Vi kan ikke finde rundt i junglen af lånetyper

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • 1.gangskøberForfatter
  Indlæg
 • #90434
  1.gangskøberForfatter

  Hej
  Vi er et par som har købt vores første hus, vi skal låne 1.100.000 kr. Vi skal bruge det næste halve år på at sætte huset i stand inden vi flytter ind, så vi kommer til at sidde med dobbelt husleje i det halve år, og det er ikke sikkert at vi bliver i det nye hus i mere end 2-4 år.
  Vi er kunde i Danske Bank og er godt tilfredse med det, men der er jo mange forskellige lånetyper (fastforrentet obligationslån, fastforrentet kontantlån, flekslån, flexgaranti, rentedyk (Realkredit Danmark)) og det er der vi er meget i tvivl, om hvad der er bedst for os.

  Håber der er nogle der har nogle inputs og gode råd så vi kan blive lidt klogere på alt det her.

  Vh.
  Peter

  #146442
  AnonymForfatter

  dette kræver total kendskab til HELE jeres økonomi, indtægter, udgifter, formue, gæld osv. og jeres risiko villighed mht. f1-f3 osv…

  #146452
  thsvForfatter

  Reelt kun 2 lån at tage stilling til:
  Flekslån F1, der har vist sig at være billigst ialt, målt over de sidste 13 år.
  Fastforrentet obl.lån, hvor renten kendes, og der er mulighed for en kobverteringsgevinst, hvis den lange rente stiger.
  De andre lånetyper er hybrider, og bør fravælges, dog kan F3-F5 komme på tale, hvis man er sikker på en tidshorisont på 3-5 år og tilfreds med den rentesats, der fremkommer.
  Lånene kan dog være dyre at komme udaf igen, da det er inkonvertible kontantlån.
  Derfor rådet om F1-lån, der osse kan konverteres til 4% 30 år, skulle denne blive aktuel igen.

  #146454
  AnonymForfatter

  Hvis tidshorisonten er så kort, og økonomien i øvrigt er til det, så skal I helt klart gå efter et F1 flekslån og udnytte den ultra lave korte rente her og nu.

  #146494
  AnonymForfatter

  I har kun muligheden for at vælge et fastforrentet eller variabeltforrentet lån, eftersom renteloftslånene ikke udbydes for tiden pga. den finansielle krise. Kontantlån med fast rente bør i desuden holde jer fra pga. jeres korte tidshorisont, da der er risiko for beskatning ved indfrielse.

  Rentetilpasningslånene giver en lav ydelse på kort sigt og hurtig afvikling, imens det fastforrentede lån giver jer en kendt ydelse og sikrer jeres friværdi ved rentestigninger (får normalt kursen på lånet til at falde, så det bliver billigere at indfri).

  Hvis i skal have finansiering udover 80 % af huset værdi, bør i kombinerer jeres realkreditlån med afdragsfrihed og bruge besparelsen på jeres dyre boliglån og eventuel anden gæld.

  #146620
  AnonymForfatter

  Hej Peter
  Hvis jeres bankrådgiver ikke har kunne forklare jer lånene og ud fra jeres samtale spore sig hen på hvilke(n) lånetype der er aktuel for jer, så bør I måske alligevel ikke være så tilfredse med Danske Bank? Førstegangskøb kræver meget rådgivning og meget forklaring af finansieringssammensætningen. Lad jer ikke nøje før I har fået det hele forklaret. Og tjek så lige mybankers boliglånsrenter før I skriver under på DBs tilbud så I ikke bliver tørret på boliglånsrenten. Helt umiddelbart når du siger I kun har en horizont på 2-4 år, så ville jeg personligt vælge et flekslån..
  Vores ligger på omkring 7% til sammenligning, vi er hos Basisbank og har været det længe nu.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.