Forsikringsselskaber kan også krakke !

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90325
  AnonymForfatter

  Rigtig mange græske familier kan i disse dage ikke få deres pension fra deres livsforsikringsselskab pga. mgl. likviditet er 5 græske forsikringsselskaber blevet lukket af myndighederne, læs mere herom:

  http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_economy_2_22/09/2009_110889

  Blot til orientering, indtil nu er forsikringsselskaberne i Danmark gået fri, hvorimod det er bankerne der har måttet tage den store tørn mht. likviditet.

  #144698
  AnonymForfatter

  Ja, pensionsselskabernes privatkunder er ikke omfattet af garantifonden, som pensionsindskud i banken. Men der er lovgivning på området, som skal sikre kunderne. F.eks. skal selskaberne sørge for at have værdier, som modsvarer det tilgodehavende, som kunderne har.
  Derudover er EU i gang med at arbejde på en form for garantifond, men pension i et livs- og forsikringsselskab er mere kompliceret (garantier, forsikringer mv.) end med indskydergarantien, hvor pensionsindskud = dækning ved konkurs.
  Ellers er det ALARMERENDE, når man tænker på hvor meget lønmodtagerne sparer op i disse selskaber via deres arbejde. Der kan let være tale om flere millioner for den enkelte dansker, især unge mennesker bør være optaget af dette.

  #144836
  AnonymForfatter

  Øhe ja, det kan alle private virksomheder.

  Og det kan statsvirksomheder og hele stater for øvrigt også.

  #144842
  AnonymForfatter

  Ja, men mange arbejdsmarkedspensioner kan man ikke råde frit over, hvis der er en overenskomst, hvor der er valgt et pensionsselskab. Så kan man ikke flytte/sprede pensionen eller vælge en anden udbyder, så længe man arbejder det samme sted.

  Tænk på hvor mange mennesker med almindeligt indlån, som har tænkt sig at sprede deres penge efter oktober 2010, så de kommer under 750tkr. grænsen.

  Ville folk ikke også gerne risikosprede deres arbejdsmarkedspension?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.