Indlånsforening?

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • lammerForfatter
  Indlæg
 • #90818
  lammerForfatter

  Mon det ville være en god idé at lave en lille forening med nogle indskydere som tilsammen ville kunne forhandle en god rente. Hver indskyder skulle selfølgelig have sin egen konto på vanlig vis, men hvis f.eks alle bandt sig til feks 1 år kunne man måske sammen forhandle en bedre rente en hvad man hver i sær kan få?

  #151956
  AnonymForfatter

  Tænker du på “Julens Glæde" ? Den findes endnu mest ude på landet…..

  #151958
  lammerForfatter

  Nej, det var ikke lige det jeg havde i tankerne…

  Mere noget i retning af at f.eks. en 10-20 stykker går sammen – jo flere jo bedre. Man kan evt. sige at hver minimum skal kunne indsætte 100.000kr. Så vælger man en “talsmand" som er god til at forhandle. “Medlemmerne" aftaler så på forhånd hvad de vil gå med til. F.eks en rente på mindst 3,5 % og en bindingsperiode på 1 år.
  Nu hører talsmanden de forskellige banker hvor meget de vil give i rente på den aftalte bindingsperiode, hvis f.eks. 20 nye kunder opretter opsparingskonti hos dem. Medlemmerne fortæller talsmanden på forhånd hvor meget de har tænkt sig at binde. Så kan talsmanden forhandle med banken om mange millioner og derved opnå en høj rente. Når der forligger en aftale opretter medlemmerne selv deres egen konto på vanlig vis. Man kan evt. tage et mindre depositum som bliver givet tilbage når man har oprettet kontoen og indsat hvad man har lovet for at undgå useriøse tilsagn.

  Det er måske lidt ligesom en slags indkøbsforening – bare med et bankprodukt.

  Noget der IKKE taler for at det vil blive en success: Jeg har lige set på mybanker.biz og det er ikke ud til at det er størrelsen på beløbet der afgør hvor meget i rente man kan få, men nærmere hvor lang bindingsperiode… Men det kunne jo være at en bank ville være interesseret i at få nogle nye kunder som måske ville bruge banken til andre forretninger også…

  #151960
  KrisserForfatter

  Du glemmer indskydergarantien. Hvis I laver en forening med 20 personer og hver sætter 100 000 kroner ind, vil I kun være sikre på at få 62 500 kroner tilbage, hvis banken går konkurs. Hvis I sætter pengene ind selv, er I sikret 100 000 kroner. Det kan godt være risikoen er lille, men hvis det sker, er tabet også stort.

  #151962
  AnonymForfatter

  Nej, Som du selv siger så er der ikke forskel på renten ved f.eks 400.000 kr og 2.000.000 kr. Så jeg tvivler på du kan få mere i rente

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.