Rentekrig eller varm luft?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90728
  AnonymForfatter

  DR citerer Forbrugerrådet og sekundært Mybanker.dk i dag for en forestående eller igangværende “rentekrig". 4% og 5% og jeg ved ikke hvad. Men på Mybanker (opsparing) er det højeste rentesats 3,5% (bundet i 3 år), og LIC-tilbuddet er 5% på de første 50.000 og 0,25% på resten. Og så skal man flytte alle konti og lån til Lån og Spar. Er der andet end varm luft i det her?

  Bankerne i ny rentekrig
  08. jan. 2010 06.00 Penge Opdat.: 18. jan. 2010 06.21
  Når bankpakke 1 ophører den første oktober, så ryger statsgarantien for indlån. Fremover er man kun garanteret 750.000 kr., hvis banken krakker.
  Derfor sætter bankerne renterne op på indlån i disse dage, for at undgå, at pengene bliver flyttet til de rigeste banker. Det siger Carsten Holdum fra Forbrugerrådet.
  – Bankerne er nødt til at bekymre sig om, hvordan de beholder deres indlån, når statsgarantien udløber. Frygten i banksektoren er jo, at dem der fremstår som havende problemer, mister kunderne. Og så kommer de i problemer, siger han.
  Derfor ser vi flere og flere banker, der tilbyder op mod 4% i rente. Senest har Lån og Spar Bank sat trumf på og lover 5% på lønkontoen til alle LIC-kunder, hvis de flytter alle deres andre konti med.
  Og det bliver det nødt til, hvis de vil siger Morten Westergaard fra Mybanker.dk:
  – Vi ser allerede, at personer, der har mere end 750.000 kr. på kontoen, er begyndt at fordele dem på flere banker for at sprede risikoen, siger Morten Westergaard.

  #150652
  AnonymForfatter

  5,00% for de første 50.000kr. og derefter kun 0,25% vil jeg ikke kalde et godt tilbud – og hvad hjælper al den omtale når du skal være LIC medlem for at få denne rente!

  Men lad os nu se om det er startskuddet til en kommende rentekrig – de mindre pengeinstitutter må snart ud af busken…

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.