kan banken nægte?

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • ThomasForfatter
  Indlæg
 • #87084
  ThomasForfatter

  Baggrund:
  Skandiabanken vil ikke lade min kone åbne en konto med visa/dankort hos dem. Hun er udenlandsk statsborger der først lige har fået opholdstilladelse og CPR nr. Derfor må hendes indkomst opgives til 0 kr, da hun først nu må arbejde i DK og end ikke kan præstere en årsopgørelse fra Told og skat. Tilsammen har vi dog en særdeles sund økonomi.

  Jeg kan selv gætte, svar venligst kun hvis du har kendskab til flg

  Spørgsmål 1:
  Må banken nægte hende et visa/dankort?

  Spørgsmål 2:
  Må banken nægte hende et dankort?

  Spørgsmål 3:
  Må banken nægte hende en indlånskonto uden betalingskort?

  Mvh,
  Thomas

  #105772
  AnonymForfatter

  1. ja
  2. ja
  3. nej

  Der har i medierne (DR?) været oppe noget med netop Skandiabankens ‘fjendtlige’ holdning overfor udlændinge. Jeg ville prøve at tage en afslappet og høflig snak med dem og høre deres begrundelse. Måske viser det sig så alligevel at det er muligt. Ellers må I vælge en anden bank (eller hun). Der er nok at vælge mellem.

  #105776
  ThomasForfatter

  Tak for det- forsøger som du foreslår.
  mvh Thomas

  #105800
  Niels (31)Forfatter

  Hvilke andre banker kan anbefales.

  Og hvilke kan man bruge som udlænding, dvs hvis man ikke bor i DK og derfor ikke har et CPR-nummer?

  Dankort eller VISA er ikke nødvendigt, et hævekort er godt nok.


  Niels

  #105804
  AnonymForfatter

  Fjendtlig holdning overfor udlændinge i Skandiabanken, hmmm. Når man som bank ikke er stor nok til at indrive en given fordring fx. i Polen ( hvis den potentielle kunde tager tilbage til sit hjemland) er man nødt til at have begrænsninger i sin kreditgivning eller hvad det hedder.

  Danske Bank, BG Bank, Nordea A/S etc. har alle datterselskaber i det meste af Europa hvorfor det er lettere for dem. Desuden er deres rentemarginal samt gebyrer MARKANT større end i en internetbank som Skandiabanken, hvorfor de naturligvis også derfor kan tage flere " chancer"

  Ex. Danske Banks højeste rentesats hedder 16,50 og her er der et oprettelsesgebyr på 1.000 – mod 7,30 % som er højeste rentesats i Skandiabanken og ingen gebyrer overhovedet. Når man tjener så meget pr. kunde er der også mere råderum, og derfor mere fleksibilitet.

  Simpelt nok egentlig !

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.