Erfaring søges!!

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87075
  AnonymForfatter

  Hej- håber at der er nogen der kan hjælpe…

  Vi er ifm. bankskifte blevet anbefalet at lægge vores konti om, så vi ikke længere har et boliglån, men derimod en række kassekreditter (til 5%),

  På denne måde får vi 5% i rente på vores opsparinger, lønkonto og budget ved at pengene går ind på de forskellige kassekreditter.

  Men vil det mon være til at overskue? Og er 5% en ok rente på sådan en kassekredit?

  Er der forøvrigt nogen som kender internetbankerne fra SPAR NORD BANK og BRØRUP SPAREKASSE?

  mvh. Susanne

  #105730
  AnonymForfatter

  Hej Susanne

  Banken er ved at “sælge" dig en boligkassekredit (også kaldet prioritetslån). Du har ret i, at man meget nemt mister overblikket ved at have det hele rodet sammen i en stor gryde. Generelt er boligkassekreditter kun en fordel, hvis din formue er pæn stor i forhold til din gæld. Herudover skal du også have et reelt behov for fleksibiliteten – ellers kunne du lige så godt have en lille alm. kassekredit. Bankerne tjener store penge ved, at “sælge" disse lån, hvorfor det er ganske svært at vide hvilken interessse de dybest set varetager. Du kan evt. bede banken skriftlig dokumentere, hvorfor det er en fordel for dig med en boligkassekredit – det kan/vil de højst sandsynlig ikke. I følge reglerne om “god skik", så har banken også pligt til, at oplyse dig om dit behov kan opfyldes på en anderledes og billigere måde.

  “En bankrådgiver er som en ulv i fåreklæder"

  #105732
  MichaelForfatter

  Helt enig..

  En bankrådgiver er præcis det navnet udtrykker, nemlig en rådgiver for banken. Bankerne burde være ærlige og ændre jobbetegnelsen til sælger for det er præcis det de er.

  #105734
  AnonymForfatter

  Hej Jens!

  Ja du har ret mht. bankrådgiverne- de er ikke helt til at stole på..

  Vi har ca. 110.000kr stående på forskellige konti, til næsten ingenting i rente, og samtidig har vi et boliglån på 285.000kr til 5% i rente. Så vi betaler sådan set for at låne vores egne penge.

  Vi vil dog gerne have mulighed for at bruge af vores penge og derfor har i brug for fleksibiliteten, men det kunne jo også være rart at få noget i rente, mens banken har pengene!

  Andre gode foreslag modtages gerne

  mvh. Susanne

  #105736
  MichaelForfatter

  Opret en konto i Sparekassen Vestsalling og få 2,25% i rente af de 110.000 – enkelt og uden at pille ved boliglånet.

  #105748
  AnonymForfatter

  Slap nu lige af!

  Hvis alle bankrådgivere kun varetog bankens interesser og var ligeglade med kunderne, var der nok ikke mange i butikken ret længe efter. Har nogen på dette forum nogensinde tænkt den tanke?

  Prioritetskontoen er en form for stående lån, hvis I ikke sørger for at afdrage på den, men det bestemmer I jo selv. Samtidig er det enormt fleksibelt, og bortfalder ikke med tiden som et alm. boliglån vil gøre det, når det afdrages. I kan altså frit bruge kreditten om 5 år, hvis I f.eks vil sætte nyt køkken op eller køb en ny bil. Når først I har betalt for oprettelsen, har I en livslang kredit til rådighed, som I selv kan disponere over.

  Mit råd ville være at oprette prioritetslånet og sætte de 110.000 ind på kontoen. Så sparer I 5 % af 110.000 til I beslutter jer for at bruge af pengen, og betaler netop derfor ikke for at “låne jeres egne penge", men får faktisk en reel modregning for jeres indlån. Og det er uden diskution bedre end en latterlig indlånsrente på 2%. Der er heller ingen der tvinger jer til at bruge kontoen som lønkonto – I kan jo bare oprette den seperat ved siden af. Så går I godt nok glip af rentebesparelsen når lønnen står på kontoen, men får et bedre overblik, hvis I har behov for det.
  Prisen er i øvrigt 1% højere end nødvendigt, hvis I kigger jer omkring.

  Hermed et råd fra en af ulvene i fåreklæder, som mod forventning vil sine kunder det bedste :oP

  #105754
  AnonymForfatter

  Kære bankmand

  Hvis Susanne får 0 pct. på sine indlån, så er det rigtigt, at det alt andet lige er en fordel, hvis hun kan tilbydes 5 pct. på en prioritetskonto. Men kommer hun så senere i tanke om, at hun gerne vil låne noget mere, så koster det hende typisk en overrente på 2,5 pct. i forhold til hvis hun lånte pengene som et rentetilpasningslån i et realkreditinstitut. Hvis det kun er mindre lånebeløb, det drejer sig om, så kan bankens stiftelsesomkostninger i specielle situtationer muligvis tale til fordel for prioritetslånet. Alternativt – og sikkert også det mest fordelagtige – så kan hun optage et tillægslån i et realkreditinstitut og betale banklånet ud, og så oprette en kassekredit på det tidspunkt, hvor hun har et reelt behov for fleksibilitet. Drejer det sig om køkkener osv., så skal hun ikke bruge kassekreditten, da realkreditten til hver en tid er billigere end banklån. På den måde slipper hun for et “dyrt" prioritetslån.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.