Banken har lavet regnefejl på 2.000 kr. i rådighedsbeløb.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90622
  AnonymForfatter

  Hej

  Jeg har et spørgsmål, som jeg håber i kan besvare.

  Vi har lige købt hus og har i den forbindelse optaget et lån. Lånet blevt oprettet på den betingelse at vi ville ha´ et rådighedsbeløb på 13.000 kr. om måneden.

  Nu viser det sig at banken har lavet en regnefejl, så vi kun har et rådighedsbeløb på 11.000 kr. altså 2.000 kr. mindre om måneden.

  Vi har skriftligt dokomentation fra banken på at rådighedsbeløbet skal være 13.000 kr. og det er det, vi og banken har skrevet under på. Vi havde aldrig købt huset, hvis vi havde vist at det ville være 2.000 kr. mindre.

  Vi kommer til at mangle de penge til vores søns privatskole og til opsparing til sommerferie.

  Har banken ikke et ansvar, når det er dem som har rådvivet os – skal de ikke på en eller anden måde hjælpe os med de penge, som vi nu mangler?

  Jeg glæder mig meget til at få et svar fra jer…

  Venlig hilsen
  Lykke

  #149044
  AnonymForfatter

  I visse tilfælde kan banken ifalde erstatningsansvar. I andre tilfælde er det jeres skyld hvis der er glemt nogle helt åbenlyse omkostninger.

  Det vil afhænge af:
  a) Om I selv har glemt at oplyse banken om udgifter, som banken ikke havde nogen særlig forudsætning for at vide i havde.
  b) Om banken har taget forbehold, ala. beregningen viser at rådighedsbeløbet vil være “x kr". Vi tager dog forbehold for at I ikke kurssikrer lånet, og der kan være kursbevægelser frem til den dato lånet hjemtages.

  Osv.

  Hvis I ikke har oplyst banken om at der skulle sættes penge af til privatskolen, eller hvis I har oplyst banken om omkostningen, men I ikke kan bevise I har oplyst det, og banken samtidig påstår I ikke har oplyst det, jammen så har I ingen sag. Det er påstand mod påstand, og bevisbyrden påhviler anklager (altså jer som anklager banken for at have begået en fejl).

  Hvis privatskoleomkostningen er en ny udgift, som I ikke har haft tidligere, så har banken været i god tro.

  I øvrigt får I jo også (forud for boligkøbet og lånehjemtagelsen) udleveret selve budgettet med beregningen af rådighedsbeløbet. Her burde I selv have konstateret hvis helt åbenlyse udgifter mangler, så som privatskoleomkostningen.

  Omvendt, hvis banken har kludret i det med beregningen af handelsomkostninger, offentlige udgifter så som varme, ejendomsskatter osv. Så har banken helt entydigt et erstatningsansvar. Sådanne udgifter er offentligt tilgængelige, og derfor SKAL banken kunne anvende dem korrekt i budgettet.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.