Omkostninger ved bolighandel

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Mr.M.Forfatter
  Indlæg
 • #90538
  Mr.M.Forfatter

  Hejsa,

  Var ved at prøve at finde alle ekstra omkostninger ved en bolighandel.

  Jeg er kommet frem til følgende pt.:
  Tinglysning, skøde
  Tinglysning, kreditforening
  Tinglysning, bank
  Lånesagsgebyr, kredit
  Kurtage/kursskæring
  Tinglysningsservice
  Etableringsomkostninger, bank
  Skøde
  Ejerskifteforsikring

  Spørgsmålet er nu, hvis jeg køber et hus til 1 mio, hvor jeg kan få lov at låne 800.000 i kreditforeningen, er der så nogle af disse omkostninger, jeg kan få lov at smide oven i de 800.000? Måske nogle af dem, som har med kreditforeningen at gøre?

  #147770
  AnonymForfatter

  Nej du kan maksimalt låne de 80 % af købsprisen. Men hvis der er realkreditlån i den bolig som købes, slipper du billigere mht. den variable tinglysningafgift på 1,5%, så du kun skal betale for forskellen mellem de 2 lån.

  Ved rene omlægninger uden tillæglån og samme løbetid tilbyder nogle realkreditinstittuter dog at lægge omkostningerne oveni.

  #147786
  AnonymForfatter

  Mikkelsen1980,

  Der er ingen regler for, hvor mange af omkostningerne, du må låne til. Det kommer alene an på, hvor mange penge, du ka låne – og det afhænger alene af din økonomi efter at have købt den påtænkte bolig.

  Med andre ord, alle de omkostninger du kan tænke dig til ved en bolighandel – altså også ejerskifteforsikringen, flytteomkostningerne, tv’et og så videre – kan du låne til.

  Du skal imidlertid være opmærksom på, at der er en øvre grænse i Realkreditloven angående størrelsen af realkreditlån og realkreditlignende lån. Du kan læse mere på linket https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=105197 hvor du også kan læse, hvordan man udregner dette.

  Du kan dog – som ævnt – altid låne alt det du vil, såfremt din økonomi kan bære det.

  #147792
  Mr.M.Forfatter

  Jeg er godt klar over, at jeg kan låne det af banken, men det var kreditforeningensgrænse jeg var interesseret i. F.eks. har jeg da flere gange set, at et kurstab er lagt oven i de 80% af købsprisen/vurderingen. Så vidste ikke, om flere af kreditforeningensomkostningerne kunne tillægges.

  #147796
  AnonymForfatter

  Hej Mikkelsen1980,

  Du har ret i, at kurstabet fragår i beregningen af realkreditlån. Tankerne bag, at dette fragår i beregningen er, at der ikke er tale om en omkostning – i hvert fald ikke i traditionel forstand.

  Der er også andre ting, der kan blive “trukket fra" i beregningen af realkreditlån/kan blive medbelånt, ligesom der er noget, som man IKKE kan fratrække i beregningen af realkreditlånet/som reducerer, hvor meget du kan få i realkreditlån.

  I mit link i første svar, kan du finde informationer om, hvordan udregningen bliver lavet.

  Det er imidlertid ikke lige sådan for “almindelige mennesker" at finde ud af.

  Derfor vil det bedste råd være, at du spørger i din bank, som kan lave en konkret udregning på den konkrete ejendom, du har i tankerne.

  Hvis du kan nøjes med et nogenlunde beløb – det er du nødsaget til, så længe du ikke harf en konkret bolig, din bank kan regne på – kan du gå ud fra, at du vil få 80 % af vurderingsprisen “i hånden" fratrukket etableringsomkostninger og eventuelle foranstående hæftelser/lån/prioriteter.

  Eller sagt på en anden måde, så skal du lave et banklån til betaling af etableringsomkostningerne, såfremt du har brug for at låne så meget realkreditlån, som muligt.

  Du skal i øvrigt være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis kan låne 80 % af handelsprisen!
  De 80 % er udregnet ud fra vurderingsprisen:
  – hvis kreditforeningen ikke vurderer, at dit køb er 1 mio værd, er det den lavere vurdering, som ligger til grund for de 80 %.
  – Herudover kan der være en hjemfaldspligt, forurening eller andre forhold på ejendommen, som reducerer belåninsggraden/de 80 %
  – Det er også boligtypen, som afgør, hvor mange procent, du kan låne som realkreditlån
  – Din økonomi kan være sådan, at kreditforeningen ikke vil låne dig 80 %

  Med andre ord, er der en række ting og forhold, som har betydning for udregningen af belåningsgraden.

  Det allerbedste råd vil derfor – som nævnt ovenover – være at tage i banken og få hjælp.

  Held og lykke med købet,

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.