Omlægning af fastforrentet lån til X5 lån.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90590
  AnonymForfatter

  Vi er begge 61 år. Vi har et 5% afdragsfrit lån på 2.500.000.
  Vi har tænkt på at omlægge lånet til et X5 lån,da vi overvejer at flytte til et mindre hus,når vi fylder 65.
  Er det en god ide at omlægge lånet, eller er der bedre muligheder.

  #148422
  thsvForfatter

  Det er i mine øjne bedre at blive i det fastforrentede lån, og håbe på en rentestigning, der kan give jer en kursgevinst.
  Vil I lægge om til Flekslån er F5 nok lige lang nok, vælg hellere F4 (kendt rente i 4 år) eller bedre F1 med ideen at afdrage på lånet. F4-lånet skal så ændre refinansieringsfrekvens om 4 år inden refinansiering.
  Ved uændret renteniveau vil F5 koste jer ca. 1,5 point i kurstab (i forhold til F4 eller F1), når det skal indfris om 4 år ved et evt. salg.

  #148432
  AnonymForfatter

  Hvad er jeres behov?
  Har i brug for penge her og nu til at udleve nogle drømme eller jagter i den økonomiske gevinst i forhold til lånespekulation.

  Fordelen X5
  I er sikre på at opnå en gevinst på ca. 28.000 kr./år efter skat de næste 5 år og kan bruge pengene med det samme eller spare dem op. Så længe x-lånet passer med jeres tidshorisont er det et godt valg, da renten ikke bliver meget lavere.

  Fordelen 5%’er
  Hvis renten stiger, har kursen en tendens til at falde, så jeres lån bliver billigere at indfri. For hvert point kursen falder sparer i ca. 25.000 kr. på indfrielsen. Til gengæld betaler i en højere ydelse i de 5 år.

  Lånespekulation
  Hvis i tror renten forbliver lav, så vælg X5. Hvis i tror renten stiger, så behold jeres nuværende lån.

  Derudover synes jeg, at i bør holde jer fra de korte rentetilpasningslån, da i risikerer at skulle betale 2 gange omkostninger – omkostninger for den første låneomlægning og igen, hvis lånet skal lægges om til et med mere sikkerhed igen.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.