Vores budget

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90300
  AnonymForfatter

  Hej,

  Vi er et par som gerne vil lægge vores økonomier sammen, vi har 2 forskellige banker nu.
  Jeg har lavet et budget med vores indtægter og udgifter, og oversigter over vores lån med rentesatser.
  vi får besøg af Nykredit på tirsdag og så vil jeg høre om der er en der vil se på vores budget, og komme med evt kommentarer til hvordan vi bedst gør, og om der kan blive råd til en ny bil, da vores egen er gået helt i smadder.

  Vi ejer et hus hvor der er et ralkreditlån ca 580.000(ingen banklån), og vi vurdere at der er en friværdi på ca 400.000 kr.

  Håber der er en der vil hjælpe, så sender ejg det på en mail.

  Mvh Maja

  #144060
  testForfatter

  tror jeg vil fraråde dig at sende dit budget til en du møder igennem et hvilket som helst anonymt forum.

  At ligge budget er ikke nogne videnskab. Find din forsikringsoversigt dine betaling oversigt fra PBS. Med papir og blyant eller i et regne ark skriver du i den øverste række måneder og i den yderste venstre kollone udgiftsart. Du er den eneste der kan få et hele med og kontrolere at de tal du skriver ind er rigtige. Husk at få noget med til vedligeholdelse af bil/cykel/hus/lejlighed og et beløb til mad og tøj. Når du er færdig med det ser du på jeres indtægter og her kan det naturligvis være en god i de og checke om den forskud skat i betaler er den rigtige. Vi told og skats hjemme side kan du f.eks. regne jeres skat ud.

  held og lykke

  #144070
  AnonymForfatter

  Hvordan er det anderledes at vise andre ens budget, end at liste ens udgifter, indtægter, lån osv herinde? Hvad kan folk “misbruge" et budget til?

  Spørger fordi det virker til at være en lettere paranoid holdning, som nogle kan have til at udlevere informationer om sig selv. Men det betyder altså ikke, at der i realiteten er noget skadeligt ved det – blot en art overtro 🙂

  Medmindre jeg har overset en gyldig grund, naturligvis. Synes det er en god idé at få folk til at kigge på ens budget og det kunne jeg da også godt tænke mig engang, for friske øjne ser nogle gange andre ting og undrer sig end man selv ville.

  #144076
  AnonymForfatter

  Det er ganske uklogt at lægge personlige oplysninger frem i dette forum.

  Jeg går ud fra Nykredit er gode til den slags rådgivning, så hvorfor er I bange for at lade dem se på jeres budget?

  De flår ikke hovedet af jer, hvis der er en lille regnefejl.

  #144080
  testForfatter

  excell
  der er forskel på at liste en indtægter og udgifter i et forum som anonym til anonyme og så offentliggøre sin email adresse i sammen. Nu kan har man så pludselig noget der kan misbruges over for sammen person. Vi kender personen vi kender data for ved kommendes budget og ja vi har muligheden for at misbruge det. Det gør du og jeg naturligvis ikke men husk at f.eks. fætterporno læser med her inde.

  i øvrigt er det kun spørge selv om kan validere det budget at andre tager nogle data som vedkommende giver og skriver op i et regne ark ændre ikke på evt. fejl i datagrundlaget.

  #144134
  AnonymForfatter

  Okay, så gør vi det bare sådan her:

  Indtægter pr. måned efter skat:
  Mand 18.275
  Kvinde 13.892
  Indtægter i alt 32.167

  Udgifter pr måned:
  FASTE
  Alt til bolig – 5.000
  Befordring+bil+billån(vi pendler begge) -4.411
  tlf+internet+licens: -1.575
  Forsikringer+fagforening: -1.860
  Pension+ferie opsparing -2.432
  Vedligeholdelse bil+bolig(inde): -1.500
  Afdrag+renter øvrige lån -3.233
  VARRIABLE:
  Gaver+fornøjelser -700
  Tandlæge -400
  Uforudsete -500
  Mad+Husholdning – 7.000
  kontaktlinser – 250
  Tøj+sko+frisør – 500
  Dyrlæge – 200
  Ugifter i alt pr. måned: 29.562

  Overksud pr. måned = 2.605

  Lånoversigt:
  Låneoversigt: Restgæld Rentesats Afdrag+rente pr måned
  Billån 82.500 7,25% 1695
  Forbrugslån 1 60.500 9,50% 1000
  Forbrugslån 2 34.721 8,50% 600
  Kassekredit 25.000 8,50% 233
  SU-lån 24.000 5,50% 400
  Privat lån af fam.24.000 0% 0
  Mastercard indtil 1/4 7.000 0% 1000

  I alt 257.721 4928

  Hvad mener I, ser det godt nok ud rent budget mæssigt, med de varriable beløb jeg har sat af?
  Og tror I det er muligt at vi kan lægge det meste af gælden (minus SU lån+Mastercard lån) ind under friværdien og så samtidig få råd til en ny bil ca. 240.000?
  Eller er der andre gode råd om hvad der vil være mest fornuftigt når vi nu er ved at lægge vores 2 økonomier sammen?

  #144156
  AnonymForfatter

  Prier, det er en fin påstand, men jeg søgte en forklaring på hvorfor du mener det.

  test, skal jeg kalde dig for hest? Mit nick er eXeel, ikke Excell, Word eller andet godt, hehe.
  Lad os antage, jeg lister mit fulde navn herinde og mit budget. Hvordan mener du, det kan misbruges? Jeg kan stadig ikke helt se det 🙂 Hvis man har 200.000 på kontoen, kan det måske opfordre nogle til at ville “hacke" ens netbank, hvis man mener at kunne det.
  Men ofte har folk jo netop ikke formuer herinde, og så er det MEGET svært at gøre. Så jeg kan ikke helt forstå frygten endnu…
  Uddyb gerne.

  maja, måske jeres mad+husholdning kunne skæres lidt ned? Hvor mange børn har I? 7.000 virker rigeligt.

  #144160
  AnonymForfatter

  Tallene kan være et udemærket udgangspunkt for at Nykredit kan opstille et budget for jer.

  Det lever dog ikke op til et egentligt bankbudget, hvor man udregner jeres rådighedsbeløb, fordi i blander faste udgifter sammmen med beløb der skal finansieres ud af rådighedsbeløbet.

  Eksempelvis er “er opsparing" til ferie ikke en egentlig “fast udgift", men en omkostning der afholdes ud af . Det tages ud af rådighedsbeløbet.

  I skal beregne det således:
  INDTÆGT
  UDGIFTER DER AF BANKEN ANSES FOR FASTE, SOM TAGES FØR RÅDIGHEDSBELØBET
  = RÅDIGHEDSBELØB

  Derudover så kan I lave et budget for anvendelsen af jeres rådighedsbeløb, eventuelt krav til rådighedsbeløbet.

  Men det er rådighedsbeløbet jeres bank er interesseret i.

  Som det sidste, så forekommer jeres udgifter til telefon, internet, kabeltv og licens ikke bare at være høje men vanvittigt høje. Bruger i virkelig 1.600 kr pr måned (næsten 20.000 pr år)? Selv med den største kabeltvpakke vil jeg mene I betaler næsten 10.000 kr for meget om året. Jeg vil anbefale at i skifter bredbåndsudbyder og telefonselskab, eksempelvis til Fullrate og CBB. Hos Fullrate koster en 2 megabitlinie inkl. fri telefoni til alle fastnettelefonier kun 209 kr pr måned.

  Et rimeligt “kommunikationsbudget" pr måned burde være:
  FULLRATE INTERNET OG FASTNETTELEFONI = 209 kr
  2 x CBB MOBILTELEFONI = 200 kr
  LICENS = 190 kr
  KABELTV = 300 kr
  TOTAL = 899 kr

  Som det sidste, så er den effektive rente på SU-lånet ikke 5,5%, men derimod 1,98% i øjeblikket. Den pålydende rente er 2,0%

  #144176
  testForfatter

  eXeel du må gerne kalde mig hest. Det bliver jeg ikke fornærmet over. Der var ingen intention i det.

  Det med misbruget ja det er svært at forestille sig men der findes altså svindlere der ud og jeg synes det er en fin måde lige at stille sit budget op på som spørgeren nu har gjort. Hvis man nu f.eks. skriver sin mail adresse her ja så kunne man jo sende en mail med et budget program f.eks. “dobbelt klik på det vedhæftede, det er et gratis budget program". Nej man skal være meget varsom med at offentlig gøre personlige data og email adresser. Men man kan selvfølgelig oprette en email adresse specielt til formålet og så ta den der fra.

  men som sagt den anden måde er sikrere.

  #144178
  testForfatter

  maj

  en kommentar til jeres budget. jeg kan se at i har oparbejdet ca. 100.000 i kort fristet gæld. faktisk vel næste 150Kkr hvis vi tager privat låne med. Samtidigt falder jeg over at i har 7000 til mad plus gave penge og så videre. De brude i kunne gøre bedre e.g. spare lidt mere og få de dumme forbrugslån væk. Hvis forbrugslåne er “studie lån" er de nok ikke så bekymrende men hvis de er et udtryk for at i optager dem for at få jeres “daglige drift" til at hæge sammen er det en kort sigtet løsning at konvertere dem til et boliglån. Det er så at sige den daglige drift i skal ha til at passe med jeres indtægter så i kan ændre jeres økonomi fra en låne økonomi til en spare økonomi.

  Så ja det burde været muligt at flytte nogen af jeres gæld til boliglånet men få styr på de 7000 og spar op til de ting i vil købe i stedet for at låne til dem. Det er alt for dyrt i længde med de klat lån. Hvis i ikke ligger om nu vil jeg tro at i selv om i smider de 150.000 ind i jeres boliglån er i sammen situation om 2 år.

  #144220
  thsvForfatter

  Jeres indtægt er jo pæn i forhold til jeres udgifter.
  Fint budget, som jo viser at I reelt bruger de ca. 9.500 i Rådighedsbeløb som man normalt regner med for et par.
  Jeres gældsposter er mange og til relativ høj rente, I bør helt klart belåne huset til 80%, gerne i 5% 30 år obligation.
  Er jeres hus 1 mill. værd? eller er det en beregnet friværdi på f.eks. RDs boligberegner, hvor værdien af huset er 1,25 mill, så der kan lånes 1 mill. i realkredit?
  Jeres 2 forbrugslån og billånet skal så indfries, og et nyt billån er nok nødvendigt med sikkerhed (40% udbetaling) i den nye bil. Jeg ville dog overveje en mindre, mere økonomisk bil (til 120-150.000 kr fra ny), den er væsentlig billigere i drift og afskrivning.
  Og jeres udgifter til TV, telefon og internet kan sikkert nedbringes lidt, det hjælper altsammen til en bedre økonomi.

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.