Godt råd vedr. penge i amagerbanken søges

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90385
  AnonymForfatter

  Hej.

  Vi har en del penge stående på en højrente konto på 5 pct. i amagerbanken. Nu går der jo forlydener om, at den bank måske er ved at gå på røven. Jeg ved godt at pengene er sikret, men vi skal bruger pengene til at afdrage på realkreditlån ultimo dec. Har nogen et godt råd, om vi skal tage pengene ud nu, eller om vi altid kan få dem ud med kort varsel ?

  Problemet er, at vi ikke kan få en særlig høj rente pt. ved indskud i knap 3 mdr. i en anden bank

  #145732
  AnonymForfatter

  I skal umiddelbart ikke være bekymrede.

  Frem til 30.9.2010 er alle indskud i enhver bank (som ikke er ansvarlig kapital) garanteret ubetinget af den danske stat.

  Fra 1.10.2010 er alle indskud (som ikke er ansvarlig kapital) garanteret op til 750.000 af Indskydergarantifonden.

  Dette kommer dog slet ikke på tale.

  Amagerbanken har nu fået 26 dage til enten at skaffe sig 550 mio. kr i aktiekapital eller til at vinde ankesagen over Finanstilsynet.

  Begge dele vil med stor sandsynlighed mislykkes.

  Herefter vil der ske det, at de må konstatere at de ikke længere opfylder solvenskravet, hvilket kun efterlader dem en mulighed – at søge støtte hos Finansiel Stabilitet. Alternativet er banklicensen inddrages.

  Derefter er I kunder hos Amagerbanken under Finansiel Stabilitet. For kunder, der ikke har lån er der overhovedet ingen forskel. Alt kører videre, som det plejer. For kunder der har lån vil der ske det, at lån ikke i samme udstrækning kan fornyes og kreditvilkårene strammes op. Dette vil dog kun være i en relativ indtil Amagerbanken overtages af en anden bank, formentlig en af de store: Nordea, Sydbank, Spar Nord, Sparekassen Sjælland eller lignende.

  #145906
  AnonymForfatter

  mange tak for rådet…vi lader pengene stå i amagerbanken til den højere rente

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.