Svindlere kan tage pant i din bolig

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #90124
  AnonymForfatter

  “Den fuldendte forbrydelse," siger ekspert om muligheden for svindel med digital tinglysning af pantebreve.

  Det danske boligmarked kan blive et tagselvbord for svindlere, når det om godt en måned bliver muligt digitalt at tinglyse pantebreve på tværs af EU. Det frygter to danske boligeksperter ifølge Jyllands-Posten.

  Godkendte pantebrevsudbydere som ejendomsmæglere, banker og revisorer kan udstede et pantebreve i en dansk bolig alene ved hjælp af ejerens digitale signatur og CPR-nummer. Derfor advarer professor Hans Helge Bech Thomsen og advokat Olav Villadsen om, at svindlere kan få tinglyst en gældspost i en bolig for at sælge pantebrevet videre – uden at ejeren af boligen nødvendigvis får det at vide.

  Hvis pantebrevet for eksempel først bliver opdaget i forbindelse med skifte af et dødsbo, kan der derfor være tale om den perferkte forbrydelse, siger Olav Villadsen til avisen.

  Især ældre boligejere med stor friværdi vil være udsatte, advarer Olav Villadsen. svindlerne skal skaffe sig adgang til ofrenes digitale signaturer – for eksempel ved en ændring af en postadresse eller ved at skaffe sig adgang til offerets egen computer. Dermed kommer det til at fremstå, som om det er boligejeren selv, der har fået tinglyst gæld i boligen.

  Læs mere på !

  http://www.dinepenge.dk/bolig/artikel/svindlere-kan-tage-pant-din-bolig

  #141262
  MichaelForfatter

  Det må da være en rimelig enkel sag at bevise svindlen idét pengene for gældsposten jo aldrig bliver overført til offerets konto.

  #142610
  AnonymForfatter

  Er det muligt på en enkelt måde at kontrollere om der er nogen der har pant i ens bolig?

  #142616
  KrisserForfatter

  Slå det op i tingbogen. Det koster 175 kroner. Alternativt kan du følge med i Statstidende, men det er lidt mere omstændigt.

  #142622
  testForfatter

  man bør nok være starte med at være mistænkelig hvis nogen andre ind postbudet kommer med en post. hvis det her skal kunne lade sig gøre skal nogen anmode om en digital signatur efter at de har lavet en adresse ændring på posthust således at din post sendes til dem så første signal må være at du ikke modtager din post på sædvanligtid eller at noget af den slet og ret mangler.

  Modtager dem der har pant i dit hus i dag ikke oplysninger om det nye pant?

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.