forbrugslån

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90333
  AnonymForfatter

  vi er ved at sælge vores hus og vil få gæld med ud banken siger det bliver et5 forbrugslån der skal betales iløbet af 6 år og kan ikke lægges ind i et lån i friværdien og er i det hus vi påtænker at købe kaqn det passe??
  takker på forhånd for besvarelse

  #144788
  thsvForfatter

  I køber jeres nye hus for 2½ million og belåner det 100%!
  Hvor er så friværdien?
  Det er helt korrekt, at et evt. lån til gæld fra et boligsalg er forbrugslån, da I jo ellers kan betale tabet kontant istedet.

  Men prøv evt. at kontakte Nordea bank, måske de vil belåne jeres nye hus op til 105%, hvis jeres økonomi kan bære købet af et nyt hus incl. den gæld I tager med jer.

  #144802
  AnonymForfatter

  huset bliver købt på tvang til nok en 3 del af ejendomsvuderingen så vi var selv sikker på at vi efter køb kunne få vuderet huset igen og få lagt det lån ind under det men det siger nykredit nej til ?!

  #144804
  AnonymForfatter

  Inden en ejendom går på tvang, har den tidligere ejer(/banken) ofte prøvet at få solgt ejendommen til en bedre pris via en ejendomsmægler. Altså bliver markedsprisen på ejendommen den pris, som bliver budt på tvangsauktionen (almindelig udbud og efterspørgsel). Så selv om markedet måske overreagerer på nuværende tidspunkt, er boligen ikke mere værd i dag, end det i gav for den.
  Nykredit kan også være tilbageholdende med lånevurderingen, hvis ejendommen f.eks. ligger i et yderkantsområde, er i meget dårlig stand eller der er andre forhold, som gør at ejendommen har en længere liggetid ved evt. salg.
  Den offentlige ejendomsvurdering viser kun, hvad lignende boliger blev solgt til i den periode, hvor vurderingen blev fastsat og meget må siges at have ændret sig.
  Hvis vi var midt i en opkonjunktur, ville i formentlig kunne få en bedre lånevurdering og undslippe forbrugslånet. Da dette ikke er tilfældet nu, kan i måske renovere huset og på den måde få en højere lånevurdering, men hvis i ikke selv kan lave/har eksperticen til disse ændringer selv, har udgifterne en tendens til at være større end den ekstra værdi, som ejendommen får pga. tiderne.
  Måske er 6 års afvikling heller ikke så værst. Så er lånet hurtigere ude af verden og i får hurtigere en positiv formue og får plads i økonomien til opsparing/lån til ny bil eller hvad i ellers måtte ønske jer.
  I kunne også overveje et afdragsfrit realkreditlån og så skyde ekstra penge ind på forbrugslånet og boliglånet, så lånene med de høje renter betales hurtigere og i slipper billigere.

  #144808
  thsvForfatter

  Nu er den off. vurdering jo ligegyldig!
  Det er handelsprisen, der kan belånes.
  Og jeres bud på tvangsauktionen er jo åbenbart handelsprisen i det nuværende pressede marked.
  Hvor meget koster det nye hus?
  Hvor stor er jeres gæld fra det gamle hus?

  I kan formentligt om et par år få vurderet det nye hus og så få lagt banklånet sammen med kreditforeningslånet i det nye hus, hvis vurderingen til den tid er lidt højere.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.