Køb bil kontant eller flere penge til bolig?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • MPMForfatter
  Indlæg
 • #90206
  MPMForfatter

  Min kæreste og jeg, har i den senere tid gået og tænkt lidt i bil og boligkøb (Førstegangs køber). Det vil sige at bil er nok mere aktuel end bolig lige nu, da vi nok først tænker på bolig til foråret. Bilen vi har set på, koster omkring 150.000.-

  I den sammenhæng har vi været i forskellige banker (Sydbank, Jyske Bank, Danske Bank og Nordea) for at få forskellige tilbud om bolig og bilkøb. Det skal lige siges at vi på nuværende tidspunkt har bank i henholdsvis Nordea og Danske Bank.
  Sammenlagt har vi omkring 250.000.- til kontant betaling.

  I Sydbank, Jyske Bank og Danske Bank foreslog de alle sammen at vi kunne betale noget af bilen kontant (30-40%) og et billån til resten (6.5 – 6.75%). Derved vil vi jo så have mere til udbetaling til huset. Rådgiveren i Nordea anbefalede os i stedet at købe bilen kontant, og så have lidt mindre til boligkøb, men vil så skulle have et større boliglån, som tilgengæld et billigerer (5.7% i Nordea).

  Mit spørgsmål:
  – Vil det ikke være bedst at betale bilen kontant og så tage et større boliglån, som rådgiveren i Nordea har foreslået?

  – Kan det være en grund til, at de andre banker ikke anbefaler at købe en bil kontant, når man har mulighed for det, og så i stedet har mindre til boligkøb?

  Mvh.
  Den forvirrede Køber

  #142310
  testForfatter

  jeg mener umiddelbart det er bedste at købe bilen kontant. Der er jo også stiftelses omkostninger ved et lån.

  ku man evt. nøjes med en billigere bil? Der kommer jo snart hybridbiler og biler der køre 40 km på en liter.

  #142316
  MPMForfatter

  Tak for svaret….

  Hehe, hybrid bil!!! Tror nu nok det kommet til at gå noget tid, før de kommer ned i et fornuftigt prisniveau, plus de første der kommer, vil nu nok have flere børnesygdomme.

  #142326
  thsvForfatter

  Nordeas råd er det bedste, da man sparer omkostninger til ekstra lån, og deres rente på de 5,7% er konkurrencedygtig med de fleste billån.
  Ligeledes bliver der ikke en høj mdl. ydelse på billånet, der skal modregnes i budgettet, når I skal købe bolig om ca. 9 måneder.
  Overvej hvad jeres forsikring bliver på bilen, måske det bedste køb er en lille ny bil med billig forsikringsordning.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.