Nedsættelse af ejendomsskat vha ekstern firma

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90816
  AnonymForfatter

  Kort fortalt(jeg var selv desværre forhindret i at deltage i info møde)

  Virksomheden Rafn & Søn har udvalgt nogle områder, hvor boliggrunde(ejeren) har lovmæssig ret til at få reduceret ejendomsskatten…

  De har kontaktet vores grundejer forening, og jeg har få en kontrakt smidt ind af døren

  i Honorar skal de have !!!25 %+moms af det vi evt får retur fra 2005(grunden udstykket der) til 2010.. Hele første års besparelse, og efterfølgende 25% +moms..

  Jeg har som sagt ikke været til infomøde, men snakkede med et par naboer, og de mente at man kunne få fradrag for vejen-sandpude under huset -etablering af grund….. Naboerne var ellevilde… De snakkede om at vi kunne få 10000 kr ind af døren nu og her, og spare ca 2500 fremadrettet..

  Kontrakten er samtykkkeerklæring, de skulle bruge til skat, samt kontrakt på at resten…. Hvis de iukke vinder sagen er der ingen honorar !!!

  Nogen der kender til det her ???

  #152898
  AnonymForfatter

  Jeg kender en del til Rafn & Søn!

  Vores sag startede helt tilbage i 2005 og har været behandlet i både Skat, vurderingsankenævn og Landsskatteretten og sidste gang ved Landsretten i Viborg – hver gang har vi fået flere penge tilbage. Ialt har vi fået et femcifret beløb tilbage. Men det tager rigtig lang tid fordi Skat er så langsomme med sagsbehandlingen, så man skal VIRKELIG have tålmodighed.

  Jeg kendte ikke Rafn da vi tegnede kontrakt med dem, men jeg er fint tilfreds. Udover det der tekniske med selve skatten, så opdagede de også en fejl ved en af tilbagebetalingerne fra kommunen. Jeg har hørt om flere bekendte, der har fået penge tilbage gennem Rafn – også flere penge end os.

  Jeg synes da godt man kan overveje at prøve selv, omvendt så er det rart at man ikke skal gøre noget selv – bare vente på pengene. Jeg er heller ikke sikker på at jeg havde fået samme resultat. De bliver bare ved og ved, hvis det ikke er godt nok – og så har de vist mere styr på reglerne end en gennemsnitsdansker…

  #152904
  AnonymForfatter

  Det kunne være rigtig interessant at høre lidt flere detaljer. Fx er et femcifret beløb ikke ret meget, hvis det er totalt for 100 grundejere.
  Hvad er grundlaget for, at netop jeres område er valgt ud som et sted, hvor firmaet kan skaffe fradrag så ejendomskatten nedsættes? Og hvilke fradrag drejer det sig om?
  For at få nedslag i ejendomsskatten skal Skat vel anerkende en lavere grundvurdering. Betyder det ikke, at ejendommen vurderes som mindre værd? Og hvilke konsekvenser har det i forbindelse med salg og ved belåning?

  #152908
  AnonymForfatter

  Vi har også valgt at skrive kontrakt med dem – Ville aldrig selv få gjort nget ved sagen. På et andet forum, mende de dog prisen er høj, og andre gør det billigere – Hvem siger dog at der er andre der vil tage sagen !

  #152916
  AnonymForfatter

  Jeg var desværre ikke til det indledende møde…

  Men som jeg har forstået det… Vi købte grunden i sommeren 2005 af kommunen. Det de mener man fradrage i ejendomsskat er.. At der i grundprisen er indeholdt etablering af veje. Klargøring af grund.etablering af stikledninger m.m Ligeledes er der ved vores grund brugt 130000 kr på ekstra sandpude.. At det så var kommunen der betalte alle de her regninger skulle ikke betyde nogen.. Alle disse penge skal kunne fradrages over 30 år. Dvs at de penge konturnerligt kan fradrages i ejendomsskatten over 30 år.

  grundværdien vil ikke som jeg har forstået blive sænket. På vores vej vil det komme til at dreje sig om ca 3000 i besparelse pr år pr husstand… Så umiddelbart vil det da øge værdien af huset, da evt kommende ejere også slipper billigere i skat.

  Årsagen til at vores område er udvalgt skulle ligge i at det var lige til at gå til

  #152934
  AnonymForfatter

  Det femcifrede beløb var for min ejendom alene. Og ja – hos os drejede sagen sig om fradrag – ikke om nedsættelse af grundværdien. Derudover havde Skat lavet en fejl i noget skatteloft, som de også fik rettet.

  Søgte lige på google og fandt denne. Svarer nogenlunde til min oplevelse, men jeg tror ikke det gælder alle – man skal jo have gjort noget indenfor de sidste 30 år.

  http://www.sn.dk/artikel/47593:Ringsted–Grundejere-faar-tusinder-retur

  #168218
  AnonymForfatter

  Hej.

  Jeg er blevet tilbudt samme firma Rafn & Søn, som har et kæmpestort side om deres honorar, som efter min mening er helt hen i skoven, så jeg kontaktede Skat og fik de oplysninger jeg havde brug for og der er ikke noget at hente og det kostede KUN en telefonopringning til en meget venlig dame, som kunne undersøge sagen og det tog maksimalt 5 minutter, så undersøg selv, om der er noget at hente – ELLER – klag skriftligt til SKAT, så er de forpligtet til at tage sagen op og undersøge om de har taget for meget i ejendomsskat og rette det, hvis der er fejl, så hvorfor forære det halve til Rafn & Søn, hvis SKAT gør det gratis.

  #168224
  AnonymForfatter

  Man skal da ALDRIG stole på SKAT, lol

  #168244
  AnonymForfatter

  I fortjener da lige en opfølgning på vores sag. Vi skrev under med rafn og søn. Heldigvis, var der en privat grundejer der havde kørt sagen på egen hånd. Han fik medhold, og kommunen havde jo opsnuset at resten af området havde gang i noget. Derfor udbetalte kommunen frivilligt for meget betalt samt reducerede ejendomsskatten de næste 30 år. Mener vi fik ca 11000 kr, samt besparelse på ca 4000 kr hvert år. Så vi sparede salæret til rafn og søn(mener at grundejer foreningen ikke havde noget at aflevere kontrakterne inden kommunen frivilligt gik ind i sagen)

  #176896
  AnonymForfatter

  Vi er en andelsforening (20 andele) i Ballerup, der har fået et 6 cifret beløb tilbage og sagen er ikke afsluttet endnu, men med et beløb af den størrelsesorden, har vi god tid. Det startede med et stort beløb, som Rafn og søn ikke var tilfredse med. Herefter ville skat indgå forlig, dette var Rafn og søn heller ikke tilfredse med, så herefter blev den anket til landskatteretten, hvor sagen ligger nu. Vi kunne helt klart ikke være kommet så langt selv.

  Så vi kan kun anbefale Rafn og Søn.

  #177046
  Hr. SvenssonForfatter

  Hej med jer…

  Ja, nu bliver jeg sgu lige i tvivl… Det er sikkert et åndsvagt spørgsmål, men her kommer det alligevel – håber I kan hjælpe..

  MEN Ejendomsskat… Er det dét der står på selvangivelsen (ejendomsværdiskat), eller er det dét “girokort" man får ind af brevsprækken hver halve år?

  Er der en der vil hjælpe med en forklaring?

  Jan

  #177072
  AnonymForfatter

  Ejendomsværdiskat betaler du til SKAT.dk via Årsopgørelsen

  Girokortene er Grundskyld, renovation, skorstensfejer, rotter mv. til kommunen, du kan se
  taksterne på kommunens hjemmeside

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.