Storkunde i Amagerbanken krakker – banken er nu endnu længere ud i tovene

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90515
  AnonymForfatter

  Storkunde i Amagerbanken krakker – redningen ligger nu endnu længere ude i tågerne

  http://borsen.dk/privatokonomi/nyhed/169860/

  Mens Amagerbanken arbejder på at skaffe op mod 666 mio. kr. ved et aktiesalg og bane vej for et 1,4 mia. kr. stort statslån gennem bankpakke II, begynder konkurserne at tikke ind blandt bankens ejendomskunder, skriver dagbladet Børsen.

  Det øger presset på en stribe af de helt store nødlidende kunder, som banken har hensat trecifrede millionbeløb på.

  For mig at se er Amagerbanken færdig. De her tab melder sig på det værst tænkelige tidspunkt for Amagerbanken – lige op til kapitaludvidelsen!

  Der lurer yderligere skjulte nedskrivninger i den bundrådne vanvidsbank for mindst 3,5 mia.

  http://borsen.dk/privatokonomi/nyhed/169860/

  http://epn.dk/brancher/finans/bank/article1881798.ece

  #147518
  AnonymForfatter

  Hvorfor tager du for givet, at der ikke allerede er nedskrevet på dette engagement?

  #147520
  AnonymForfatter

  Det er ikke så meget nedskrivningerne på dette enkelte engangement der er interessante (selv om der også skal skrives mere ned her end der allerede er gjort).

  Det interessante er hvordan gruppen af kreative “ejendomsspekulanter giver ind i hinanden" hvilket kan sende flere af Amagerbankens storkunder i spil for tvangsauktion.

  Amagerbanken mangler så vidt jeg kan vurdere at nedskrive ca. 3,5 mia. kr, anskuet ud fra Forstædernes Bank som relevant “peer".

  #147588
  AnonymForfatter

  Hvis man sammenligner Amgerbanken og Forstædernes Bank og korrigerer for størrelsesforselle, samt for det faktum, at Amagerbanken har flere ejendomme end Forstædernes Bank, ja så mangler Amagerbanken faktisk at tage yderligere tab for 7 mia.

  Dette er en meget realistisk vurdering, fordi Forstædernes Bank er ejet af Nykredit koncernen, som håndterer tingene efter bogen, mens Amagerbanken prøver at komme uden om de lovpligtige nedskrivninger med alverdens svindelmetoder.

  Holder ovenstående estimat, så vil det forholde sig således, at selv når aktiekapitalen og hybridkapitalen er fuldt nedskrevet, så venter der en regning til skatteyderne på 5 mia kr. for det kreditsvineri der er forgået i Amagerbanken.

  Amagerbanken bliver ekstrem dyr at få over i Finansiel Stabilitet.

  #147590
  AnonymForfatter

  Nå ja, så har Berlingske Tidende i dag en analyse af at også Sjælsø Gruppen, en af Amagerbankens største kunder, er i kæmpevanskeligheder, og står med et årligt negativt cashflow på 400 mio. kr, som løbende skal finansieres af bankerne. Dvs. har valget om at få et kæmpetab på tvangsauktionen eller løbende binde stadig flere og flere penge i de bundrådne kunder.

  Der er ingen udsigt til bedring!

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.