevet “teknisk insolvente”

  Nu har min far tilbudt at refinansiere pantebrevet i sin egen friværdi, hvilket ville hjælpe gevaldigt, og vi flytter nok over i hans bank i samme ombærring. men hvad med det store lån på godt 1.750.000. Skal vi røre ved det eller skulle man lægge om til rentetilpasning eller noget andet? Vi har ikke råd til de store overaskelser i vores økonomi, men man høre jo så meget om historisk lav rente osv.

  Ja man tør jo næsten ikke spørge sin bank til råds:)

  VH
  Anders

  #153154
  thsvForfatter

  Behold 5% lånet.
  Og få afdraget banklånet, det var vel pointen ved at købe for 2,1 mill. med afdragsfrihed.
  Ydelsen som lånene koster kan da kke komme bag på jer, de var kendte ved købet.
  Ved at omlægge til realkreditlån sparer I ganske vist nogen renter, men faren er at I får afdraget mindre på boliglånet. Og der påløber jo gebyrer ved omlægningen.

  Samlet regnskab ved restløbetid på 7 år for boliglånet:
  Oprettellesgebyr ca. 10.700 kr (incl. 1,5% stempel), boligprioritet hos f.eks. Nordea.
  Sparet ydelse = 33.100 kr, ved uændret rentesatser og over de 7 år.
  Mindre rentefradrag = 43.800 kr, eller merskat på 14.600 kr

  I sparer altså 18.500 kr ved manøvren, og lidt mere, hvis der vælges et F1-lån istedet, hvor oprettelsesgebyret er lidt højere, men renten en smule lavere.

  #153162
  AnonymForfatter

  Hvis lejligheden er faldet 400.000 i værdi og nu kun er 1,7 mio værd, så er I – som du nævner – teknisk insolvente, og realkreditten vil formodentlig slet ikke omlægge jeres lån. I kan sikkert låne pengene til pantebrevet rente- og afdragsfrit hos din far, så skynd jer hellere at komme i gang med at afdrage på realkreditlånet. Om 5-10 år ser situationen sikkert meget bedre ud.

  #153234
  AnonymForfatter

  Anders, prøv at kigge på economicz.dk og se om ikke man kunne få mere overblik i det hele og lave en god plan for fremtiden, det lyder som om i har sat jer for hårdt, men det kan man sagtens klare sig over.

  #153244
  AnonymForfatter

  Det er utroværdigt, at du/I som rådgiverselskab markedsfører jer herinde ved at smide et indlæg, i selvsagt hver eneste tråd!

  Fuskerfirma siger jeg bare!

  #153272
  AnonymForfatter

  Selvfølgelig skulle i rådgives om alternativer, men taget boligmarkedet og afdragsfriheden i betragtning, er det fastforrentede 5 % lån ikke helt tosset.

  Fastforrentede realkreditlån vil i større grad sikre jeres husværdi/friværdi ved rentestigninger og fald i boligpriser. Når renten stiger, har kursen på jeres lån en tendens til falde og gøre jeres lån billigere at indfri.

  Når du fortæller, at i sidder “for dyrt” i det, lyder det som om, at de variabelt forrentede lån er for risikable for jeres økonomi.

  #153274
  AnonymForfatter

  Til ejerne af economicz.dk:

  Sikke en useriøs hjemmeside, med et hav af stavefejl!!!

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.