Hvordan gør jeg hvis jeg vil spare op i obligationer

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • BeddarForfatter
  Indlæg
 • #90445
  BeddarForfatter

  Har aldrig før haft formue – men forventer fra næste år at kunne investere måske 7-10000 kr. pr. måned.
  Pengene skal dog være til rådighed – hvis tiderne vender mod ugunst – så jeg forestiller mig, at det sikreste er stats – eller realkreditobligationer. Det jeg ikke lige kan finde ud af er:
  1. Hvilke papirer er det smartest at købe når man ikke er gambler
  2. Hvorledes arrangerer jeg det rent praktisk: a. skal jeg købe 1 x pr måned eller – hvor hyppigt? b. skal jeg selv handle på nettet eller lade banken? Hvad er forskellen hvis jeg selv handler/banken handler?
  3. Ville det i stedet være smartere at nedbringe gælden i huset (kan man fx lave ekstraordinere afdrag på realkreditlån?) – men her vil midlerne joi kke umiddelbart være til rådighed

  Der dukker sikker mere op hen ad vejen

  På forhånd tak – nybegynderen

  #146650
  AnonymForfatter

  Ad 1:
  Det afhænger af mange ting, blandt andet hvordan du er beskattet.
  Generelt kan man sige at lange obligationer er mest interessante i tidsperioder, hvor renten falder (fordi kursen på de eksisterende obligationer så stiger), mens rentestigninger omvendt giver kursfald.
  Hvis du vil have sikkerhed, skal du holde dig til de helt korte realkreditobligationer, men her er afkastet til gengæld (afhængigt af beskatning) mindre end bankernes højrentekonti, hvor du kan opnå 3,5%-4,0% ved 3 års binding.

  Ad2:
  Obligationer er i mange banker for dyrt at købe op i små portioner af 7-10.000. Aktiehandler er ofte billigere, men det afhænger af bankens betingelser.
  Generelt mener jeg ikke du bør købe i mindre portioner end 15.000 kr.
  Du skal helt klart selv handle på nettet. Hvis du lader banken stå for købet, så koster det kassen, typisk mellem 200-500 kr pr handel.

  Ad3:
  Det ville formentlig være smartere, hvis du fx havde et prioritetslån på nogle hundrede tusinde, hvor indestående på din opsparingskonto blev modregnet 1:1 på prioritetslånet. Det mener jeg vil give den bedste forrentning.
  Det er typisk forbundet med gebyr at lave ekstraordinær indfrielse af realkreditlånet, så det kan ikke anbefales at gøre i små portioner.

  #146668
  AnonymForfatter

  Hej,
  Når du skriver og spørger som du gør, synes jeg, at du burde aftale et investeringsmøde med din bank. Selve mødet koster jo ikke noget. Men det er korrekt, at du betaler lidt mere, når de foretager handlerne for dig. Men spørgsmålet er om den rådgivning du kan få for et par ekstra 100 kr. ikke er det værd? Når der er tale om aktier og obligationer modtager bankerne ikke ekstra provision (kun ved investeringsforeninger).
  Du har ret i at stats- og realkreditobligationer er de mest sikre og angående løbetiden skal du bare sikre dig, at de udløber på det tidspunkt, du har brug for pengene. Hvis du ikke ved, hvornår det er, bør du enten holde dig til obligationer med kort løbetid eller investere således at de løbende udløber.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.